Женските хромозоми и приятелството | webcafe.bg
Webcafe

Женските хромозоми и приятелството

Цвета Минева
02.02.2011, 14:21 (обновена 03.02.2011, 14:41)
кели осбърн, жени

Снимка: © Getty Images

Най-добри приятелки... докато не пожелаят един и същ мъж

Ако има човек, който е експерт по приятелството, това би трябвало да съм аз. Нали експерт се става след придобиване на голям опит?

Моят започва от най-ранна детска възраст. Само докато стигнах до 5-ти клас имах 3 най-добри приятелки зад гърба си. В историята имам предвид.

Не мислете че съм конфликтна личност- напротив. Взаимоотношенията ми с хора никога не свършват с големи кавги, драми и милион обиди. Винаги на преден план е един финес и такт. В приятелствата ми от началото и в края присъства разбирателство.

Разбира се, аз използвам думата приятелство, но не знам как да я дефинирам спрямо женските хромозоми. И все пак съм почти сигурна, че приятелка не е момичето, което бърза да ти съобщи новина, която ще те срине, с усмивка.

Също така, убедена съм, че това не е момичето, което спира да те отразява, защото си е намерила нова "приятелка" и "е разбрала, че е прекалено късно за вашите отношения, защото те са разрушени". От какво?! "Не знам."

Почти съм убедена също, че и момичето, което те търси само когато му е скучно, не може да отговори на пълните критерии за приятелка. Както и онова, което спира изцяло да контактува с теб заради някой мъж и после ти звъни зарязана със сълзи на очи на ти обяснява, че си най-близкият й човек...

Както и да е, да не задълбаваме.

След толкова години стаж аз би трябвало да съм експерт. Според мен обаче или експертите са едни много объркани хора, или женското приятелство е по-сложна материя от ядрената физика. Или просто не искам да призная, че мъжете са прави...

Те да са прави в своите повърхносттни изводи за жените?! Настръхнах, като го написах. И все пак - единствените приятели, който съм срещнала и са се доказали като хора, който са зад теб цял живот, са били мъже.

Тези безчувствени създания, който за мислене по-често не използват мозъка си, да са прави?! Бррр. Не ви ли побиха тръпки, дами? И все пак... В добавка единствените жени, които съм срещнала и отговарят на горното твърдение, са израстнали в мъжка компания и приятелите им са предимно мъже.

Мъжете, които трудно оценяват и забелязват детайлите в живота - прави?!  Бррррppp! ДА. Приятелството явно е мъжка професия, подобно на монтьорство.

Розовите, намазани с евтин блясък, американски слогани за приятелството звучат много добре, но това е единственото им достойнство. Просто то е заложено в мъжките гени, а в женските евентуално би могло да възникне след постоянни обучения и практики в мъжка контролирана среда, стерилна - без женски съвети и тактики.

Мъжете може да са всякакви, но освен ако не са обратни, не са интриганти. Освен ако не са обратни, са болезнено искрени и прями. Освен ако не са обратни, са винаги там.

А да научиш една жена след определена възраст, че това са важните качества в едно приятелство, а не премълчаването, преценяването, целувките, прегръдките, комплиментите, снимките, едночасовите всекидневни телефонни разговори и прочие... е невъзможно.

Oще: жени  мъже  приятелство 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.11.2010, 19:30

18 Кекс на екс | 06.02.201120:53

( 17) Яна Нейчева, взе ми думите. По-точно не можеше да се обясни. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.12.2010, 21:00

17 Mariana Murtazova | 05.02.201121:01

Ако след 24 години брачен живот, две отгледани деца, маса митарства и несгоди, куп невероятни красиви моменти, не чувстваш човека до теб като истински приятел, по-добре се гръмни! Жена ли си, мъж ли си - пред смъртта всички сме равни!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 23:22

16 Qna Neicheva | 05.02.201118:20

Приятелството между жените е доста сложно поради простата причина, че повече чувстват, отколкото мислят разумно. Всичките тия значета, сигналчета, тайни кодчета и тем подобни са пречка на жените да създадат едно истинско и трайно приятелство, защото винаги се появява: "Ма сега ти какво искаш да кажеш?", "Ма от това излиза еди-какво-си!" и всякакви други производни заключения, които обикновено нямат нищо общо с реалната идея.
При мъжете действа с по-голяма сила логичната мисъл и затова те са по-рационални, по-прями и откровени. Казва ти "Не" и това "Не" не означава "Да, ама с някои уговорки и тук таме някоя клауза и алинея", а си означава чисто, просто и ясно "Не!" и именно като ги няма двусмислиците, значетата, тайните кодове, скритите намеци и прочее, комуникацията между тях върви.... по-гладко.
Докато жените продължаваме с тази наша прекалена емоционалност, нищо няма да постигнем, за съжаление. Докато продължаваме да търсим под вола теле (ама баш) ще го докараме до под кривата круша и до там Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 01:51

15 Българолюб | 04.02.201120:10

Браво на авторката!Мисля че правилно е схванала нещата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

14 Mile Manolov | 04.02.201103:19

Оно свинята лебед не мое да стане (теория развита от един познат на 7 водки).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.07.2010, 13:20

13 мааму стара | 03.02.201121:46

Барамунди, коментара ти ми хареса... само,че Опора и кУсури си им объркал гласните...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2011, 15:21

12 Baramundy | 03.02.201116:16

Аз пък съм на мнение,че жената не може да има истински приятел (с много малки изключения). Приятелството м/у жени е само привидно. Те винаги си завиждат малко или много,защото винаги едната е по-красива или по-добре финансово от другага. Съответно тя се ползва с по-голям интерес сред мъжете,което рано или късно ще избие в нейната "приятелка". Всекидневните разговори по телефона или на кафе не са никакъв признак за вярно приятелство. В момента,в който се появи мъж м/у тях ще започнат кавгите,като злобата на по-грозничката ще излезе от своето укритие. А приятелство м/у мъж и жена пък вече е немислимо /вече си спечелих врагове жени,държа да отбележа,че съм 100% хетеро/. Жената си мисли,че има верен приятел в лицето на мъжа,като усеща неговата сила и упора. До тук добре,ама хайде да се запитаме тя на 100% ли се разкрива пред него без да се съобразява,че е от другият пол? Тя готова ли е на обсолютно себераздаване,дори с пренебрегване на своите принципи и интереси в определени ситуации и в името на приятелството? И не на последно място тя сигурна ли е,че нейният приятел не би искал никога да си легне с нея и не би се възползвал в определена ситуация (да кажем романтична обстановка,музика,алкохол)? Май не е сигурна или поне докато не се случи и дългогодишният й приятел не си покаже рогата най-накрая. Много жени се самоуспокояват,че имат приятели мъже,но аз ще им кажа: Направете си експеримент,ако успее значи наистина имате истински приятел. Поканете го някаде,да кажем на вечеря или бар. Пийнете малко алкохол,но се направете на леко пияна. Танцувайте с него,гледайте го по-различно и му кажете,че винаги сте го харесвала,като човек и като мъж. Може и да тръгнете да го целувате - защо не,все пак ви е приятел... Ако в този момент той не предприеме нищо,а просто ви закара вкъщи,защото сте много пияна - значи наистина ви е истински приятел (блаженни са вярващите) Усмивка В заключение ще кажа: истинските приятели не се възползват от моментната слабост на другите,не ги укоряват и не намират косури на своите приятели. Те ги приемат такива,каквито са и са готови да влязат в огъня за тях. А за секс е излишно да коментирам!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 23:00

11 Stanimir Popov | 03.02.201115:55

Една моя приятелка навремето викаше-че най-добрите й приятели са мъже. СЪщото като в статията. Е, да, тия най-добри приятели искаха да спят с нея, сваляха я, и докато тя не реше да направи фаталната грешка да им пусне-тя си бяха и остава най-добри приятели, винаги бяха Там!-)) понякога й се струваше, че е безскористно, но.....
Вижте, стига крайности-жените трябва да си имат за жени най-добри приятелки, както мъжете-мъже.
И не може (само) на тази база да се заключи, че ние сме по-читави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.01.2011, 12:17

10 Скапаняк | 03.02.201113:44

Винаги със се питал - защо всички журналистки са толкова грозни и надменни, защо са единствено деца на комунисти и богаташи, защо винаги са последна инстанция... Велислава Дърева е ярък пример за красотата на комунистическите щерки...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.02.2011, 18:00

9 WB | 03.02.201113:43

Хахаха, браво на материалчето - веднага стана ясно кой мъж е под чехъл и кой не е виждал жена по-интимно от гимназията. Рев, мерене на ...приятелства, циврене от удоволствие и пр. реакции. Куул!
Всеки, който се чуства с една или няколко идеи повече само зарад принадлежността си към единия пол, има сериозни проблеми с личната самооценка Намига
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани