Губя контрол по всяко време | webcafe.bg
Webcafe

Губя контрол по всяко време

Ина Ивано
06.12.2010, 12:53 (обновена 06.12.2010, 13:12)
писък, мунк

Има дни, в които ти идва да крещиш

Започвам без увертюри, защото съм бясна. И тук няма да ви давя във водка. Няма да дъвча фасове. Ще викам: ааааа!!!

Когато не можеш да сдържиш емоцията си, какво правиш? Ами, викаш, нали? По деца, по хора, по коли, по светофари, по улици, по света, по майките на другите...

Демонът в теб изскача на светло и всички можем да го чуем и видим. Като светкавица в очите и мръсна дума на устата. Зеленоокото чудовището, което живее вътре в теб, излиза необуздано, несдържано и грозно. И променя света. Влизаш в друго измерение и вече не си ти. Сякаш всичко ти е позволено. Вече няма правила. Карнавалният прототип, в който маската става твое лице, подменя ежедневието.

Аз съм интроверт - емоциите влизат в мен. И викам. Само от болка. Наум. Не парадирам с нея. Не обичам да позирам с нещастие. Избрала съм маска - усмивка, за да прикрия негативните емоции. Красива като женско решение за бита.

Презирам емоционалните личности, които са приели крясъка като защита. Презирам ги, защото са слаби. А всичко слабо, превърнало се в унищожителна сила, е опасно.

Слабостта е комплекс, създаден от трагичен случай, изплашил сетивата. Слабостта е комплекс, създаден от неуспешен опит, който човърка мозъка и изсмуква като през сламка талантливата нишка в теб. Слабостта е изкушение и сладко зло, но преди всичко е комплекс.

На нас, интровертите, ни писна от екстроверти. Чак се чудим дали ние не сме сбъркани. Иска ни се да псуваме, ама ни се вижда плоско. Иска ни се да се сбием с някого по-слаб от нас, ама ни се струва излишно. Иска ни се... да викамееее! Ама все си мислим, че е въпрос на възпитание. По какъв начин да навлезеш в пространството на другия?! И се трупа, трупа. А чудовището расте.

Психолозите често съветват да не се сдържат емоциите. Но това, което се афишира навън - самото то трансформира в друг вид, различен от мисловния. Емоционалният човек не може да мисли. Доза адреналин, която мозъкът не може да насочи, защото е блокиран от нея, се пръсва в първата преграда, която срещне.

Female-трансформации:

Жените се трансформираха в т.нар. „фемиботи". Програмират се сами - да не споделят, да не плачат, да не кърмят. Псуват, пият и бройкат мъже. Подгониха дивеча по баровете и дискотеките. И се бъхтят (по-артистичен израз за юмручен бой) по кръстовища и улички.

А преди какви женски боеве имаше - ще обуят по някой изрязан бански, ще ги понамажат със сладко - кеф за окото, кеф за душата, кеф за фантазиите.

Втората им кибер разновидност - скъпоструваща кукла за секс. С наподобяващи човешки форми. Силно уголемени. Нямам коментар по темата.

Male-трансформации:

Мъжете се трансформираха също в два крайни варианта. Едните са копия на охранителите на Шрьодер (анимационен лош герой с охрана). Те са хибриди между глиган и човек.

И другата им трансформация е... фемибот - старо поколение. С инсталирано фалцет поведение.

А преди какви мъже имаше. Да вземем Рамбо. III част. Взриви си корема, за да извади куршум и се заши сам. Няма сълзи. Колкото е стар филмът, толкова е отминало времето, когато мъжете се оправяха сами и вдигаха шум, само докато спасяваха света. А не като сега - защото някой ги е засякъл на кръстовище.

Едно, две, три... Имаше едно правило: брой до три и после кажи. Сега до 3 и ... са се превърнали в алтернативи на човешкия вид. А някои трайно са си зашили маските. Без право на връщане.

Не, не мисля, че емоционалните хора са глупави. Те са глупаво реагиращи и ненужно агресивни. Бясна съм именно на тях.

Отишъл екстроверт на лекар и казал: „Едни мишки ме лазят" и подръпвал блузата си, сякаш искал да ги махне от себе си. Лекарят го погледнал и казал: „Е, добре- ама не ги хвърляй върху мен!".

Та, не ми ги хвърляйте! Комплексите си. Събудихте моето зеленооко чудовище. Само удобен момент чака...

Oще: екстроверти  жени  ина ивано  интроверти  комплекси  контрол  мъже 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

6 Лични финанси | 13.12.201013:37

Не мисля, че един интроверт може да стане екстроверт. Може да поработи над определени черти от характера си, но такава тотална промяна?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.11.2010, 19:39

5 Demolition | 09.12.201020:31

Съгласна съм с #2. Ако не се изразяваш, а вместо това се самоизяждаш (или пишеш по-въпроса) то пак си е агресия - пасивна. И безсмислена, защото няма ефект, не променя/поправя това което те ядосва.
Вярно е, че е дразнещо за околните когато станат свидетели на изблик на гняв но зависи и от обстоятелствата - ако агресията е оправдана и ефективна (има ли резултат?) не виждам проблем.

Ако си мълчиш когато някой ти пречи, те няма как да разберат следователно си е твоя вината като ги оставяш да ти лазят по нервите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

4 Anton Andonov | 06.12.201019:53

Да, аз губя контрол само когато съм пиян зад волана. Когато съм влюбен и когато спа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

3 Лични финанси | 06.12.201016:54

Пълни глупости са това. Човек може да контролира емоциите си в много голяма степен.

Имах една позната, която уж заради другите и уж от възпитание все трупаше и преглъщаше. Според мен просто не й стискаше да се застъпи за себе си, но никога не би си го признала Много щастлив

И в определени моменти наистина избухваше, но винаги пред не когото трябва и не на място. Или решаваше (за кратки периоди) да се отдаде на яда си и да се прави на лоша и на непукистка, да се репчи на всички за всичко Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

2 Thea Atanasova | 06.12.201014:51

Ето я моята психология. Всеки човек през живота си трябва да се справи с нещата, които са му най-трудни. Значи ти щом си интроверт, задачата ти е да станеш екстроверт, защото е ясно, че ти е най-трудно да изразяваш чувствата си. И сега всеки ще каже: Ама аз съм най-добър в еди кое си. Е хубаво, но това са знания, които вече са научени, запомнени, предъвкани и т.н. Тоест ако си в 5 клас и си научиш урока по история за 6, какво правиш след това? Няма цяла година да си повтаряш единия урок и да ти пишат шестици.
Така че хора моя съвет е да се хвърляте в дълбоките води и да разберете, че правилната посока е по-трудното. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.09.2010, 13:02

1 sladuredka | 06.12.201013:41

Добре, повечето сме такива - тъпчем навътре...
Психолозите ги остави: те си знаят тяхната, дават едни и същи, често безполезни съвети. Като имаш любовна мъка или несподелена любов, ти казват: "Ама ти си натрупала много сексуално напрежение! Как ще се оправиш ли?
Ами иди се из...й с първия срещнат и ще се оправиш."
/Между другото, помага Усмивка/
Но тук говорим за статията ти.
Само не разбрах, като не си го изкарваш на хората, защо трябваше да си
"изхвърлиш" неприятните емоции върху нас?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани