Аз съм в рекламата... | webcafe.bg
Webcafe

Аз съм в рекламата...

ЕлиМели
14.10.2010, 10:36 (обновена 14.10.2010, 15:24)
момиче

Снимка: © Getty Images

Без думи

Срещам го докато чакам пред тоалетната на известно столично заведение. Висок е. С тъмна коса. Това запомних от първия си поглед в неговата посока. Бързо го отклоних обаче, защото и той ме гледаше. Странно. Пак го погледнах. Продължаваше да се взира в мен. Зачудих се дали да не се усмихна малко. Не, не е в стила ми. Точно се готвех да го погледна отново, когато той се наклони към мен и каза:

- Копчето на ризата ти се е разкопчало.

Започнах да опипвам първосигнално гърдите си и да правя некоординирани движения в опит да оправя нещата. Сигурно съм се изчервила. Цяло постижение е, че не припаднах. Ох, все на мен пък ще се случи такова унижение.

- Сори, не исках да те притеснявам, но щеше да е доста по-тъпо да се върнеш вътре при позьорите така!

- Да, не, няма проблем... аз просто...

Мънкането не подобряваше ситуацията. Спасението дойде от излизащото от тоалетната момиче.

- Аз ще... мерси...

След като прекарах около 10 минути пред огледалото, уверявайки се, че всичките ми копчета са закопчани и за да се застраховам от евентуална нова среща с него отпред, излязох от скривалището си.

Връщайки се на масата при мой приятел, установих с ужас, че на съседната седи моят нов познат. На около 10 сантиметра от мен. Кога по дяволите ще се научат, че трябва да има пространство в тия заведения. София е твърде малка, за да не се случи така, че да попаднеш опасно близо до някой, когото не искаш да виждаш.

Правя се на разсеяна и пия на големи глътки от чашата си с вино. До момента, когато приятелят ми не отива до тоалетната. Вадя си телефона, ще си проверя Facebook-а. Но още преди да съм се логнала усещам потупване по рамото. Обръщам се инстинктивно и го чувам да ме пита от съседната маса:

- Ако знаех, че си на среща, нямаше да ти казвам за блузата, да се порадва малко момчето!

- Кой? А, не... не сме на среща, той ми е просто приятел...

- Ясно, значи нямаше да забележи.

Усмихва ми се. Аз решавам, че е леко подигравателно.

- Виж какво, не е кой знае какво. Това с блузата имам предвид. Представи си, че сме били на плажа, даже там щеше да ме видиш доста по-разсъблечена.

- Ако бяхме на плажа най-вероятно изобщо нямаше да те забележа, но тук, при тези обстоятелства беше неизбежно.

Не знам какво да му кажа. Просто забивам поглед в телефона си и млъквам. Не го поглеждам повече. Но ме обзема яд. Как може да ми говори така. Нито го познавам, нито съм му направила нещо. Какъв му е проблема?

Приятелят ми се връща и аз продължавам да си говоря с него. Слушам го, но ядът ми нараства. Трябваше да му отговоря нещо. Не е късно. Обръщам се към него и този път аз го почуквам по рамото:

- Ти и на плажа ли си толкова груб или тази вечер имаш специална програма?

Не изглежда изненадан. Пак се усмихва.

- Ти досега ли го мисли това? Или някоя приятелка те посъветва какво да ми кажеш във facebook!

Е това вече е прекалено. Но ми става смешно. И няма как да го скрия. Избухвам в смях, съвсем искрен и неудържим. Той също се смее. Трябва да си призная, че е сладък. Има нещо в него. Освен смелостта да ме заговори.

- Бих ти предложила да се върнем при тоалетните и да започнем вечерта отначало, но се опасявам, че с моя талант нещата ще станат още по-зле.

- О, не се надценявай! Все пак вече видях каквото имаше да се вижда!

Добър е. Оригиналничи, леко арогантен, забавен. Май е по-добре да спра до тук!

- Аз съм Алекс. Казвам ти го, за да не ме наричаш „оня боклук" като разказваш на приятелките ти после.

- Не ми казвай... и работиш в цирка. Клоун. Добре се справяш.

- Не, а ти с какво се занимаваш?

Ах, любимият ми въпрос. Защото нали имам две работи и винаги се колебая коя да кажа.

- Аз съм в рекламата.

- О!

Това пък какво беше? Какво е това „О"? Не беше изненада, нито беше впечатлен. По-скоро приличаше на човек, на който са му показали бебе, падащо от 15-тия етаж. Усмивката се изпари. Моментът се разпадна във въздуха.

- Беше ми приятно...

Е, сега вече официално се чувствам тъпо. Какво й е на работата ми? Обикновено хората реагират с „О, колко интересно" или „О, винаги съм искал да се занимавам с това", но никога с „О!" Това е странно. Но като се замисля този тип си беше странен още в началото... само някой странен може да ме заговори ей така...

Oще: елимели  жени  мъже  реклама 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.03.2011, 10:48

12 soso | 16.03.201112:14

Някой може ли да ми каже защо всеки текст, публикуван тук се приема за лична изповед и се правят коментари за личния живот на автора? Защото това е сайт за авторски материали, а не "Мое малко дневниче" ,нали?

Иначе разказа е хубав, има интрига и неочакван край - всеки да го тълкува както иска!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.06.2010, 05:54

11 ludipari | 07.03.201105:46

Как няма да каже "О"? Нали всеки ден ви слуша идиотските текстове:
"В реалния живот диарията е самотно занимание."
"Дограмата ни хлопа."

И пр. и пр.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.12.2010, 12:44

10 Escarina | 02.12.201012:57

"...само някой странен може да ме заговори ей така..."

Напротив Усмивка Само някой готин, освободен, без задръжки и със самочувствие мъж, на който не му пука, може да те заговори ей така...жалко, че ти си се спекла и не си могла да отвърнеш...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2010, 13:42

9 Мила Кръстева | 27.11.201013:56

С много чувство си написала преживелиците си. Допадна ми сюжета. Само че не разбрах, защо след като си се изложила по този абсурден начин не си траеш, ами продължаваш да затъваш съвсем съзнателно, в хорските очи.
И все пак едно мнение...при все, че не съм пристътвала на случката и не мога да се възползвам от малките детайли.
Пичът е бил в настроение, искал е да се позакача и си се появила ти. Като бонус, с който да погъделичка мъжкото си самолюбие, получава невлизаща в тона му отсрещна страна. Не е искал да задълбава, а просто да запълва време с формални закачки. Малко ръзко, обаче те е отсвирил окончателно...
Няма смисъл да се вторачваш прекалено във въпросната случка. Извличаш ползите, ако осъзнаваш, че има такива и с вдигната глава продължаваш!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.10.2010, 21:53

8 lala | 20.10.201022:12

Странно, напомня ми стъклен дом, хванах няква част, където шофьорчето не искаше да се снима за реклама, защото рекламите били вредни, карали хората да си купуват глупости Усмивка
Но, ако е истина, може просто авторката да го е казала по странен начин и оттам странна реакция. Май и предният коментар е в тоя смисъл или се бъркам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.10.2010, 19:34

7 Twinky | 20.10.201019:43

Намерила си си майстора, всъщност имаш нужда точно от такива мъже, които да провокират в теб размисъл, а иначе дори и да си в рекламата не означава, че и рекламата е в теб Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

6 Georgo D' Tomazi | 19.10.201021:45

разказът е тъпичък, но истински тъпото е да си говориш с мъж от съседната маса докато гаджето ти е до тоалетна, че пък и като се върне... ако си мое гадже ще умря от смях, което би било добро решение за теб... повярвай ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2010, 15:30

5 Krasimir Kovachev | 15.10.201016:42

Rowan, определено още не е стигнала нивото, от което да му седне на лоста. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

4 Rowan | 15.10.201005:21

Баси кухия, къде по-интересен край на разказа можеше да се получи, ако тоя вместо " О " беше попитал "О, винаги ми е било интересно дали е вярна теорията за скритата реклама в теорията за 25-тия кадър?", то даже и тук във уебкафето се появи наскоро въпросната теория.

И като заговорих за теории, любопитно ми е дали споменатия "приятел" на авторката е запознат с "теорията на стълбата", и къде според нея се намира тя на стълбата на споменатия "приятел"? Не се заяждам, само си питам Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

3 Оня Дето Го Трият | 14.10.201021:41

Не твърдя, че е умно, но това се сетих покрай чуденето на авторката.
Хората не реагират с "О!" от вчера.... Идея
   

оценка

+0 -0