Ас съм мъш! | webcafe.bg
Webcafe

Ас съм мъш!

Мила Иванова
13.01.2012, 14:11 (обновена 14.01.2012, 09:52)
жена, мъж

Искам да бъда от слабия пол

Вчера седемгодишният ми син написа "Ас съм мъш". А аз реагирах по най-тъпия начин. Разсмях се и му показах грешките. Той ги поправи засрамен. И написаното внезапно стана по-малко ценно.

Другия път едва ли ще ми покаже изобщо. Така ми се пада.

Замислих се колко пъти съм го правила и се изплаших. Колко пъти съм неглижирала нечий порив да покаже, че е мъж. Не защото ме притеснява идеята за превъзходство на „силния пол". Напротив - харесвам я. Не обичам еманципацията, по-често ме е срам от нея. Въпреки това съм поливала неведнъж грубите й, студени корени. Несъзнателно. От глупост. И защото имам твърде лъскава представа за мъжествеността. Сякаш можеш да се присмееш на грешките й и да очакваш, че тя няма да изпита срам?! Именно защото е мъжественост. Точно обратното.

Тя вероятно е не по-малко чуплива от нашата женственост. Когато се счупим взаимно, какво следва? Нито единият, нито другият може да събере всичките си парчета. Те се търкалят омешани на пода - унизени и омърляни. В обидата и срама трескаво заграбваме разпилените части и се връщаме към някаква мнима цялост, съдържаща вече и чужди парчета.

Жените започваме да цепим дърва, мъжете ни тръгват да бродират пейзажи. И започваме да се харесваме още по-малко. Ние си мислим, че е безобразие да ни оставят да се вихрим с брадвата. Те вероятно са бесни, че не се нуждаем от тях. Разбира се, това изобщо не е вярно.

Знам, че със следващите думи ще си навлека възмущението и омразата на купища силни и можещи жени. Такива, които повече от всичко се гордеят с титлата си "успешна" (няма такава дума май, но пък е модерна). Убийте ме, но казвам моята истина. Искам да бъда слаба, крехка, нежна. Да откривам с възторг мъжките сила и замах. Да ги възхвалявам с думи, с тиха гордост и със влюбеност.

Да, мога да си сменя гумата и да управлявам лодка, но предпочитам да правя торта и да пея приспивни песни. Искам да бъда от слабия пол. Та аз съм от него, извинете! Искам мъжът да ме пази от целия ужас наоколо и от онзи в мен. Знам, че ще ме линчувате, но парите нямат нищо общо с мъжеството. Достойнството има, великодушието - също.

Момичета, не ме убивайте с камъни, но искам да бъда притежавана. Не ми трябва волност, ако няма с кого да споделя радостта от нея. Не мога да бъда робиня, но мога да принадлежа. Не мога да приема плачливост, но мога да обожавам нечии сълзи.

Не хвърляйте нагорещените си маши по мен, но аз искам да бъда превъзхождана. Не мога да се влюбя в по-малко умен мъж. Трудно ми е да страдам за по-слаб от мен. Невъзможно е да остана будна за мъж, по-малко интересен от сънищата ми. Искам да изпитвам възхищение. Ако ще, да дойде с тревога. Не мога да се примиря с комфорта на безразличието. Не е за мен инерцията на относителното щастие.

Ако някъде по този свят броди с твърди крачки Любов - мощна и разкошна, егоцентрична, помитаща и наркотична, аз няма да се скрия в мазето на някоя удобна емоция, ами ще Я търся. И ще търся онзи мъж, който също не може да живее без Нея. Ако ще, нека е "мъш"! 

А пък Любовта греши, това е нейно право, неин чар и задължение. Ако тя може, защо ние да не трябва? 

Не искам да вменявам на сина си безпогрешност. Вчера вечерта се прибрахме, аз трескаво се впуснах да шетам. Той седна с електронната си игра и се отнесе. Чувах как се избиват неговите рисувани нинджи, а тялото му много смешно се извиваше по посока на битката.

Сбърчил вежди, концентрирано нападаше електронните си врагове и мърмореше нещо под носа си. Момчешка му работа! Изведнъж се откъсна от това, обърна се към мен и каза: "Мамо, много се трудиш! Седни да си починеш малко. После пак." И продължи да трепе нинджи.

 

Oще: дете  жена  женственост  мъж  мъжественост  пол  син 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.11.2011, 16:30

108 Michelle | 24.01.201222:03

леле мале Смее се
(спирам броенето, че ме мързи)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

107 koya sam? | 18.01.201211:06

Е, за вас мъжете угодия няма! Май не знаете какво точно искате. Ще си останете да пишете по форумите Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

106 lele male | 18.01.201210:55

Това е от един от любимите ми сайтове http://liternet.bg/
С намигване към всички мъже Намига

ЗАЩО СИ ОСТАНАХ СТАР ЕРГЕН
Георги Виденов

Обожавам динята. Тази моя слабост е откакто се помня. В детството вълнуващ момент беше избирането на диня. Избирах я да е с малко дупе и лека. Веднъж попаднах на много лека и голяма диня. Зарадвах се - останаха ми пари за още една диня. Доволен от избора, бързах да се прибера вкъщи и да се похваля за находката. Разрязах я, а тя вътре куха. Всички прихнаха да се смеят, а на мен ми се плачеше. След това реших да се реванширам и избрах тежка диня. Пак ми се смяха - динята беше зелена. Да, но аз съм упорит и се специализирах в избирането на дини дотолкова, че познавам узрялата диня само с поглед.

Раснах - пораснах и не знам откъде чух, че жената е като динята - не знаеш какво има в нея. Но аз нали съм специалист по избирането на дини само с поглед, реших, че с поглед мога и жена да си избера. Срещнах я. Поогледах я - отпред, отзад. Малко дупе - това добре. Малко лекичка - това не е много добре, но младостта не ме изчака да мисля и пламна голяма любов! Къде ли не! Само на перваза не сме...! Мина време, погледът ми се поизбистри, започнах да виждам по-добре и за мой ужас разбрах, че тя е много куха. Грешката при избора на диня се повтори и при избора на жена. Обещах си лека жена да не избирам. И ето новата ми избраница се появи - тежичка, набитичка, дупенце добро, и нали съм огън момче - пламнах. Аз горях като факел, а тя зелена дебелокора диня. Събрах си тленните останки и да ме няма.

Мина време, посъвзех се, живнах, очите ми зашариха. Търсех единствената. Но да не е куха, да не е зелена! И тя не закъсня. Дойде като вихрушка и ме забърса със замах. Огънят се разпали, но не пламна - тлее и пуши. И как ще племне - то зряла, та зряла - то мъдрости, то съвети! Хукнах и назад не се обърнах. От много избиране, така си останах сам. Сега, с напредването на годините, се върнах назад. Започнах отново да избирам жените по малкото дупе, да е лека и задължително куха - по възможност много куха.

Така е, когато дойде втората младост!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

105 koya sam? | 17.01.201221:05

Такива жени наистина съществуват. Както и мъже, които мислят, че с пари могат да купят всяка. Но, не това беше темата на дискусията. Май доста се отклонихме.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.01.2012, 20:01

104 coolboss | 17.01.201220:16

Мина,децата родени от такава жена цял живот са обречени да имат за майка една меркантилна кучка!


Жените използвачки са все по-често срещано явление. Всеки от вас сигурно има някаква представа какво влиза в това определение!

Тъпите жени използвачки
На тях им се връзват тъпи мъже с пари. Тези обикновено са яки мадами, но подхода им към мъжете е прозрачно глупав. Тя просто си иска, а той й дава. Системата е ясна и на толкова първобитно ниво, каквато е връзката паразит – гостоприемен организъм. С една дума – взаимоизгода. Той я храни, а тя му дава секс. Той и дава пари, а тя му дава секс. Той й купува парцали, а тя му дава секс. И двамата са еднакво тъпи, но и на двамата им е добре. Любов няма, но нали има пари... и секс.

Умните жени използвачки
Това е горе долу същата категория като предната – основана на взаимоизгодни отношения пари-секс. Но умните жени използвачки се целят в по-умни мъже, защото те имат повече ум как да правят още повече пари. И тъй като един умен мъж винаги ще преценява и ще знае къде и за кого и как пилее парите си, то и техният подход е по-на ниво. Те имат маниери, отдават не само физически, но и емоционални ласки, представителни са и манипулират за пари по много деликатен и изискан начин.Лесно влизат под кожата на един мъж и след това трудно излизат. Браво! Отваряйте си очите на четири, защото в повечето случаи умните жени използвачки така оплитат мъжа в мрежите си, че той да се влюби в нея, а после с лекота му бие шута.

Хитрите жени използвачки
Това са жените, които смятат, че мъжът просто е ДЛЪЖЕН да поема всичките й разноски, независимо има или няма пари. Тази категория са непревъзпитаеми. Тоест, те не го правят с цел, както гореспоменатите категории. Могат да обичат партньора си, но самата им нагласа е: „Аз съм жена, следователно аз няма да плащам.” И точка. В такива случаи дори тя да работи и дори да изкарва повече пари от мъжа си, тя просто не се чувства длъжна да предложи да поделят някой разход. За нея има „моите пари”, които кротко трупа под дюшека си и кой знае колко е събрала и „неговите”, тоест „общите пари”. А дали той има или няма, няма значение, нали е мъж и това е негово задължение. А какво стана с еманципацията? Е, все още я има. Но е еволюирала в една по-висша форма – на независимост до степен егеоизъм и възприятие – че щом тя може всичко, поне мъжът да покаже, че може да плаща. Отделен е въпросът дали наистина може или вече изнемогва. Но нали има любов, а той е балама...ЕЕЕЕХ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

103 Мина | 17.01.201217:36

122coolboss | 17.01.2012 16:02

121Мина | 17.01.2012 14:35
Ех, Босе, не си куул, ама никак! Особено пускайки толкова стар и толкова пошъл виц! Ако и ти гледаш на жената като на пазарен актив- жална ти майка..

Този стар виц е в главите на 95 % от жените,като положителен сценарий за живота им!
---------------
Хммм, и ОТКЪДЕ знаеш какво е в главата дори на ЕДНА жена!??? Да не говорим пък за няколко милиарда (или по-точно на 0,5*0,95*7 милиарда)??
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

102 Мина | 17.01.201217:34

Някаква, отличен въпрос! Да чуем отговора от разбирача на вицове!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

101 Мина | 17.01.201217:33

Абе Падналия, що освен да паднеш не вземеш и да се скриеш, а!!??

Всеизвестно е (и Е биологически обусловено), че (обикновено) жените са ПРОТИВ такива модели, а мъжете са ЗА, защото ги обслужва перфектно!

Верно, вземи се скрий и си живей "разбрал правилно живота"!! Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

100 fALLEN | 17.01.201216:53

no нито една "дама" не се дистанцира от подобен начин на женско мислене, който напоследък наистина е доста, особено в БГ... на криворазбиращите живота вицовете им пречат... ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.10.2011, 20:00

99 Nqkakva | 17.01.201216:48

Интересно към кои активи ще отнесе децата,които ще му роди амортизиращия актив!!!!!!!!! НЕ! НЕ!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани