Ужасът да бъдеш девствен | webcafe.bg
Webcafe

Ужасът да бъдеш девствен

Виктория Миланова
17.11.2010, 11:20 (обновена 04.04.2015, 13:32)
Гола студентка

Мъжете до края на живота си разказват за първия си път с известен срам и неприязън. Първият им път винаги е неумел и непохватен, никога не е повод за гордост. Ако изобщо разказват. При това не проливат кръв и никой нищо не им разкъсва. В същото време очакват жените, които при дефлорацията към техните неудобства прибавят и кръвопролитие, да си спомнят за него като за най-важното преживяване в сексуалния си живот.

Женската девственост в нейното физиологично измерение е огромна природна несправедливост. Около една разкъсана кожа в интимните дамски органи се е създала цяла митология. И като убедена феминистка не мога да не предположа, че сигурно точно в насилието срещу химена се корени мъжкият шовинизъм и женският мазохизъм.

Началото на женския сексуален живот е свързано с болка, кръвопролитие и мъжко насилие.

На колкото и нежен партньор да попаднеш в първия си път, и на него ще му се наложи силово да влезе в теб, защото хименът не е папирус, а епителна тъкан, за която природата се е погрижила да се къса трудно.

От най-ранна тийнейджърска възраст не мога да спра да се чудя защо една кожа в мен трябва да ми създава толкова проблеми. Момиченцето от малко е съветвано от родителите си, че трябва много да внимава на кого точно ще "подари" своята девственост.

Странно, но дори и в най-свенливо-моминските си години никога не съм говорила за "подаряване" или "отнемане" на девствеността, а за "отърваване" от нея.

Първият термин ми напомняше за зависимост, каквато от дете мразя, а вторият за насилие, което мисля, че мразя от преди да се родя. „Отърваване" ми харесваше най-много. Много ясно си спомням как си мислех - кога най-накрая ще се отърва от това бреме? Кога ще спра да разсъждавам за любовния се живот като за физиологическа интервенция и ще почна да отдавам значение на далеч по-важните психологически измерения?

Събитията така се стекоха, че аз наистина се отървах от девствеността си, не я подарих и не ми я отнеха. Просто съвсем рационално си избрах един човек, който свърши тази манипулация. След това никога не пожелах да го видя. Истинският ми вълнуващ любовен живот се отприщи след като свалих това бреме от плещите си.

Физиологическата девственост на жената изключително много впечатлява мъжете.

Реакциите са общо взето две. Те или са поласкани, че са първопроходци, или се плашат, че трябва да се запишат като много специални в живота на партньорката си. И в двата случая обиждат интелигентността и емоционалната й култура. Те, разбира се, не са виновни, защото са много по-големи жертви на хилядолетната култура на женската зависимост от мъжете.

Моето поколение извърши българската сексуална революция. Ние бяхме първите, които започнахме масово да водим полов живот напълно независимо от брака.

Ние сме първите, които спряхме да се женим девствени - даже въобще спряхме да се женим.

Започнахме даекспериментираме в секса и да се занимаваме с психологическите му измерения. Ние сме първите, които спряхме да се срамуваме от извънбрачните си деца и които сложихме край на аборта като основно средство за семейно планиране.

Преди нас опитите бяха плахи и спорадични. Ние направихме от свободния секс масово явление и изградихме официална култура около него. Затова смятам, че ние сме и първите, които започнахме да се отърваваме, а не да подаряваме девствеността си или да се подлагаме на нейното отнемане. Така поправихме огромната несправедливост, която природата ни е причинила с физиологическата разлика между мъжката и женската девственост.

Има два типа девственост - физиологическа и психическа. Раздялата с двете много рядко съвпада. Първата пада в ранна и незряла възраст, когато никой не е готов за духовните измерения на секса. Първият секс се случва под напора на развилнели се хормони, прави се от неопитни хора, които откриват новозаработилите органи в тялото си. Абсолютно невъзможно е при възприемането на толкова много хардуеърна информация да мислиш за фините настройки на софтуеъра си. Жената преминава предела на физиологическата девственост по много стресов и болезнен начин.

Но за съвременните дами дефлораторът хардуеърист рядко е човекът, който се помни цял живот.

Може да си с разкъсан химен от години, да правиш много секс и да продължаваш да си девствена, защото все още не се е намерил кой да ти отнеме психическата девственост. Ето тук с мъжете сме равни, въпреки че сме онеправдани с наличието на химен.

Мъжете до края на живота си разказват за първия си път с известен срам и неприязън. Първият им път винаги е неумел и непохватен, никога не е повод за гордост. Ако изобщо разказват. При това не проливат кръв и никой нищо не им разкъсва. В същото време очакват жените, които при дефлорацията към техните неудобства прибавят и кръвопролитие, да си спомнят за него като за най-важното преживяване в сексуалния си живот. Ще ги разочаровам, не е така.

Същата гадост е като за вас, господа. Освен това боли.

Най-важният мъж в живота ми беше този, който ми отне психическата девственост. След него ми стана ясно с какво съм различна от другите жени, защо някой може да желае точно мен, дори да е обграден с по-красиви и сексапилни жени. Той си направи труда да разрови душата ми и да открие зародиша на моята уникална сексуалност и женственост и да ги извая такива, каквито са в момента.

Случи се след като бях навършила 20 и от години водех сексуален живот. Хардуеъристът-дефлоратор отдавна беше минал в небитието, когато се появи софтуеъристът, който ми направи фините настройки. И най-добрият компютър не може да свърши никаква работа, ако няма програма, която да извади пълният му потенциал наяве. И достатъчно обучен и способен човек, който да работи с този хардуеър и с тези програми.

В началото на гореописания процес за миг отстъпих от феминистичните си позиции и ми се прииска да му бях "подарила" и физиологическата си девственост. Само за миг се разтопих от сантименталност, защото исках да се отблагодаря по някакъв патриархален начин за жестоката услуга, която ми направи. После се сетих, че няма човек, който да разбира еднакво добре и от периферни устройства, и от програми.

На тези години вече знам, че мъжете и жените се делят на два типа - хардуеъристи и софтуеъристи. Първите свършват по-ниско квалифицираната физиологическа манипулация. Те обаче често нямат сили или пък не са обучени достатъчно, за да бръкнат в психиката ти и без да нанасят поражения, да ти направят нужния ъпгрейд.

Та така с моята девственост...

Oще: девствен  девственост  дефлорация  жена  психика  първият път  революция  секс  сексуална революция  сексуални отношения  химен 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

43 bludniq_sin | 07.04.201512:38

"Ние сме първите, които спряхме да се женим девствени - даже въобще спряхме да се женим." - Относно първото - надали сте първите освен ако не сте на по 60-70 години. Относно второто - това ако е повод за гордост ми е много жал за теб. Толкова много коментари за едно такова словоизлияние .. да се чуди човек.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2012, 12:38

42 Georgi Andonov | 07.04.201511:49

ядосан ужасТ
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.04.2015, 16:14

41 Aleksandar Ivanov.100000573794680 | 06.04.201516:17

Поредната статия доказваща, че криворазбираме и феминизма, като общност, и ролята на мъжа и жената, и природното и социално начало на човека, и неговото самосъзнание. с една дума поредната " Криворазбрана цивилизация".
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 15.03.2012, 13:53

40 rossbul | 29.03.201205:31

Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от8-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, било чрез коментар във форум, e-mail , Skype или разговор, и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: : http://signup.wazzub.info/?lrRef=8b56d638
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.05.2011, 19:51

39 pile | 22.01.201219:42

МИЛО, ОБЪРКАНО И НЕ ДОТАМ ИНТЕЛИГЕНТНО МОМИЧЕ!
Не си губи времето да надценяваш значението на дефлорацията! Интересно ми е само, защо девствената ципа я наричаш кожа? Интересно ми е и как така си присвои сексуалната революция! Много опасно е да подценяваш секса ,но още по-опасно е да го надценяваш! Мисля ,че за теб секса е върха на човешката култура и интелект! Много щастлив
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 14.01.2011, 15:55

38 Lilium Inter Spinus | 14.01.201117:23

На първо място - евала на авторката за нейната откровенност. В същия дух смятам да отговоря с откровенно мнение и да се обоснова максимално.

1. Нищо в природата не е случайно, и нищо не е създадено без причина. Няма значение дали вярваш в Господ, Дарвин или когото и да е. Факт е. Това дали ще приемеш девствеността като благословение или проклятие като несправедливост или предимство си е, или поне би трябвало да е ЛИЧНО твое решение. И като казвам ЛИЧНО, имам предвид не съобразено със съученичките, родителите, модата, натиска, обществото или каквото и да е. Смятам да допълня - това, че за теб това е нещо ужасно, не означава, че по принцип е нещо ужасно. Разликата между мъжете и жените не е просто в химена, а в устройството, хормоните и всичко останало. По време на секс, при жените се отделят хормони свързани с емоционалното привързване, майчинството и тн. По твоята логика сме и наказани затова, че ние забременяваме, а мъжете не.

2. "Болка, кръвопролитие и мъжко насилие" - извинявай миличка, но не бъркай Косово с първия път на жената. Може би ако ти, и/или повечето момчета и момичета, за които говориш, че първия път е свързан с изключително негативни емоции, бяхте изчакали нямаше да мислиш така. Когато си изчакал достатъчно за нещо хубаво и ценно със също толкова ценен за теб човек - започваш да мислиш по трезво, задръжките ти и притесненията ти сами падат, защото имаш психическа, физическа, емоционална, интелектуална и всякаква готовност - знаеш какво искаш и какво да очакваш както от човека така и от взаимотношението.

3. "Моето поколение извърши българската сексуална революция " - а аз съм сигурна, че ще си плати скъпо за нея скоро. "Твоето поколение", с което аз отказвам да се идентифицирам макар и да съм представител, хвана най-хубавите неща от интимния живот на човека и ги сравни със земята. Направи ги мръсни, неща с които се търгува, които се използват и се захвърлят, а същевременно издигна този процеса в култ. Девственост, доверие, любов са неща от които е по-добре да се "отървеш", за да не ти пречат с прегоряла съвест да си лягаш по път и над път с когото ти падне. Мислейки и действайки на момента, не съжелявайки за нищо, не виждате как се осакатявате сами. Момичетата на 30 ще сте имали три пъти повече партньори от годинките си, ще сте празни, ако и да са ви "пълнили" много, а момчетата на 30 ще се задомят с момиченцата на по 20 (още по новото и разкрепостено поколение).
Тогава ще ви се иска да бяхте създавали и мислели за семейства навреме.

Със статии като тази, "Девствена на 21" и други искате да забиете на вашето повърхностно ниво и хора, които по една или друга причина са решили (или са принудени от обстоятелства) да се въздържат. И тук не изключвам хора, които са правили секс , но поради различни обстоятелства не го правят редовно. За всеки има правилен момент и този момент не бива да е тласкан от хормони, моди, натиск и съревнование с други. Ако за теб е било правилен момент на 14, то за мен този момент още не е дошъл. Мислете хора, моля ви се, с главите си! Както има хора които по различно време избират дали да се оженят или не, дали да имат деца или не, дали да ходят в университет или не, така и това дали ще си легнат с някои или не си е техен личен избор, нещо което не влиза в работата на никой и не бива да се съди спрямо това. Не всички са като вас, хората имат право да бъдат различни! Защо трябва всички да сме под един и същ знаменател?

Липсата на секс не е осакатила никого, който по СОБСТВЕНО желание е решил да изчака. Когато искаш нещо, знаеш ЗАЩО го искаш и не страдаш от избора си. Повечето ми приятели са момчета и девствеността ми не е повод да се чувствам некомфортно в тяхната компания, напротив. Това също и не означава, че не мога да имам мнение, или че не мога да се осведомявам по тези теми, или съм "задръстена". Още по-малко означава и че такива хора непременно са нещастни представят се зле, са грозни или осакатени. Благодарение на твоето поколение, най-лесното нещо е да 'го направиш', но това не те прави жена/мъж, нито те прави с нещо по-добър от другите и ти самата направи разлика между двата типа девственост. За съжеление твоето поколение все още си е психически девствено, ако си мисли, че като се нае**ш на 14 се изграждаш като личност и ти се отварят очите за света. Няма и да се изградиш колкото и софтуериста и хардуериста да те минат, като ти е изгоряла дънната платка подари неправилни причини няма как да се оправиш. Разликата между тази физическа и психическа девственост е че момичетата предпочитат да станат курви преди да станат жени, а сексът се е превърнал от СРЕДСТВО (каквото е ) за задълбочаване на вече дълбоки отношения ВЪВ ВИСША ЦЕЛ.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 22:54

37 Nikola Aslanov | 22.11.201017:49

Слабо НЕ!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 19.11.2010, 19:27

36 ТОМИ | 19.11.201020:35

Привет, Виктория.
Привет и на всички останали, коментирали твоята статия.
Девствеността - като порок и пречка или като благословия и магически символ?
Странно как в съвременния просветен и научно подплатен век продължава да се шири мракобесие, което от един природен атрибут с хигиенни функции във влагалището на жената създава какви ли не ябълки на раздора!
Теорията за телегонията пък е върхът на тази нелепост - ако я съотнесем разумно с факта, че хименът на жената е полупропусклив и не спира сперматозоидите - непорочното зачатие не е мит за биолозите.
Разбирам жени, които тълкуват девствеността си като бреме и пречка пред сексуалното си развитие. Мъже с фимоза биха могли да се оприличат на техен аналог.
Но не разбирам защо всички си затваряте очите пред факта, че днес една жена психически може отдавна да е загубила девствеността си, доста по-рано от физическия акт, който по странни причини тук наричаме обезчестяване!?
Бесен
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 19.11.2010, 08:39

35 Dimitar Punchev | 19.11.201008:45

Здравей Виктория,
Уважавам хората с мнение и убеждения. В крайна сметка това ни прави хора.

Надявам се, че това обаче не те затваря за нещо ново в живота ти.
Затова ако искаш да разбереш защо "неразумната" природа е ощетила жените с химен, потърси в нета термина телегония. На англ се пише аналогично. Има и доста интересни филмчета за гледане.

Поздрави и лек ден
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

34 ivorad | 19.11.201001:54

След като от хилядолетия определени типове мъже мислят предимно пенисно, взеха да се появяват и дами с вагинален интелект......
Светът върви напред.
Удивителна
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани