Мъжете питат къде са истинските жени | webcafe.bg
Webcafe

Мъжете питат къде са истинските жени

n0ax
01.06.2011, 12:00 (обновена 03.06.2011, 12:51)
Жена

Истинските жени! Истинските мъже! Те са там, някъде. Не е тяхното време. Не са на мода. Те са минало.

Наскоро с колегите си говорихме за дефицита на жени. Не, не говоря за напудрените чалгарки, а за онези, които вече почти не се намират. Сещате се. Истинските жени!

Няма ги и скоро не знам дали ще ги има. Отидоха си времената, в които ще видиш жена да се отнася добре с теб и в същото време да си спокоен, че го прави, защото просто е такава по природа.

Дойдоха онези времена, в които - когато жена се отнася добре с теб, си или под тежката гилотина на: "Нали знаеш колко те обичам?", принуден да й купиш нещо, или по-скоро си принуден да се съмняваш в това поведение.

Вече не може да се обърнеш към нея и спокойно да си помислиш, че няма да те излъже, няма да ти забие нож в гърба и за нея си нещо повече от "просто поредния".

Истината е, че просто изчезнаха и свестните мъже. Изписаха се купища материали относно къде се дянаха свестните хора и ще се върнат ли някога. Някои започнаха да търсят причината в самите тях.

Преди време четох материал, в който авторката просто реши да сложи под ножа всичко що е "жена", включително и себе си. Започна да хули всичко женско, всичко, на което всеки мъж плакне очи. Обвини се, че жените са виновни, че свестните мъже изчезнаха.

Е, драги дами, според мен и ние мъжете се обвиняваме, че също имаме пръст в това да изчезнат истинските жени. В крайна сметка, както бабите казват, каквото повикало, такова се обадило. Всеки си има ясна представа защо се започна тази любовна и сексуална война между половете. Защото просто ни се накърнява самото его.

Спомняте си старите дискотеки, където (не) се пускаха деца под 18 години. Спомняте си и замирисалите чичковци по масите, с паричките, 'милионерчетата', които като видеха малко момиченце, неволно пуснато в задушната дискотека, се лепяха за нея като мухи на мед.

Почерпят я питие, плеснат я леко по дупето - и хайде от малка я научават на грешното. А тя решава да опита пак и пак, да види, аджеба, колко чичковци ще ме почерпят тази нощ.

Постепенно цялото й мислене се изопачава и тя става тази, за която пеят в песните, онази, за която мъжете припадат. Поне за такава вече се има, изскочила от ценностите на онези чичковци, които превърнаха невинните момичета в долни лъжкини. Точно те виждаха малките момичета като даденост, като нещо само за вечерта. И мигновено женското мислене започна да щрака по същия начин.

Не са били само чичковците, имало ги е и онези левенти, в които момичетата се влюбваха. И когато разбраха, че за тези юнаци, са нищо повече от просто секс, разбитите невинни женски сърчица, започнаха да кроят пъклени планове. Започнаха да мислят по същия този начин, по който си мислеха тези, които ги нараниха.

Женското сърце не е толкова наранено, колкото е наранено егото, което споменах. Гордостта на една жена, независимо на каква възраст се е сблъскала с жестоката реалност. И нищо неподозиращите мъже и момчета отнасят целия гняв, който себеподобните им подклаждат.

Дали ние мъжете сме били първите, които сме сложили началото, дали е било обратното, няма значение. Самата гордост, самото его на един човек, независимо от пола, не му позволява да остави нещата незавършени. Затова и идва времето не отмъщението. Дори да не е на същия човек, който го е наранил, той ще продължава да мачка следващите.

От този факт, може лесно да заключим, че повечето хора нямат никаква воля и се осланят на първичното. Наранен си, търсиш избавление, главата ти е каша и решението ти е, че някой трябва да си плати. Много жени са ми споделяли, че не са усетили как това, че един човек ги е наранил, е превърнало съществуването им в безцелна тъга, което чат-пат опровергават с цитати от Кари Брадшоу или някакъв друг източник на тъпотии. Сякаш това е истинското, всичко друго е лъжа.

Онези, които могат да контролират това първично усещане са много по-наясно със себе си и продължават да чувстват нуждата от някого - и не се напрягат да си губят времето в подобни истории. Желаят да продължат съществуването си без да се налага да го променят до такъв предел. Истинските жени! Истинските мъже! Те са там, някъде. Не е тяхното време. Не са на мода. Те са минало.

Докато си бъбрим с колегите, тези, които не случайно не могат да си намерят мястото, но удържаме фронта, се питам дали ще дойде времето, в което и ние ще се предадем. И ще кажем майната му на всичко, ще загърбим нравите си, ще загърбим сегашното си съществуване и ще живеем първично, както голямата част от нашите колеги, роднини, приятели и познати? И ако дойде, колко от нас ще останат, колко от нас ще бъдат верни на това, което са?

Oще: жени  мъже  отмъщение 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.06.2011, 15:58

64 gerymos | 30.08.201103:28

Жена или мъж, човек няма причина да се страхува или срамува да бъде себе си, освен когато няма основателна причина за това... а това е относително..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.03.2011, 12:51

63 blue | 23.07.201121:54

Статията не е лоша, но по-скоро не отмъщение, колкото страх и отрицание е наследството от любовните разочарования.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.07.2011, 14:03

62 Ira82 | 21.07.201115:44

А според мен истинските жени не са изчезнали, има ги, съществуват, но ги е страх да се покажат, да заявят открито присъствието си в изпълненото ни с предразсъдъци общество. Да, страх ги е, защото нямат силикон, не са прегорели от седене в солариума, не са минали през леглата на поне двама-трима «чичковци», за да си уредят повешение в службата или да бъдат назначени на по-престижен пост... А и защото, колкото и да търсят, не могат да срещнат мъж, който още на първата среща да не им казва директно: «Искам да те изчукам!». А истинската жена иска мъжът първо да я спечели с нещо, да и покаже, че може да му се довери, да разчита на него, та тогава да му позволи физическа близост. Пък какво остава за сериозна връзка, за сватба, брак?! Звучи ви старомодно, нали? А колко от българските жени, че и мъже, са склонни да си признаят, че гледат или са гледали популярните латино и турски сериали именно, защото там виждат една действителност, в която все още има някакъв запазен морал? Ето, това ни липсва на всички, моралът. Ценностите. Ако щете, задръжките, които могат да бъдат и полезни. Защото карат хората да се замислят кое е правилно и кое не, а замислянето по такива въпроси вече означава израстване в по-стойностен човек от някаква си кифла или кифльо. Някой ще каже, че медиите са виновни за липсата на морал и за деградацията на ценностите на българите. То, вярно, че като следиш редовно новините и изгледаш всичките сезони на «Сексът и градът» и «Отчаяни съпруги», щеш не щеш започваш да подражаваш и да възприемаш такъв тип поведение. Понеже иначе ще си «аут-ъф-фешън». Обаче го има и тоя момент, че ние самите като хора и общество възпитаваме собствените си деца в изкуствени стереотипи и им внушаваме фалшиви истини. Спомням си, че още преди 20 години сред съучениците в гимназията редовият български тинейджър се чувстваше като бяла врана, ако не пуши, не пие и на възраст от 16-17 години още не е правил секс. Той просто оставаше изолиран като «задръстен» и «зубър». Така, че въпросът за истинските хора е много по-дълбок и широк, отколкото изглежда на пръв поглед. И, преди всичко е свързан с наличието на определена доза самочувствие, че ти самият тежиш на мястото си. Независимо с какво, но поне с нещичко. Самочувствието означава и смелост да се възмутиш, така че – браво на автора. Обаче това не е достатъчно. Нужно е още всеки ден да бъдеш себе си, да не се правиш на някой друг, да държиш на собствената си правота и доколкото е по силите ти, да се опитваш да променяш и околните.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.06.2011, 18:46

61 Christ0ph3r | 26.06.201119:12

Ееее къде са истинските жени , питам аз >?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.01.2011, 20:35

60 Копче | 06.06.201118:20

Моят Ники мисли така:
Вярвам го. Истинските жени не са изчезнали.Просто жената винаги е била спътница, половинка на мъжа през вековете.Ако той е путка, тя трябва да бъде кур, колкото и визуално да бъде това. Ако той е наполовина мъж, тя трябва да бъде освен 100 процентова жена и наполовина мъж.Кахърния мъж не можел, но природата на жената не признава кой може днес и кой утре. Тя иска избраника си днес и сега. Ние ги направихме груби. Да искат своето, както ние си искаме сутрешната свирка. Забравихме кавалерството, галантноста.Използваме жената, както и колата си като своеобразна визитна картичка колко сме вървежни. Къде са истинските мъже? Силно вярвям, че са до истинските жени.Тези, които им казват какво да правят без да губят мъжествения образ за себе си.Тези жени, които нямат нужда да те лъжат с фалшива самоличност за да ти го вдигнат сутрин. Които искрено се интересуват от работата ти и внимват тя да е почтенна.Ако си излъгал, когото и да било, защо да не ги излъжеш тях самите, както обикновенно.Зад истински преуспелия мъж стои една изненадана жена, но тя е била там и е знаела за всичките му кахъри, изживяла ги е. Заедно.Ако мъжа не е намерил такава половинка, това е за негова сметка. Да се оправя сам. Може да избира между жива или надуваема кукла.Защо се оплаква, това не мога да разбера?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.06.2011, 15:19

59 panda | 05.06.201118:49

В статията има много истина и не бих я оспорвала.Авторът се е справил прекрасно.За жалост тази истина трябва да ни плаши и да се стремим да бъдем себе си.Искам да изкажа искрени благодарности към автора,защото ми помогна да осъзная някои неща.Отвори ми очите.Благодаря!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.06.2011, 15:19

58 panda | 05.06.201118:49

В статията има много истина и не бих я оспорвала.Авторът се е справил прекрасно.За жалост тази истина трябва да ни плаши и да се стремим да бъдем себе си.Искам да изкажа искрени благодарности към автора,защото ми помогна да осъзная някои неща.Отвори ми очите.Благодаря!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.06.2011, 06:03

57 Elena Vitoshka | 04.06.201106:15

The article is spot on in regards to the main issues of male/female relationships.
The question is whether something can be done.... I think society has become too superficial - obsessed with money and status - to allow people to look at each other for what they are instead of what they are worth.
But then again, this is a hard choice to make when "опира ножът до кокала," which is the situation for lots of people. Being immoral, which I find repelling, occasionally lets people have their cake and eat it too, so to say - something everyone has perhaps wanted at some point in life.
Lastly, almost always, when I am nice to men because I am a nice person they mistake my acts of kindness for something more than than. It gets annoying sometimes, when you know that your male friends are your friends only with the hope of something more sooner or later.
Perhaps sometimes men feel that way too?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.12.2010, 17:19

56 zhena | 04.06.201102:01

Елегантна и фино написана статия. Благодаря, n0ax! Надявам се да съм те разбрала - нараненото его роди кифлите, чалга и бат'Бойко културата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.05.2011, 23:16

55 tytyrytka | 03.06.201121:35

ако сте първи4ни мъжете,желаещи истински жени, няма да си бъбрите на сладка приказка с колегите, а просто ще работите.
ако сте първи4ни, мястото Ви не е в офиса, а зад някой трактор по паланка или редица лозница.
ако сте първи4ни наистина, все ще Ви е открие 1во Истинската жена,ама дали вие въобще ще разберете, 4е тя е до Вас?
имате още мноооого локуми да разтягате, докато срещнете Вашата истинска, първи4на Дама, на сърцето ви.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани