Филтър за фукльовци | webcafe.bg
Webcafe

Филтър за фукльовци

Юлия Желязкова
11.06.2011, 15:32 (обновена 13.06.2011, 13:01)
Лятно момиче

Измислете някакъв филтър за летните месеци, който не допуска показването на снимки ала "пясък, мента, море" за тези, които излизат в отпуска ЧАК през август...

Уважаеми Марк,

Регистрирах се във вашата социална мрежа през лятото на 2008-а. Направих го, за да напомням за персоната и скромния си лик на един човек, но това са подробности, без значение към настоящия момент. Въпросът е, че после дойдоха статусите, коментарите, след тях клиповете, споделените линкове и изведнъж се превърнах в активен Facebook потребител.

Няма лошо, спасил е не един и два скучни дни в офиса. Няма да изброявам и други плюсове, като информационна сегментираност, връзка с близките ми по цял свят, вие сам си знаете за тях... или поне банковата сметка ви ги напомня.

Ще премина директно към смиреното си искане: измислете някакъв филтър за летните месеци, който не допуска показването на снимки ала "пясък, мента, море" за тези, които излизат в отпуска ЧАК през август.

Осъзнавам възможността да крия определени личности, но когато от шестстотин триста ми се юрнат по курорти или публикуват неща, които са ми интересни по принцип, става леко сложно.

Опцията "не разглеждай снимките им" също е доста утопична - избождат ми очите. Стоя, пръхтя си на работа и оп - биричка, оп мидичка, оп кейче. Нехуманно е някак.

Марк, ще си позволя да разкрия пред вас още няколко детайла от личния си живот, надявам се - не се натрапвам. Значи, имам принципен проблем с лятото. Докато през есента ме тресе "ученически" ентусиазъм, през зимата се отдавам на уюта, а пролетта си е моят сезон, с Лятото сме в нещо като "open relationship". Ту е страхотно, ту ми разказва играта по всички флангове.

Това са трите месеца, през които мозъчната ми дейност тотално се ошашавя, мислите и чувствата са на два различни полюса, емоциите и реакциите - непредвидими, респективно рискът от изпадане в пожизнена депресия най-голям.

Смятате ли, че в такъв момент имам нужда да видя колко супер яко си изкарва Пешо на морето, като аз съм заключена между 4 стени?

Че искам сутрин да стъпвам в обувките си, вместо по мокрия пясък или някоя оросена поляна?

Дали ми е приятно, че в момента, когато съм най-скапана, всички са някъде? Не тук, не сега. Някъде са.

Да Ви кажа, не!

Друг проблем е излишъкът на свободно време. Айде, да не се правим. Ако не работиш нещо пряко свързано с туризъм, PR на фестове, сладоледаджия, политик и прочее, работата доста замира. И ти дава цялото време на света. А "жена + излишни часове" е уравнение с летален изход, честна дума.

Марк, аз обичам природата. Не, не подценявам вашата социална мрежа. Отново казвам, че в заклещената си градска действителност много си я тача даже. Но все си мисля, че някой прекрасен ден ще съм собственик на остров, мигриращ изследовател или поне ще държа малък частен хотел из Родопите. През юни, юли и август тези въжделения се обострят.

Но вместо това стоя, цъкам Facebook и страдам - чак ме избива на вогонска поезия, така ми е тъжно. Страдам и драматично проклинам лаптопа си, финансовата криза, 21 век (че и предните два), битието и най-вече: всички, които не са тук.

Обичам ги, да, ама какво са размахали крачоли... Да стоят, да работят, да си пишем. Лято е, god damnit!

Вас това не Ви касае, знам. Имате достатъчно спестени пари от банички да отскочите до Малдивите. Но не изоставяйте бачкането. Направете специален канал за летните заточеници. Ей така, да си качваме снимки на копирни машини, кламери, разбити софийски улици. Е какво, няма ли да е кеф?

Нямам нищо против да се качват летни снимки по принцип, дори напротив. Но не може ли да са заключени до септември? Тогава вече да видим кой, къде, с кого, защо. Демонстрирането им през юни е чиста лудост.

Нямам идея как може да се случи технически това. Но ако видя още няколко подобни изображения, ще подавам сигнал за СПАМ, неприлично съдържание и каквото друго трябва.


Защото, както се казваше в "Критичните 25 на Джак Ланкастър" (Холингсхед): "Внезапно си дадох сметка, че аз, Джак Ланкастър, двайсет и пет годишен, продукт на три милиона години еволюция и на седемнайсет години образование, станах в седем без петнайсет, взех душ, избръснах се, избрах ризата и вратовръзката, които нося в четвъртък, прочетох "Метро" в метрото, дванадесет часа зяпах в празното..."

Аз пък зяпах във Facebook. Което в момента си е почти същото...

Oще: facebook  град  лято  метро  море  поляна  пясък  сезони  слънце  снимки 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.01.2011, 23:00

7 Stanimir Popov | 14.07.201114:47

"жена + излишни часове" е уравнение с летален изход - не точно на летален, а на нещо друго (зародиш на развод)
Но - типично, писано от жена, мъж Не Вярвам да може да напише Такова нещо-)) Мъжете винаги знаем защо и какво да правим-))))
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

6 sake | 13.06.201112:04

Роуан,ти отдавна си в отпуск,обаче се правиш,че не знаеш.Аз съм пенсионер от година,ама не ми пука. Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2011, 12:03

5 solaar | 13.06.201111:02

Некъв филтър за крокодили си трябва. На плажа само мацки по оскъдни бански Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

4 Thea Atanasova | 12.06.201121:55

Нямам нищо против плажните снимки...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.05.2011, 12:08

3 Николай Кацаров | 12.06.201117:52

То като не ти се работи пък нека facebook-a да ти е крив...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.05.2011, 00:59

2 Randy | 12.06.201114:25

Аз не съм от най-големите море ентусиасти и в края на лятото като се почне "еххх как не успях да ида за ТРЕТИ път на море това лято, чувствам се ужасно !" и тнт.
Не ме разбирайте погрешно, обичам морето, но 1 път ми е достатъчно !

Един филтър "потни в дискотеката" пак ще е в голяма помощ !
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

1 Rowan | 12.06.201113:04

Мдам, едно от предимствата да живееш покрай морето, сезона за мен започна още преди две седмици и ще свърши докато времето даде, пък и от вдругиден излизам за месец в отпуск muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани