Господин Перфектен | webcafe.bg
Webcafe

Господин Перфектен

Simple Life
14.03.2011, 10:42 (обновена 14.03.2011, 10:59)
Човек

Снимка: © Getty Images

И ето ме сега с момчето, което е много далеч от перфектното, но ме кара да се чувствам перфектно

Аз съм 24-и, почти 25-годишна млада жена. Старая се, винаги съм се старала... Понякога повече от необходимото.

Стараех се да бъда перфектната ученичка - и успявах, стараех се да бъда перфектната студентка - и успях, след това се стараех да бъда и перфектната магистърка.

Старах се да бъда перфектната дъщеря, винаги съм се старала в това, не защото съм някое мамино момиченце, а защото някога преди години по-голямата ми сестра почина. Всъщност по-добрата сестра почина и аз трябваше да бъда перфектната дъщеря.

Влязох много добре в ролята... и още не мога да изляза. Мислех, че е за доброто на родителите ми, но всъщност май загубих самата себе си в тази роля. Полека-лека започнах да си мисля, че целият ми живот се завъртя около ролята.

И така перфектното момиче, с перфектното семейство, перфектното образование и перфектната работа, срещна не толкова перфектното момче.

Всъщност момчето цял живот беше около мен - просто израснахме заедно. Момчето, което не беше така перфектно, нямаше перфектното семейство и Големите перфектни цели. Момчето, което караше перфектното момиче с големите планове за живота си да се смее така, както не се е смяла през целия си живот и да се забавлява така, както никога, да забравя колко е перфектна и да се отдава на това просто да се чувства щастлива - без нищо да прави, без мозъкът й да щрака непрестанно, без да е гримирана или с маркови дрешки. Да се чувства щастлива дори и понякога да се налага да измие чашите от кафето, което са пили, с току-що лакирани нокти. И си мислеше, че винаги ще е така... мислеше си, че той е нейната сродна душа....

Няколко години по-късно се отказах от идеята за сродната душа. Моята сродна душа остана някъде там между смеха и влюбените погледи от преди няколко години.

И така месеци по-късно срещнах господин Перфектен - всичко, което една жена желае. Господинът със стабилната работа, приятния външен вид, перфектното отношение към мис Перфектна - получавах роза на всяка среща, отваряше ми вратата винаги, когато имаше врата - с една дума всичко, което съм искала. И аз се отдадох на това всичко.

Направо сбъдната мечта - мъж, който да не гледа футбол, да готви мусака, да ме слуша и изслушва, да запомня това, което казвам, и когато говоря в главата му да не звучи само „бррррррррррррррр". Е как да не се радвам! Е как и родителите ми да не са радостни!

Е, не се радвах... така изведнъж цялата перфектност обаче ми дойде в повече!

И ей така като на майтап се завъртях на 180 градуса, ама толкова бързо, че и аз сама се учудих.

И ето ме сега с момчето, което е много далеч от перфектното, но ме кара да се чувствам перфектно... И сега съм наясно, че предпочитам не да ми отваря вратата и да ми носи рози с повод и без повод, а просто да ме кара да се усмихвам и да бъда аз през цялото време, да се чувствам лека и спокойна.

Та, хора - жените може и да не знаят какво искат, но, повярвайте ми, знаят какво не искат.
Аз не исках цялата превзетост от това кавалерстване.

Исках си оня, разхвърляния тип, който си вади парите като играе покер в интернет (много е добър), но когато ми се усмихне, цветът на очите ми се променя, повярвайте.

И майната им на тези, които смятат, че той не е перфектният за мен.

Oще: връзка  жени  мъж 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.06.2015, 00:46

50 Petar Savov.10153419111958270 | 21.06.201500:47

Dear young woman : ) Аз не съм от онези, коити ще ти кажат кой е перфектният за теб, защото освен че е единствено твоя задача, би било абсурдно да го правя след като ти не знаеш все още кой е той. Радвам се и че има жени като теб, които все още ценят повече усмивката от щастието си, вместо материалните "ценности" на милото ни стойностно съвремие. Трудно ми е да се съглася обаче с това, че да си кавалер, да имаш добро отношение и поведение към жената, която обичаш, те причисляват към образа на т.нар. г-н Перфектен(или поне този, който Ти си описала(обръщам се на Ти, за да не бъде сметнатно за кавалерство Намига )).
Ако твоят г-н Перфектен е плод на това как "хората" са го описали, то... жалко. Ако ли пък е твоята проекция - единствено ще пожелая на разхвърляният тип, който е далеч от перфектен, да има щастието да бъде обичан от жена, която го прави, защото е това, което е той самият, а не защото, ей така на 180 градусов майтап, някой друг не е удовлетворил душевната ѝ недостатъчност от щастие.

P.S. Да не знае човек какво иска е човешка черта, не само женска, така че не си поставяй насила сексистки рамки. И е нормално, до някъде, но хора - нека ценим това, което имаме заради стойността му, а не защото сме го загубили или сравнили : ).
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.04.2011, 17:41

49 a1p3x | 04.04.201117:56

Много ми допадна коментара за това как една жена сменя добър-лош. Единствено бих желал да добавя, че това по-скоро се дължи на това, че (както в началото много хора стигнаха до заключението) просто никога не ценят това което имат, винаги искат това което нямат. Забравят просото мото - бъди доволен от това което имаш и не бъди алчен за това което нямаш. Всеки човек си следва собствените принципи и си има уникална гледна точка за света. Не виждам защо се опитвате да "набиете" собственото си мнение. Какви ще бъдат децата - дали ще отварят вратата или ще пройграват пенсията на родителите си на покер. Какво значение има? Ако тя не е стигнала сама до това заключение едва ли ще се вслуша в думите на непознати, които даже използват псевдоними за да коментират. Това си е нейна грижа, нейните деца и нейната пенсия. Ако сама не разбира защо мр. перфектен е по-подходящ, значи не го и заслужава, още по-малко пък ще бъде щастлива с него. Няма да се учуда ако някой психолог прочете статията и просто каже - това е супер нормално, тя се опитва да избяга от това което е била до сега, защото не харесва това в което се е превърнала след загубата на сестра си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

48 Nikoj Nqkoj | 18.03.201109:56

сосо,

ами за мен поводите са два
1. търсенето на господин перфектен
2.търсенето на помощта на Бог , за щяло и не щяло (вкл. и за господин перфектен)

Разликата която питаш я има и е очертана точно между хората търсещи т.1 и т.2., и тези които не не ги търсят. А те не ги търсят точно защото използват ума си по предназначение, а не робуват на идеали и идоли.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.03.2011, 23:01

47 Кака Мара | 17.03.201119:07

Уф, чак пък толкова самодоволство и самовлюбеност!Отдавна не бях попадала на толкова самовлюбена комплексарка.. Ооох, пази ,Боже, сляпо да прогледа
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.03.2011, 10:48

46 soso | 17.03.201117:25

Да, забавно е, но ти май нямаш спирка...

Какъв беше конкретния повод за този разговор? Много щастлив Много щастлив Много щастлив

Няма ли разлика между кредити, фалити, цветя и мляко за девет стотинки от една страна и това как се чустваш, какво е усещането ти за света и за себе си, за търсенето на собственото си аз и смисъла на всичко, от друга страна?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

45 Nikoj Nqkoj | 17.03.201113:49

виждам че ти е забавно УсмивкаУсмивкаУсмивкаУсмивка, та затова да продължа още малко

Ако Бог е искал хората да се държат за полата му , нямаше да им даде ум, а просто щеше да отговаря на молбите на всеки един и за всичко, например:

-не знаеш как да си поливаш цветята , и му се молиш , той се появява и ти казва "вярващо ,чедо мое, поливай цветето 2 пъти на седмица"

-не знаеш как да стигнеш навреме на работа , и му се молиш , той се появява и ти казва "вярващо ,чедо мое, мини на червено и по трамвайната линия"

-не знаеш откъде да си вземеш мляко по 9 ст. , и му се молиш , той се появява и ти казва "вярващо ,чедо мое, иди до някоя верига магазини за преоценени стоки от ЕС"

Айде, че трябва да работя
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.03.2011, 10:48

44 soso | 17.03.201112:11

Усмивка Усмивка Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

43 Nikoj Nqkoj | 17.03.201110:36

значи надежда, добре
тогава дай да направим клишето :
" дай боже винаги да намирам верните отговори, когато имаш нужда от тях"
така:
" надявам се винаги да намирам верните отговори"

Ще кажеш че това е тъпо, да преправям клишетата - да тъпо е.
Тъпо е че хората са си измислили тези клишета.

А най-много ме дразни една водеща на токшоу (с име - основа на зъбите) по едно национално радио, която винаги завършва предаването си с клишето "ако е рекъл Бог, ще се видим утре точно в 13.00"
Това насаждане на чувството, че хората не определят съдбата си , а някой се занимава точно с тях , да ги пази, за да стигнат здрави до работното им място - меко казано ми е смешна. А всъщност е трагична, защото хората започват да не използват ума си, и започват да не вярват на собствените си сили, а само чакат някой да ги пази, храни, гледа децата, да наказва лошите, да им чисти леда пред блоковетеи т.н. (т.е. да ги оправи) .
Е това ме дразни, та затова се опитвам да променям клишетата - просто защото смятам че са изключително вредни.
Айде, че се отплеснах.УсмивкаУсмивкаУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.03.2011, 10:48

42 soso | 17.03.201109:50

до 43 : спор няма, изразът е стандартно клише, може да се изкаже малко по-дълго така: " дай боже винаги да намираш верните отговори, когато имаш нужда от тях" , но това са само подробности, важен е смисълът. Усмивка

"Бог" в случая е израз на надежда, а не на някой или на нещо конкретно, на което да се оставиш да решава вместо теб или мен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

41 Nikoj Nqkoj | 16.03.201118:26

ето , колкото и внимателно да анализирам коментарът ти 41, винаги пропускам по нещо, а именно:
"дай боже винаги да знаеш верните отговори на въпросите на живота!"
Господ на никой не е дал да знае отговорите, единствено ни е дал ум, който ако го използваме правилно - ще си намерим правилните отговори. Иначе нямаше да ни е дал ум. За какво ни е , след като ни е дал да знаем врените отговори.
Той и затова ни е дал ум, за да се справяме сами , а не само да чакаме да ни ги каже,даде или там каквото му искаме.
Така, че не се осланяй на него , (и той така иска )затова ни е дал ум.
Поздрави.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани