Аз съм хубава, тя умна, той богат... | webcafe.bg
Webcafe

Аз съм хубава, тя умна, той богат...

Бенг Бенг
28.10.2011, 15:12 (обновена 30.10.2011, 15:05)
секс, жена

Снимка: © Getty Images

Няма хубава и умна. Всеки е по малко прост и грозен, поне сутрин

Хората - глутницата на Павлов. Дай на куче кокал и скача.

Хората - знаем, че няма да намерим формулата за „приказна любов", постоянен оргазъм, вечно щастие. Но пак кълвем. Това е.

Около милион пъти съм си обещавала, че няма да чета, да се вълнувам и да коментирам подобни теми, освен на 4-6-10 очи. Ей на, не ми издържа мъжката клетва. Това е.

Та: Мими е „лека" (лесна разбирам, но лека пък откъде е дошло? Била е слабата и вървежната ли или може да си я пренесеш през реката?), Цеци е умна. Пепи е домакиня. Надя е селската красавица, но пък Радка е добричка.

Гошо е богат. Весо е забавен. Дончо какъв мустак суче, а Кончо какъв вади.

Едните са чалгари, другите слушат Вивалди.

Едни ядат здравословно, другите се пръскат по шевовете от дюнери.

Процент има амбиции и ум, останалите - ринат боклук и измекярстват.

Емигранти и Патриоти.

Косе-Босе-Висти.

Хора, в какъв свят живеете точно? Понеже както и да си въртя главата, бухал да бях, пак не си го обяснявам. Какви са тези черно-бeли клишета?

На мръсницата с две любови - 200 виртуални тояги на голо. Нищо, че най-добрата ти приятелка може да е на триста фронта и да й бършеш сълзите.

Момичето с развода - е нема как да не е виновно.

Някой се влюбил и споделил - Ще го нахака живота.

И всичкото психология, политика, икономика, всичко е ясно. Светът е крах, трагедия и оценки.

Плюем медии, сайтове, мрежи. Хубаво. Запали си PC-то и дялкай на камък. Като отделяш време да кълнеш едно място, какво правиш там?

Да не се отплесвам чак толкова.

Калъпи. Калъпи. Калъпи. Диагнози.

Съответно всеки си чука и по собствения профил. Аз-съм-това. Хубаво, всички сме все някакво аз, обаче едно качество не прави нищо (ако изключим някои професии).

В личен план няма нужда една жена да е красива, интелигентна или секси. Тоест - излишно е да се преекспонира само в едната си кожа. Тя трябва да е всичко по достатъчно.

Важи и за мъже, много ясно.

Човек не може да е супер добър във всичко. Може да е прекрасна личност, сбор от много качества в задоволително количество. Но защо са тези напъни?

Честно, писна ми от „профили" в стил: аз съм еко (да, толкова еко и в Природата даже няма и не ми дреме за 645-те ти снимки на листа и планини); аз съм красива (хубаво, с добър фотограф и photoshop и аз не съм зле), аз съм майка (наистина обожавам деца, но над 300 снимки на петичката му...), аз съм домакиня (печени чушки под 16 автентични ъгъла) и прочее.

Не ме разбирайте погрешно, аз също много се натрапвам и лигавя. Но като видя някой тенденциозно да ми набие свръх личността си, откачам.

Няма хубава и умна. Всеки е по малко прост и грозен, поне сутрин.

Oще: клишета  лека  умна  хубава 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.11.2011, 09:24

27 Aleksandra Jeleva | 09.11.201109:26

Невероятна статия!! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.11.2011, 09:24

26 Aleksandra Jeleva | 09.11.201109:25

Невероятна статия!! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

25 deowin | 08.11.201119:46

На мен пък статията много ми хареса.

А за това:

"Текст против клишетата, осъществен с помощта на 100% употреба на клишета / дори анатемата по адрес на клишетата е едно класическо клише!/"

.. ако тръгнеш да разсъждаваш по този начин, всичко излиза клише. Заклеймяването за клише на статия, критикуваща клишетата, по абсолютно същия начин също е клише. Това, което написах, също е клише. Аз съм клише, ти си клише, всички са клишета.
Както виждаш, това мислене не води до нищо конструктивно, само до заклеймяване на абсолютно всяко мнение като клише. От друга страна, ако всичко е клише, защо изобщо си правиш труда да четеш и пишеш коментари? Противоречие, ерго.. сети се сам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2011, 01:43

24 Dude | 31.10.201101:59

Абе хора, как така не разбирате смисъла на статията??? Глътнете си "егото" бе баси, и не си натрапвайте "свръх личноата" понеже малко хора ше ви изтърпят!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.11.2010, 22:10

23 Jein | 30.10.201122:46

а аз, авторката, съм завистлива, посредствена и некрасива. с дълъг гърбав нос. и не мога да преживея, че има жени, които могат да са и умни и красиви и можещи, а такива има. затова искам да уеднаквя всички и да убедя себе си и другите, че всичко, което е над посредствеността е измислено. ако призная пред себе си, че все пак има и по-надарени и по-можещи жени, и че тяхното превъзходство не е измислено, а реално, че те наистина са нещо повече, това означава да призная собствената си посредственост, нещо което добре знам за себе си, но което ме ужасява. затова откачам, когато някой който е нещо повече от мен, ми го напомни. защото така възбужда комплексите ми и започвам да пиша и бриша...и пиша и бриша, в безсилие. колко такива статии вече имаш, защо не влезе с името си? от що се срамиш? вместо да се чудиш как да злобееш, как да принизяваш и "изобличаваш" по-щастливите и можещи от теб, приеми го накрая! хората са различно надарени, някои имат повече, други по-малко. приеми, че си от вторите и вместо все да мразиш и съдиш, и да се опитваш да омаловажаваш и отричаш чуждото превъзходство, работи върху себе си, за да станеш нещо повече и най-накрая да започнеш да се харесваш достатъчно, за да не откачаш, когато срещаш жени по-надарени от теб. които със сигурност имат и недостатъци и нествърешенства, но не колкото теб, нали. и са доста по-напред от теб, нали? виж те къде са в реализацията си в живота, после виж себе си, колко ти си назад от тях? в това е голямата драма нали ?! затова влагай енергия и работи върху себе си, не върху тяхното отрицание. това в какво ти искаш да убедиш че са те, няма да промени факта, че имат повече.
виж и ivorad какво казва:
"Текст против клишетата, осъществен с помощта на 100% употреба на клишета / дори анатемата по адрес на клишетата е едно класическо клише!/"
поначало идеята на статията е умна, но написана през погледа на комплексите ти се изкривява и смисъла отива в трета глуха. а ако греша, че ти си Ж, то да й кажа, че много ми напомня за теб, тя е същата. този почерк мога да го позная навсякъде, защото две трети от статиите й напоследък са посветени на това да избива комплекси в този контекстУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.10.2011, 20:55

22 Brian Spilmer | 30.10.201121:09

достатъчни бяха няколко изречения от тази статия, като например, че всеки чукал по своя начин или пък нямало вечен оргазъм, за да открия дълбочината на тази дълбокомислена статия. все пак, тя се оказа донякъде полезна за мен, защото ме накара да се замисля как подобни лица от женски пол получават пари за подобни баналности. отговорът е: лесно. защото шефът навярно държи да анализира дължината на краката на някои от своите подчинени и всеки милиметър му е по-важен от това какво точно излиза на бял свят. ама разбира се, нали царува свобода на словото, на мненията, на маниерите и прочее. (друг е въпроса кой какво разбира под думата свобода - един от нейните големи ратници, монтескьо, смята даже че именно в реда и законността, а не в хаоса и какафонията, които царят днешно време, има най-много свобода. но това е друга тема). та това, което днешно време важи, е кой, а не какво стои зад даденото творчество. един прост пример. ако всичко това, което досега прочетохте от този мой коментар беше под някакво женско име и правдоподобна да бъде автентична снимка - това сигурно щеше да е сензация. подобно на един коментар по-горе, който отговаря едновременно на тези изисквания и на нивото на статията. но докато прозренията на една биологична единица с висока степен на продажност поддържа медийния пазар, други все още се надяват утре да не останат гладни. и не ме разбирайте погрешно: аз съм последният човек, който би се нарекъл женомразец...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

21 ivorad | 30.10.201121:03

Текст против клишетата, осъществен с помощта на 100% употреба на клишета / дори анатемата по адрес на клишетата е едно класическо клише!/.....
Интересно, интересно.....
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 09:28

20 Theodora | 30.10.201117:44

НЕ! 5 загубени минути, за да прочета тази "статия"...

Струва ми се,че я е писала една от доста често коментиращите девойки Усмивка))
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

19 pueblo | 30.10.201103:05

Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.06.2011, 23:30

18 Мишуга | 29.10.201123:46

@ Vania Doichinova: "Такива сме и ние, хората."
Такива сте вие - лузърите, мижитурките и хората живеещи постоянно нечий друг живот.
Всички останали изобщо не сме такива.
Авторката ще я коментирам по следния начин - тури и вестник. Или пепел.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани