Искате игра? Бъдете готови да си играят и с вас | webcafe.bg
Webcafe

Искате игра? Бъдете готови да си играят и с вас

Alfietta
11.05.2011, 12:27 (обновена 11.05.2011, 13:05)
Мацка

Навъдиха се едни странни типажи, предимно от женски пол...

А ние си мислехме, че сме идентифицирали вида и сме се имунизирали. Но не - майката Природа отново ни финтира.

Навъдиха се едни странни типажи, предимно от женски пол. На външен вид ги гледаш - добре облечени, поддържани, културни, интелигенти, изискани. Успяват от раз да наложат уважение към себе си и нужната за това дистанция.

Хора предимно на изкуството (макар и не непременно професионално в този бранш), боравят умело с лингвистиката - удоволствие е да слушаш не толкова какво казват, а как точно го казват. Имат теория и мнение за всичко и не се притесняват да го споделят, а когато трябва, и елегантно да го наложат.

Не обичат крайности, още по-малко бруталности. Почитатели са на умелата игра - както на думи, така и на действия. Работят, независими са, поддържат среден или над средния житейски (финансов) стандарт. Харесват клубната музика и модерните заведения. Обожават да пътуват и да се срещат с хора. Животът им е низ от приключения...

Това на пръв поглед. И на втори също. След известно време на умопомрачение започваш да схващаш защо са непрекъснато сами и с присъщото си самочувствие обясняват на всеослушание как "истински мъже няма" и "по-добре да са сами, отколкото зле придружени".

Външният вид

"Тук просто нищо не мога да си избера..." - преди още да е разгледала каквото и да е от магазина. Няма значение какъв парцал е, стига да е марков.

"Нямам много пари в себе си в момента... а онзи ден обаче си купих страшно яке на Meкс за 220 евро..." - а преди това и 2 чифта обувки от най-скъпите молове в центъра, които впоследствие решава, че не й трябват всъщност и ще ги даде на майка си.

"А това ми е другото зимно марково яке, аз вече имам пет..." - неописуема кройка, която стои като гнездо около врата и я прави да изглежда така, все едно че няма рамене. "Защо пък да трябва да се обличам в тон, аз обичам шареното!" - да живее еклектиката в модните тенденции.

"Онзи ден пак бях при моя фризьор - онзи в центъра, той е много известен - да ми направи кичурите и да ми издуха косата - много е добър и не взима скъпо..." - като ми казва цената, ме досрамява да си призная, че се подстригвам при жена професионален фризьор, която обаче ми е в квартала и съответно взима по едноцифрена сума на прическа.

"Не мога да излезна негримирана от вкъщи, дори и само за да изхвърля кофата за боклук - чувствам се така, сякаш съм излязла гола..." - да живее карнавалът! Аз обаче днес мисля да ходя на бал с маски!

"Всеки уикенд съм на козметик и маникюристка, а там от време на време си правя и солариум..." - горките ни мъже! В скоро време ще им се налага наред с дрехите да ни събличат и изкуствените пластове един по един, докато успеят да стигнат до естеството на нещата.

Заведенията

"Снобарийката си е снобарийка, няма нищо лошо в това..." - не може да се ходи къде да е, трябва да се поддържа имиджът. "Моето любимо заведение е онази ирландска кръчма в центъра, където се събират само чужденци - но не за друго, просто кухнята много ми харесва!..." - ама, разбира се! Те ирландците такива вкусни шопски салати въртят, пък и ракийката им си я бива: смееш ли да ги подминеш просто?!

"В тази дискотека изобщо не ми харесва, хората не ме кефят, няма игра..." - разбирай: хората са твърде сериозни и земни, не мога да ги въртя на малкия си пръст, няма да ми се хване никой на номерата, жалко!

Добре, нека тогава да отидем в най-скъпарското заведение, което е пълно с публични личности. Аз телевизия не гледам, а и не ме интересува кой какъв е, за мен всеки ходи и се напъва в тоалетната. Но... важна е идеята!

Шницелът може да е като подметка и да струва тройно, обслужването да е под всякаква критика (все пак, нас не ни дават по телевизията всеки ден), но ще се повторя: важна е идеята! "Аууу, страшен е тоя шницел, истинско месо! А пък ей там ей онзи е водещ на не-знам-си-кое предаване, много е известен. Той е един от малкото хора, които имат телефон Nokia Vertu Platinum, представяш ли си?!" - представям си.

"А тази на гардероба пък е известна манекенка!..." - а пък аз неизвестната ще си поръчам десерта навън, че ме е страх този сервитьор да не ми го изсипе във врата, вместо да ми го поднесе на масата.

Отношенията с хората

"Решихме ли вече къде ще ходим?" - в превод: още ли не си измислил къде ще ме заведеш, защо не си си написал домашното, черна точка! Трябва да ги обгрижваш, все едно че си ги осиновил - дори няма значение мъж ли си, жена ли, гадже ли си или просто поредната приятелка: това е изискването спрямо всички.

"Аз не мога да се занимавам с такива неща, обаче ти нали си оправна, ела да ми помогнеш" - сиреч, ела ти да ми свършиш работата, че в момента съм без гадже. Или дори по-зле: с гаджето ми сме пресни и аз още се правя на независима и затова не мога да го помоля за нищо.

"Много обичам всичко да е подготвено за мен и да ме чакат...." - и оркестърът да свири духова музика. Ако се отнасяш към тях различно от като към божество, сериозно си загазил - трябва вечно да си им признателен, че ходят по Земята и дишат един въздух с теб.

"Мен пък не ме интересува кой какво ми е купил - като не ми трябва, го изхвърлям пред него..." - сега разбирам защо София има вечен проблем с боклука.

"И той реши да ме почерпи и ме попита какво пия и ми го купи, ама аз не го пих - че откъде накъде?! - той не ме е питал искам ли да ме черпи..." - а с други думи: много обичам да се правя на тъпа като не ми оттърва.

"Той беше постлал всичко с цветенца от рози - трябваше да е романтично, но за мен това не е романтика, твърде е изтъркано!..." - къде каза, че го заряза тоя мъж, за да отида и да го прибера?

"Мен може да ме попитат колко е часът и часовникът ми да е на ръката и да се вижда от всички, но аз, ако не съм в настроение, казвам, че не знам и си подминавам..." - и аз си мислех, че прилагам висшата форма на наглост и егоизъм, като не отварям вратата на случайни позвънявания, защото се разхождам гола из вкъщи.

Уменията

"Аз си имам кухня вкъщи, имам възможност да готвя принципно, но изобщо никаква ме няма в тая сфера" - ама, разбира се, готвенето е такава отживелица, пък и ще вземе да й се съсипе маникюра. А и какъв е смисълът като всяка вечер е по заведения, а всеки уикенд на гости при мама, която предварително се е допитала какво да й сготви.

"Аз едно копче не мога да зашия, и панталоните не мога да си подгъна - всичко нося на майка ми, тя да го оправя" - да е жива и здрава тая майка: 2 чифта нови обувки са й малко.

"Два пъти в седмицата ми идва жена да чисти вкъщи (или мама, съответно) и си мисля, че трябва да й кажа да ми пуска по-често пералнята..." - и кой беше казал, че робовладелският строй е вече отминал?

"Непрекъснато се придвижвам с таксита - аз имам книжка всъщност, но не обичам да шофирам" - а тази книжка само за повдигане на самочувствието ли е или има и някакви други неподозирани функции?

"Аз не мога да се оправям с посоките и кое къде е - пътувам като куфар..." - ох, тоя мисловен процес е такава уморителна задача, почти непосилен труд!

"Не ми харесва тая моята работа, но не знам с каква да я сменя - нищо не ми харесва..." - а то и опит като няма, а и образованието като не е по специалността, трудно става наистина.

"Вярно, че не плащат кой знае какво, но поне мога да взимам големи отпуски и да ходя на екскурзии..." - ясно: туризъм с цел женитба с чужденец.

И да си дойдем на думата - парите!

Ех, тези пари: "Браво на момчетата, добре се държаха, щом накрая платиха и сметката, то така си и трябва!" - и откъде накъде следва, че половината от нас, които работим, печелим пари и сме решили да излезем на заведение, трябва да покрият сметката на другата половина?

"Един мъж трябва да плаща за всичко, това за жената е много важно!" - защо на женската независимост се държи толкова много, когато става въпрос за изказване на мнение, начин на поведение и т.н., но стигне ли се до плащане на сметки, ставаме не просто зависими, но започваме дори да изискваме моментално и най-жертвоготовно да ни се притичват на помощ всякакви индивиди и по-конкретно такива от мъжки пол?! Някакво противоречие ли надушвам или вечерята ми току-що загоря?...

"Аз в момента нямам кеш - ще ми дадеш ли назаем и като видим банкомат ще изтегля и ще ти ги върна?" - интересно как елегантно се забравят тези суми и сметката само набъбва ли, набъбва до такива размери, че на теб вече ти е неудобно да си поискаш парите обратно.

"Хайде да идем с тоя пич на закуска след клуба, нали и без това той ще черпи?" - гледам се в огледалото и си мисля, че вече си имам и цена - струвам колкото една закуска.

"И докато се здрависвахме му се показа часовникът - представяш ли си, истински Ролекс!" - трудно ми е да отговоря, глътнах си езика.

"А гостите, които бяха вкъщи, не мога да ти опиша какъв парфюм подариха на майка ми - на Армани, онзи най-скъпия!" - сметката, моля! Кафето нещо взе да ми горчи.

"Аз все пак не мога да си позволя тази почивка - не работя в твоята компания!" - о, простете! Забравих, че аз бера парите от дърветата, докато вие явно сте си ги поръчали да дойдат на адрес, но пратката нещо се бави.

"Аз всъщност изобщо не се интересувам от пари - не мога да се оправям с тях и не искам, нека мъжете да вършат тая работа..." - математиката явно не е за всички: това събиране и изваждане са всъщност сложни системи от уравнения с много неизвестни.

Мили дами, изобщо не претендирам, че съм експерт в междучовешките и междуполовите отношения (само един Господ знае и моят опит с мъжете, а и хората като цяло, колко е пъстроцветен!), затова можете напълно да игнорирате всичко казано от мен. Но за финал все пак ще споделя с вас, че, по моето скромно мнение, жените и мъжете колкото са различни, толкова си и приличат. И едните, и другите търсят истинското: онзи нешлифован диамант, който няма цена и не може да се опише.

На никой не му е приятно непрестанно да се бори с позата и фалша, с обществените рамки и социалните комплекси, които са се превърнали в лична психоза за всеки от нас. Страхът да покажеш себе си такъв, какъвто си, е станал триглавият змей на нашето поколение - отрежеш му едната глава и други две веднага поникват.

За жалост обаче, в природата понятието "нищо" не съществува. Каквото и да се опитваме да не показваме, ние все пак нещо винаги показваме.

Силно се надявам, че като интелигентни жени, ще прочетете всичко дотук с нотка на хумор и сатира (и само малка доза самокритика!) и ще видите разминаването с действителността. Ако пък гореизброеното си е вашата истинска същност, тогава първо приемете моите извинения, че не съм я прозряла изначално.

И после: моят дружески съвет към вас е да си преразгледате очакванията към евентуалния мъж, който да се появи в живота ви и да пожелае да остане с вас "докато смъртта ви раздели".

Обикновено принципът е, че каквото даваш, това и получаваш. Искате игра - бъдете готови да си играят и с вас. Искате пари - бъдете готови и вие да си платите. А като се замислим: не сме ли били всички вече там, не сме ли си научили урока, а именно - че нищо приятно не следва от тези ситуации?! Промяната покрай нас винаги започва от самите нас. (По-често трябва и аз да си припомням какви ги проповядвам!)

С най-сърдечни пожелания за успех и до нови срещи!

Oще: външен вид  жени  заведения  кифли  пари  умения  чалга 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.07.2011, 14:41

25 една българка | 03.10.201114:56

КАК НЕ ВИ ОМРЪЗНА ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ ОТ КИФЛИ И ПАК ДА ХОДИТЕ С ТЯХ?
АКО ИСКАТЕ СВЕСТНИ ЖЕНИ, ПООГЛЕДАЙТЕ СЕ ЗА ТЕЗИ, ДЕТО НЕ ИМ ИЗПАДАТ ЦИЦИТЕ ОТ ДЕКОЛТЕТАТА, МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НЕЩО.... АМА ВИЕ ДРУГО ИСКАТЕ,А ПОСЛЕ ХЛЕНЧИТЕ ТУК ЕДИН ПРЕЗ ДРУГ....А СПРЕТЕ СЕ МАЛКО.... Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.05.2011, 12:29

24 alfietta | 07.06.201119:39

@an4oki: моята идея беше друга - парите, както и всичко останало в тоя материален свят, ни служи за да живеем (по-добре) - следователно не фактът, че използваме тези материални придобивки, ни прави курви или каквото друго се сетиш, а отношението ни към тях...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2011, 12:00

23 an4oki | 27.05.201117:51

Ако жена бъде почерпена, то автоматично това я прави курва, така ли??? Е, в такъв случай, добре че не можете да си позволите да заведете гаджето на ресторант, че току виж, тя приела и не дай си Боже, не оправи и сметката, ще се окаже че е курва...а вие нали не ходите с такива...тц тц тц

Много капацитет тука, много нещо...и всеки смачкан от живота и безпаричието, бърза да се оплаче, че която не му пуска е курва и искала пари...ама то си има поговорка "Гузен не гонен бяга". Айде сега вместо да мрънкате и да обиждате по-можещите от нас, да станете от компа и да свършите работа за 2 лева...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.05.2011, 12:29

22 alfietta | 15.05.201113:12

@Кучешко далаче
по отношение на как съм направила дисекцията: никак не ми беше трудно, тъй като въпросните дами се държат с всички по този начин, не само с мъжете
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.05.2011, 12:29

21 alfietta | 15.05.201113:06

не разбрах защо ми промениха заглавието на есето, оригиналното е Новата чалга порода
но както и да е...
исках само да кажа, че описанието на породата е съвкупност от мои познати, не е само една... за жалост Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.04.2011, 14:19

20 ABCD | 13.05.201112:26

Не знам колко гениална е статията, ама вече всяка втора е на тая тема. Или колко не са мъже мъжете или колко са кухи жените. Толкова прозрения в тоя сайт .....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 15:46

19 Haha | 12.05.201110:53

Добре де, ясно снобарията дразни зверски, но имай изпонавпредвид, че тя зависи от гледната точка. Например моите приятели хипари се чудят как така не ща да пия с тях в парка и да пикая в храстите - за тях предпочитанието към заведения е чиста проба снобария. Чудят се и що не ми се ходи за два месеца на къмпинг вдън гори тилилейски ("ква е тая работа дето не може да се чупиш за два месеца?!" и "за кво ти е баня с топла вода?!"). Разни хора, разни идеали. И като те дразни въпросната приятелка, що й вървиш по гъ.а?!
А относно плащането - ми гледайте го икономически:
Момичетата традиционно получават по-малко джобни (а после по-малки заплати), следователно - по-малко средства. Дори и да са с равни възможности мацката е похарчила 50-60 % от доходите си, за да изглежда добре - гримчета, дрешки, обезкосмяване, фризьори... От там следва - има пари да си плати входа и една кОла, айде и едно малко. Лепва й се някъв пич, пие, поръчва си, на нея й свършва пиенето, ожаднява от танци, преценява си бюджета - няма пари, пък и очевидно не й връзва - тръгва си... А сладурът се ядосва, че бил загубил време във флирт...
И още едно нещо, което малко хора се замислят - има, факт, много хубави, симпатични, чаровни и т.н. мъже, на които жените им се лепят като на мед и те нямат нужда от подобни ритуали.
Но в повечето случаи - средностатистичетски - почерпката се налага, за да си осигури въпросният мъж възможност изобщо да заприказва съответното момиче, което без този "подкуп" категорично няма да му обърне внимание, колкото и добър поет да е...
Може да звучи тъпо, но всичко е лов, всичко е игра - тя инвестира във външен вид, с който да привлича плячка, той инвестира в примамки, с които я да прикотка...
И ако е чак такъв проблем пък - ето гениален наръчник за справяне с таквиз ситуации, за който не го е видял - http://www.webcafe.bg/id_1676621864/fpage_1/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.05.2011, 21:04

18 igra4a | 11.05.201122:49

Бравос и тва жена го е писала - направо донтбилив Много щастлив евала мойто момиче проумяла си някой работи
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 17:35

17 mitkopi4a | 11.05.201121:53

бахти селянията дет цари там в нея балакнска дупка.
и мекс за "марка" ли го имат там Много щастлив Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

16 Mile Manolov | 11.05.201120:24

Плащането е традиция. Ако не можеш вечеря на прилично място да платиш без да се оплакваш.. Не ми се мисли живота с подобен екземпляр. Не че няма жени дето се натискат да плащат, "да си поделим сметката" и т.н. Е не ви ли е срам бе да го еба? Пари.. бастуни ^^ У гроба ще ги носите Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани