Неговата супербивша | webcafe.bg
Webcafe

Неговата супербивша

Тея Дия
01.10.2010, 11:29 (обновена 02.10.2010, 15:53)
жена, цигара, бивша, сянка

Снимка: © Getty Images

Проблемът с бившите всъшност е проблем на жената с бившата на партньора

Разговаряла съм с бившите му многократно. Говорим си кое как и колко пъти. Когато те са руси, аз съм черна и обратното. Когато са досадни, аз съм преднамерено добричка. Когато ходят на токчета, аз съм по балетни пантофки.

Говорим си много, задочно. Не сме се виждали никога, но аз съм измислила всичко за тях, направила съм животите им и почти мога да съчиня какво са правили с мъжа, когото неправилно наричам мой.

Проблемът с бившите всъщност е проблем на жената с бившата на партньора, както бях прочела в едно списание с подобна тема на броя.

Жените умеят да развиват връзка с бившата на мъжа си, при това толкова успешна, че може да засенчи чувствата към самия мъж. При положение, че с нечовешки мъки съм се измъквала от хватката на предишните гаджета на моя партньор, със сигурност твърдя, че изпитвам много повече респект от силата на ревността (и съответно - несигурността), отколкото на любовта.

Измислям им кодови названия, защото моят Той отказва да говори за тях (и с право) и по този начин още повече подхранва любопитството ми (каква изненада).

До съвсем скоро живях с идеята, че никоя не може да ме детронира, че владея всички бойни изкуства за омагьосване и задържане на супермъжа, докато в една прекрасна вечер, след няколко прекрасни чаши, пълни с лед и нещо си, разбрах, че е имало друга.

И тъй като реших да не вдигам панаири на публично място, аз си ги вдигнах вътрешно, цял бунт си вдигнах. Революция. Нарекох я Смуглата дама, жена, която бях виждала на една единствена снимка и която изглеждаше по начин, по който можеш да й припишеш всевъзможни възхитителни характеристики.

Не можeх да го обвиня, че е бил с нея, защото очевидно беше магнетична и интересна. Така започна връзката ми с тази жена.

Бях забравила жените, с които наистина бе имал любов преди мен. Насочих вниманието си върху Смуглата дама. Редуваха се сърдечна аритмия, позиви за повръщане, неудържимо желание за бой с бухалка по нечий изящен череп, ей такива неща.

Тъй като разполагах с почти нулева информация, всичко оставих на въображението, а то е бясно животно, което яде последните ти здрави мозъчни клетки.

Момичето вероятно няма представа как дистанционно ми трови живота и сигурно отдавна е забравила авантюрата, но аз я обожествявам. Качвам я на онзи пиедестал, от който тя хипотетично ми се присмива и още по-хипотетично е много по-яка от мен.

Не смея да твърдя, че и при мъжете е същото, тъй като те имат безценната житейска привилегия да не си усложняват живота с мелодрами. Искрено си пожелавам да усвоя мъжката логика и "неебателност".

Защото, виждате ли, аз, а сигурно и много други като мен изпитваме мазохистична потребност да живеем с бившите на мъжете си, да извлечем от тях всичко, което не сме и да го пришиваме към себе. А пришитото личи. Да не кажем, че е смехотворно.

Лично аз не съм достигнала мъдростта, че да си живея само със спомена за моята Смугла дама. Посветила съм й прилична доза сълзи и сополи, не малко текстове в блога, дори си измислих нещо като мантра за успокояване от призраци на моникибелучи: "Тази случка наостри ноктите на чувството ми за притежание и отново ми показа колко е безсмислена идеята да притежаваш някого.

Не можеш. Можеш само да му вярваш безрезервно и да се надяваш, че доверието ти ще бъде оправдано. Това е един вид саможертва и освен това си е пълен наивитет, но това е ЛЮБОВ."

Oще: бивша  жени  любов  мъже  отношения  ревност 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.02.2012, 15:02

15 semora | 10.02.201219:19

браво. страхотно!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.10.2010, 23:34

14 Borislav Dushilov | 26.10.201000:09

П.С. О, боже...отново пиша с името на съпруга ми, ще проверя тази работа....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.10.2010, 23:34

13 Borislav Dushilov | 26.10.201000:07

"Неговата супербивсша" има целулит, поне две металокерамични коронки, намазана е с фон- дьо -тен, за да прикрие предменструалните пъпки и......присъства повече в съзнанието на настоящата любима, отколкото в спомените на прелюбодееца. Тя е малък и незначителен детайл от пейзажа на миналия ти несемеен, а вероятно и от бъдещия ти семеен живот. Тя е сянка- вижда се за няколко часа преди залеза на слънцето. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

12 Anton Andonov | 09.10.201016:05

Хм, това е по-страшно отколкото си го представях. И аз знам някои по пикантни неща за жените, но чак пък толкова въобръжение не съм и предполагал. Може би трябва, а аз съм сигурен, че има разбира се изследване затова, кой го боли повече и по-често главата - дали жените или мъжете. Истина е, че за разлика от вас, в живота ни винаги е имало една жена, която е образец и мяра за всяка следваща. Така, че ако намерите снимки или чуете, че поддържаме контакт с бившите си, това е неизбежно. Та тези жени винаги, ще бъдат много важни за нас. И не скачайте от шестия етаж, няма смисъл. Та вие все сте наранените, отхвърлените, изстрадалите, пък в действителност сте най-приспособимото животно на света, след хлебарката, която е насекомо, така, че дори сте в различен клас и във вашия сте първи. Докато аз съм бил с 11 жени, почти всяка жена на мойта възраст е била със 77-90 минимум. Кой крив, кой прав, то е ясно. Хайде, че не ми се пишат повече неща, за които дори не ми се спори.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 15:40

11 mariyanany | 08.10.201016:31

Абе, разбирам я авторката! Наскоро го преживях това - задочната среща с бившата му. За 2,5 години той никога не е я /ги/ споменавал. И най - случайно /почти/ попаднах на снимка с неговата бивша... и после още една, и още една....На тях те бяха щастливи, прегръщаха се, целуваха се... Естествено, че ще го правят, били са заедно, не са мислили, че ще се разделят и аз ще проверявам в архива. И в този момент усетих болка, физическа болка - главата ми бучеше, чувствах корема си все едно, че го режат на две. Не бях пушила с години - купих си една кутия /доста са поскъпнали/. Не можах да спя, а на другата вечер си легнах на дивана, защото не можех да спя до него. Бях като парцал и на работа. Естествено, издирих й Фейсбук профила, станахме приятелки, разгледах снимките й и я изтрих. Накрая разбрах, че е работила във нашата фирма /с него сме и колеги/, само че в друг град. Е тогава вече съвсем ми причерня - избягах до тоалетната и повърнах. Тъй като не мога да си мълча /за разлика от него/ го попитах в прав текст и беше кошмарно докато го накарам да каже 2 приказки - не било важно, сега бил с мен, нямало значение нищо преди това, обичал ме и само това било от значение за него. Е да де, ама за мен не беше. И аз го обичам и му вярвам безрезервно, ако ми каже, да скоча от 6 тия етаж, че ще там за мен, аз ще го направя. Вярвам му, че няма друга и не е имало, дори не съм го питала - какъв е смисъла да задаваш въпроси когато знаеш отговора. И въпреки това отделих толкова време, енергия и нерви за да се ровя в миналото, което дори не ме засяга. Досега никога не съм се възприемала като ревнива, а сега ревнувах и беше страшно. Поотрових връзката си. Надявам се, че съм приключила са това, но знае ли човек.
Та такива сме ние жените, въображението ни рисува такива картини, че един мъж си няма и най - малката идея какво ще предизвика една снимка.
За тези дами от коментарите, които твърдят, че не им се е случвало такова нещо, ще им кажа само едно – и по –добре, че не е.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

10 Anton Andonov | 08.10.201001:25

Осмелявам се и аз да напиша неща, които ме вълнуват. Ако има неща, които да мразя най-много на този свят и едно от тях е да се сравнявам, бивам сравняван и т.н Умния човек знае къде е, знае кой е, какво иска, не съжалява за пропуснати мигове или миналото като цяло. Мъжът е доста чувствителен за съжаление, не е правилно да се твърди подобно нещо, че "неебава". Ако има проблем, той не е и в доверието. Извинявай мила, но ти не знаеш какво искаш. Написвайки един интересен текст, с завъртулки и предколедни финтифлюшки, няма да ти осигурят доверието, което търсиш, а най-вероятно отзиви като моя и като цяло повтарям се обществено внимание. Не целиш това. Не смяташ, че с тази кратка изповед, някой ще те вземе в лъскавото списание мечта. Виж. Доверието се печели, първо като не даваш гласност на чувствата си, а като ги показваш. И аз може да напиша, че съм много емоционален, но дали това е така. Един добронамерен съвет към жените. Не се опитвайте да ни разбирате, т.е да се опитвате да владеете положението или да властвате над нас. Това никога няма да стане, въпреки завидните опити затова. Успокойте се, не се амбицирайте толкова, да покажете коя сте, ама колко сте добра в работата, в живота. Не говорете иронично за нас, това е свойство на слабите хора. Живейте в хармония с нас. Свободни сте да правите каквото си искате, както и ние. От мисли главата ви, сигурно ще се пръсне. Масажирайте с показалци слепоочията си така главоболието и заклещената мисъл ще се осовбодят и изчезнат. Отворете отново очи и вижте себе си, себе си в някое огледало у вас. Това ли искам, си кажете. Ако го искате направете го. Но не забравяйте, да бъдете просто прекрасни жени, а не "кучки"!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.09.2010, 21:43

9 Petya Deyanova | 03.10.201000:43

Слушай, хич да не Ти пука! Все пак не забравяй, че нито Ти ,нито мъжът Ти можете цял живот да ядете само пържоли,или само сирене. Трябва по-разнообразно меню.Още повече, бъди сигурна,че Твоя Благоверен,наистина Те обича. При толкова много половинки,да избере Теб,не е от -щото е женкар. Напротив такива мъже ,не се женят а кво да е!
Второ. Как ще разбере колко Те Обича, ако я няма другата? Така,той има база за сравнение. И по-реално може да те оцени. Така, че грижи се за себе си /Маникюр,педикюр,прически,книги,забавления,духовност./И най-вече да бъдеш себе си.И всичко ще е окей. Синът Ми гледаше едно детско филмче "Цар Лъв"- там имаше един многа готин израз "ХАКУНА-МАТАТА", или-НЯМАЙ ГРИЖИ.
Така, че-Хакуна-Матата. Нищо не е толкова Хубаво,че да не се случи. И нищо не е толкова лошо, че да се случи! Не е възможно да Притежаваш някой. Този някой може само да Ти Позволи да го ползваш. Същото и за Теб се отнася.
На Твоя Съпруг трябва да му е ясно, че Ти си му Позволила да бъде с Теб. И Той е Позволил на Теб да си с него. Така ,че по-важно е да си Споделяте и неудобните неща. Еле пък в момента в който Му позволиш да бъде с която си иска, няма оттърване. Просто спира да мисли за други Половинки. на Моя Мъж съм ду дала пълна Свобода. И нямам проблем. Но и Не съм ревнива. Нямам чуство за притежание. И ми е Гот!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 20:47

8 LiNa | 02.10.201021:02

Вярно, че съм изпадала в много измислени драми във връзките си, но това, признавам, не ми беше хрумвало. И макар да е далеч от мен се забавлявах много, докато го четях ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 11:08

7 t-neutron | 02.10.201020:52

Жената тук не пише нито за бивши, нито за психологически парадигми....тя пише за любовта...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 11:51

6 neJITek | 02.10.201015:57

Извинявам се за неуместното включване, което ще направя, но някак си ми идва отвътре просто да го напиша. Това вманиачване с бившите е характерно само за жените и е от глупаво по-глупаво за жалост. Не подкрепям нищо от по-горе казаното, въпреки че съм жена просто не виждам смисъл в такова задълбаване и излишни размисли. Но в крайна сметка да си дойда на думата и да кажа това за което всъщност реших да се логна - каквото и да чета последните два дни и все попадам на коментари на Rowan. Само да ти кажа, че съм ти голям почитател и всеки твой коментар ме забавлява изключително много. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани