Много ли искат жените - или са посредствени мъжете | webcafe.bg
Webcafe

Много ли искат жените - или са посредствени мъжете

Калин
23.01.2012, 12:19 (обновена 24.01.2012, 11:16)
жена, храна, секс

Снимка: © Getty Images

Не ми харесва това, че жените приемат за даденост винаги да им се плащат сметките...

Аз съм щастливо разведен. Визирам, че имаме прекрасно дете, за което се грижим и двамата, но сме разделени официално и двамата сме доволни от положението си в момента. Сам съм от една година и реших да видя какво се случва на борсата за жени.

За добро или зло нещата много са се променили, не е като преди 15-20 години и някъде се опарих, на друго място изгорях, но така се понаучих къде и какво да търся. Бях с десетина (и малко повече), основно зрели жени (около 40), не обичам да уча някой или да го чакам да разбере какво иска и търси.

С тези жени нещата са прости, намирам такива, които търсят неангажирана връзка и физическа близост, наречено по-благозвучно секс. Стигнах до извода, че проблемът не е само в мъжете, както се оплакват напоследък жените.

Вярно е, че мъжете - може би - не изкарват достатъчно, че са заети/обвързани, че вече не са такива кавалери, че не полагат много усилия за определена връзка, но каквото почукало, такова се обадило.

За да не говоря теоретични разработки, ще споделя от моя опит. За съжаление, колкото и да се опитвахме нещата да са изчистени и да се наслаждаваме само на секса, все пак сме нормални, живи същества, с чувства (и то в излишък) и емоции, и имаше искри на обич, любов, нежност, внимание, което променяше ситуацията, макар и за кратко. Но ето какво се случваше:

1. Една от жените не харесваше, че живея далеч от София - на 20 км, и не си представяше живота там в някакъв затворен комплекс. Нямаше живот за нея там, беше й скучно. Имам наблизо гора и чист въздух и за нищо не бих си заменил жилището.

2. Втората не хареса моята стара количка. Не само, че е стара, ами и малка. А детето ми я харесва и за мен няма значение това, а и не мога да си купя друга в момента. И си я поддържам.

3. Третата не приемаше детето ми и знаеше, че никога няма да го допусне до себе си - и въпросът беше решен бързо, понеже за мен детето ми е най-важното нещо в живота. Обожавам моето дете, а и децата по принцип и тук компромис не мога да направя. Никога.

4. Четвъртата не хареса, че не изкарвам достатъчно. Имам хубава работа, като средностатистически българин изкарвам в момента по-малко пари спрямо 2008 г., но се справям и се издържам сам и издържам и детето си (въпреки че живее при бившата ми жена).

5. Петата не хареса малкия ми телевизор и малкия ми хладилник. Трите стаи й се струваха малки и недостатъчни. Това са фактите и не мога да ги променя, важното е, че е апартаментът е мой.

6. Шестата не одобряваше, че съм домошар и обичам да си стоя в къщи и не мога постоянно да съм навън и по кръчми с нея.

7. Седмата не прие, че не мога и не искам да се катеря с нея по планините, а обичам да тичам и да карам колело.

8. Осмата не разбра защо съм се развел, струваше й се странно как сме се развели, а аз съм толкова свързан и отделям толкова много време за дъщеря си. Разводът е двустранен процес, сложно е да се обясни с една дума - или се приема, или не.

9. Деветата искаше да ходим на екскурзии, а аз в момента не мога да си позволя такива екстри.

10. Десетата нямаше претенции, но пък аз не я харесах и тя ме съсипа със злобни писма във фейсбук-а.

11. Единайстата си имаше приятел, правихме само секс с нея, но искаше да сме заедно само когато е свободна и има желание за секс, без да се съобразява с моите планове и желания. Един път бях зает и тя ме прокле.

12. Дванадесетата имаше съпруг, но въпреки това се появи и любов между нас. Но ме удиви с факта, че си обичаше мъжа и никога не би го напуснала, но има нужда и от нещо друго. Аз бях другото.

13. Тринадесетата беше кариеристка - докторка, харесахме се, добър секс, но тя имаше нужда от мъж, който я превъзхожда в йерархията. Аз съм бил прекалено добър за нея и ще ме смачка бързо - по нейни думи.

14. Четиринадесетата беше адвокатка, също бурен секс, но за кратко, и се разбра, че тя има нужда от солиден мъж, а не обикновен като мен. Тя не одобряваше, че се грижа за нея като за дъщеря си, отряза ме, че можела и сама да се грижи за себе си.

15. Май имаше и петнадесета, но тя не се брои, бяхме само една вечер заедно и тя ми каза, че е грешка.

16. Имаше и такива, които не одобряваха, че имам кредит за апартамента (макар и малък). Ако умра утре, кой ще го плаща?

Това, което харесваха, беше СЕКСЪТ. Но да споделя на мъжете: само секс не стига на жените, но и без него не могат. Някои могат, но си го изкарват на други мъже, обикновено на работното място.

Най-странното е, че аз се привързвах повече към жените, отколкото те към мен. След няколко вечери заедно, търпях разочарования, но ги преглъщах (със сълзи), все пак съм мъж и трябва да продължа напред. Истината е, че всичко е свързано с очакванията ни, но все пак сме и живи човешки същества, а не машини.

Харесваха, че съм мил и нежен с тях, давах им това, което искаха, но нищо повече. Такава беше уговорката.

Не съм Дон Жуан, нормален човек съм, спортувам и се грижа за себе си, нищо повече от другите мъже, дори не съм красив.

За да ви обясня по-добре ситуацията, искам да сте наясно, че аз съм човек, живял с една жена 15 години, бил съм верен и точен и съм правил всичко за семейството и вярвам в брака. Но като излязох на пазара на необвързаните, малко се промених. Не мога да упреквам жените, но мисля, че има нещо сбъркано в цялата история.

Не съм имал щастието да ме черпи жена и мисля, че е нормално мъжът да почерпи, но не ми харесва, че това жените го приемат като даденост.

Не ми хареса и това, че жените те гледат от първата среща с око на хиена и веднага преценяват колко изкарваш, къде живееш, солиден ли си и веднага разбират имат ли бъдеще или не с теб. Дори преди да са легнали в леглото с теб, те вече са наясно каква ще им бъде връзката и дали има бъдеще тя за тях.

Това е много разочароващо, понеже те дори нямат физически контакт с теб, но въпреки всичко парите, положението, работата надделяват в преценката. И какво се случва после?

Мъжете около 35-40 бързо се научават "какво търсят жените" и естествено е да го предлагат щедро, като спестяват, че "са разведени или с деца или, че живеят под наем и прочее". Така ходят няколко седмици и после зарязват сериозните жени. И жените загубват доверието на мъжете.

Аз съм от другите - споделям всичко и съм откровен до болка още на първата вечер, обикновено в леглото. Искам да съм чист, да не лъжа и да не заблуждавам никого и да не наранявам никого.

Не се оплаквам от жените, напротив, опитвам се да ги разбера. Уважавам жените, може би повече отколкото трябва, и мисля, че може би не съм попаднал на подходящата. Въпрос на време, вярвам, че ако търсиш намираш.

А може би не съм и търсил, но въпреки всичко вярвам в любовта и че всеки има нужда от своята половинка, за да е щастлив. Също така вярвам, че жените ни правят благородни и добри. Въпреки че не ги разбираме понякога, не можем да живеем сами и имаме нужда от тях.

Мислите ли, мили дами, че може да намерите мъж на около 35-40 години, който да е сам, добре образован, с добра работа, но и да изкарва достатъчно, физически здрав и привлекателен, с апартамент, кола, добри приятели, работлив, да пие малко, да няма дете, ако може да не е разведен, да прави добър секс, ако може и да помага в домакинството, да не е егоист и да е щедър?!

Oще: апартамент  близост  бъдеще  връзка  дете  доходи  жени  мъже  необвързани  пари  работа  развод  секс 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.04.2011, 13:20

225 позитивизъм | 31.01.201216:05

До Диян Янков ( 219)
Аз съм жена, но няма да повтарям това, което е написано от Диян. Прав е. На 100 %. А и ще споделя, за мен това го пише някой от работещите в това сайтче, за да се намира на приказка. Пуснете нещо заслужаващо вниманието на широката публика.Нещо интересно. В последно време я нещо в ущърб на мъжете, я нещо за жените. Ами не сме ангели, а човеци.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.06.2011, 13:50

224 Ганьо Бай | 28.01.201209:01

Казваш много истини.Никой не може да угоди на жените.Гледай си детето и само наблюдавай жените -какви са ненаситни хиени.И си търси по проста жена от теб, за да те гледа в о4ите.Такива докторки и адвокатки се имат за господ, затова са нещастници.Аз си ходя с 2-3 жени и не мисля за сериозни връзки.А в този форум има много измислени хора.Има злобни жени, нещастни и незадоволени.Статията е прости4ка, но ми хареса, дори си мисля , 4е е истина.Засегнал си много хора, което ми хареса.Дерзай, знаеш ли колко сервитьорки и продава4ки има, свободни и не са толкова капризниУсмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 16.09.2011, 11:47

223 Miro Apostolov | 26.01.201215:56

Bistra, Красиана, Женина, Iva, Alice, Елисавета, Анета, Dilyana, Rose Mary, Tatyana, Мануела, Hristina, Дарина, Kathy, Анна, Диана... И особено Radina, чийто изключителен характер ме трогваше неведнъж...

Както и ти бейби, която пропускам, за да не изреждам страници с имена..., прочела ме и харесала ме или искала да ме питаш разни неща, на които така и не успях да ти отговоря тук или във фейса, реших да го направя чрез книга. Много страници в нея бяха вдъхновени именно от вашите коментари и писма, момичета.

И накрая се получи... Бруталните истини на един сваляч с над 200 бройки за секса, жените и връзките са в книгата ми "Жените (не) предлагат само секс", която след няколко месеца ще е в книжарниците. Автор е моят добър френд Алекс Павлоff.

През тези пет месеца получих хиляди писма във Фейсбук, предложения за приятелства ... И вярвам, че историите, които съм споделил, ще бъдат възприети от вас като послание за търсене на любовта. Признавам, че пътуването с тая книга беше едно от най-вълнуващите ми преживявания.

Хей, бейби, аз пак искам да съм в теб, но като приятел Намига


https://www.facebook.com/pages/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81/210025282418331
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

222 Dimitar Stamboliyski | 26.01.201213:57

Wtf!?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

221 Bobby_gBG | 25.01.201221:51

Блах, туй на снимката била Ким Кардашян ли ве...
Чак сега загрях...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

220 fALLEN | 25.01.201221:31

дияне, прав си, то се вижда още от подзаглавието, и доста ярко в последния абзац. да не говорим за логически пропуски като - хем е домошар, хем за 1 година толкова яко е излизал, че е успел да забърше 15 броя. освен ако не са всичките от затворения комплекс. освен това доволното излизане по центъра на града си изисква средства, а той твърди че немал за друг освен дъщеря си. па нали требе да се праиш и на тузар, да фъргаш салфетки, да черпиш кифлите,едно-друго.

па мое и да има некви много авангардни чалъми, дето не съм ги и чувал... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

219 fALLEN | 25.01.201221:15

нещо за ядене към некакъв коктейл е http://kardashianheart.blogspot.com/2011/05/kim-kardashian-midori-melon-liqueur.html

http://www.google.bg/imghp помага
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 15:57

218 Диян Янков | 25.01.201217:58

темата определено не е писана от мъж!
тъй като целта й е да провокира и дразни главно мъжете .
мъжът няма такава цел .. тъй като търси женската реакция и внимание, а не обратното.
освен това създава чувство за малоценност у мъжете на подсъзнателно ниво ..
предвид това, че 15 жени за година е изобилие от женско внимание за един мъж .
при все , че господина изглежда по скоро посредствен .. от колкото нещо особено .
и определено много мъже с неговия статус не се радват на такъв интерес от жените .
определено и мъже , които са състоятелни, дори заможни .. биха завидели на изобилието от възможности , които е имал господина за година .
темата е силно противоречива , на моменти последователността и логиката пропада .. това е типично и характерно ... пак за женския ум .
чувствителността също !
освен всичко друго .. анализа "му" .. ако можем да го наречем така е много по периферията - липса на дълбочина .
не търси корена на проблема , а само го отчита като такъв .. незначителен и продължава напред .. също женски приом .
всъщност .. автора, въпреки, че се цани за мъж .. характера му е изтъкан изцяло от женски недостатъци ... точно поради това , че реално е авторка а не автор и притежава всички женски недостатъци .
но идеята нали е да се хвърли някой и друг камък у градинката на мъжкото съсловие ..
та .. защо да не припишем някой и от нашите недостатъци на мъжете, м ? Смее се
това достатъчно ще ги подразни .
иначе, ако разгледаме темата чисто и просто като провокация .. по същество .. за мен издържа .
тъй като са поставени болезнени въпроси, които засягат и провокират главно мъжете .
ако темата беше написана в стил ..с автоирония , да .. бих приел, че е мъж, но тогава тя щеше да изглежда съвършено различно .. и нямаше да създаде същото впечатление, нито щеше да има желаната реакция .
реакцията пак щеше да има .. но нямаше да е такава .
и предвид , че е написана добре , но въпреки това манипулативните идеи прозират ..
подозирам користни цели на някоя повяхваща леличка, която си мисли, че може да налее доза вина на българския мъж под формата на, "уж" несъзнателно мъжко признание за недъгавост Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

217 Елисавета Домовчийска | 25.01.201216:57

Пак старата тема "Колко са меркантилни жените?" Еми да, такава е средностатистическата жена, кво да се прави биологичен инстинкт, а пък мъжете, които само се оплакват как естествения подбор не им дава шанс да имат най-засуканите мадами, да се огледат за по-обикновени или просто да преглътнат, че жените пък са в правото да ги наричат секисти, така е - от едната страна подбор по материални критерии, от другата - по външност. Така се въртял света, и така и ще продължи предполагам.
пп. Специално аз никога не съм имала проблем да почерпя мъжа, ако аз съм го поканила и ако искам да се поглезя и да пия и хапна нещо, за което знам че той не може да си го позволи. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 16:16

216 Elena Popova-Maymarova | 25.01.201216:32

Изключително глупава статия.Пълна загуба на време...за четене......
И какво в заключение да разберем,че някакъв плюнчо се жалва на какви женички попадал ха-ха-ха смях и простота......
   

оценка

+0 -1