Webcafe

Ново 5: нещата, без които можем

Webcafe
21.03.2016, 17:07 (обновена 28.03.2016, 11:33)
запалка

Нещата, чиято покупка не е практична, нито разумна.

Търсенето на смисъла е онзи философски навик, който е бутал философията напред още от зората на човечеството. Смисъла са търсили и Камю, и Сартр, и Сосюр, и Декарт...И много от нашите съвременници.

Когато става дума за пазаруване обаче, смисълът е излишен конструкт. Практичните покупки са много чаровни, но те не носят онзи разтърсващ заряд на страст и чувство за вина, който притежават безсмислените неща. Тангра пееха за „любовта, без която не можем". Но що се отнася до дамския шопинг: разковничето се крие именно в нещата, без които можем.

На тях е посветена и тазседмичната ни рубрика „Ново 5". На нещата, чиято покупка не е практична, нито разумна.

1. Запалка Dupont

Пушенето е вредно и не е модерно, а вашият женски образ най-вероятно не се нуждае от цигара, за да изглежда завършен.

Ако не ви пука за тези неща и все още пушите, не може да не въздъхнете тежко при вида на тази запалка на Dupont. Ако не пушите, всичко е наред. Нали все с нещо трябва да палите свещите у дома, а всички знаят, че кибритът е плебейска вещ? Запалката S.T.Dupont Ligne 2 е с паладиев завършек и има две години международна гаранция. Пълни се със златна газ (един флакон струва 11 лв.) и като подарък към нея получавате луксозна подаръчна кутия и торбичка Dupont. Цената й е 1 302 лв., но хей! Това не е просто запалка - това е хибридно създание между бижу и душата на Прометей. Ако я искате и имате излишни 1 302 лв. - препоръчваме я. Няма мъж, който да остане безразличен към дама, която му подава огънче от Dupont. Може да намерите запалката на сайта www.lightershop.bg.

2. Ролер Cross Year of the Monkey Special Edition

Писането е творческа, утвърждаваща дейност. То въздига, изгражда, създава, променя. Затова всяка жена, която като такава споделя същите функции, трябва да има в чантата си способ за писане, който да ляга удобно в пръстите й, независимо дали иска да запише телефона на майстора, който ще оправя тръбите в гаража, или иска да започне да пише мемоарите си. Затова препоръчваме този ролер в златно и светло синьо, специално издание на Cross за годината на маймуната. Естествено, има много по-практични неща от ролер, които трябва да се купят: прах за пране, гел за миялната машина, ново сако и прочие битови продукти от първа необходимост. Но ако сте от онези жени, които не робуват на бита и смятат че подписът им струва много, а в сърцата им спи по една Емили Бронте - купете този ролер на цена от 610 лв. от сайта www.penshop.bg.

3. Закачалка за чанта

Сещате ли са конфузния момент, когато сядате в приятно заведение на стол с обла облегалка и започвате да се чудите къде, по дяволите, да си сложите чантата. В скута ще пречи. Закачалката е твърде далеч. На пода - на безпаричие е. Докато се озъртате в търсене на адекватно решение, дама на съседната маса говори със събеседника си усмихната като в списание, а чантата й небрежно се полюшва до краката й. Ако се чудите как се случва това, ще ви кажем. Тя е открила удобството на закачалката за чанта. Разбира се, това не е най-смисленото откритие на човечеството, но нали решихме, че ще оставим смисъла на Камю и другите философи? Защо да не се възнаградим с малко елементарни удобства, особено когато пътуваме в градския транспорт и се чудим освен къде да сместим собственото си тяло, къде да поберем и чантата си. Избрахме закачалката Equateur на Cacharel. Tq e 4,5 cm и е направена от цинкови сплави. Може да се направи и лазерно гравиране, в случай че решите, че е готино чантата ви да виси от кутийка, на която пише „Мишо и Миша". Може да я поръчате от сайта www.bggift.com и в магазините на cacharel.

4. Пила за пети Bausch EasyPedipeel

Тази вещ не е точно безсмислена. Тя е дефинирана като такава заради общото разбиране, че в света има много по-важни неща от гладките пети. Но ако трябва да бъдем честни, гладките пети също не са без значение. Грижата за женските пети е белязана от сериозни рискове на всяка крачка. Някои разчитат на SPA процедури с рибки, които уж изгризват мъртвата кожа на петите (но никога нямат 100%-ова гаранция, че хората в SPA центъра няма да се объркат и да положат краката им в легена с пирани за непослушни клиенти, вместо в този с рибките). Други търкат петите си с пемза до припадък в банята. Трети - разчитат на добрата стара керемида и премахват и част от стъпалото си заедно с мъртвата кожа. Има обаче и по-интелигентни решения. Например - пилата за пети Bausch EasyPedipeel. Електрическа. Ротационна. Easypedipeel има въртяща се на 360° глава, ергономична ръкохватка, две сменяеми глави (груба и фина), четка за почистване и акумулаторна батерия. Както биха казали в нискобюджетна телевизионна реклама, „Мазоли, сбогом!". Ние няма да го напишем, но смисълът е същият. Може да намерите пилата в магазини „Двата щъркела" на цена 62,80 лв.

5. Стенна декорация Felt Donkey Head от KARE

Посветихме тази рубрика на безсмислените неща, които жените купуваме в моментите, в които ослепяваме за важните неща и се отдаваме на пазаруване на излишни продукти. И все пак пилата за пети, ролерът за писане, закачалката за чанта и скъпата запалка, са неща, от които може да нямаме нужда, но те са в състояние да ни доставят удоволствие или комфорт. Нито едно от тези качества не е валидно за този продукт, който заема пето поред, но не и по важност, място в рубриката. А именно стенната декорация Felt Donkey Head от KARE. Тази жълта, магарешка глава, чието предназначение се състои в това да виси на нечия стена, е направена от вълна и полиестер. Тежи 0.58 кг. Размерите й са 0.33 x 0.37 x 0.32 метра и се намира в KARE - струва само 85 лв.

Наистина, хората, които биха окачили жълта магарешка глава от плюш на стената на хола си, са като тези, които перат белите си чорапи отделно от черните и като тези, които подраняват за срещи, защото искат да са възпитани. Но светът е голям и има място за всички. Напишете тази мисъл на лист хартия, боднете го непосредствено под главата на магарето и сядайте да си търкате петите.


Още от Ново 5

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2012, 11:18

1 IRCPoliceman | 23.03.201608:01

Тая пръдня защо въобще е тук? Не виждам нито един продукт тук, който може да е от полза на някого! Освен на някой самовлюбен снобар!
   

оценка

+0 -0