Webcafe

5 придобивки за спокойни плажни приключения

webcafeLifecafe
02.05.2018, 16:14 (обновена 03.05.2018, 16:13)
ново 5, летни приключения

Снимка: © Ирена Игнатова, webcafe.bg

Защото лятото идва още през май

В България положението със сезоните е леко объркващо. Например, напълно възможно е в неделя да си бил със зимно палто и ботуши до коляно, а в понеделник да ти се налага да вадиш късите рокли и сандалите от дъното на гардероба. По тази причина някъде след средата на април месец вече упорито започваме да мислим за пътувания, по възможност някъде на море, където дните са дълги и изпълнени със слънчеви лъчи.

Само че никой уважаващ себе си пътешественик не тръгва, преди да си е набавил всичко необходимо за спокойно и безпроблемно преживяване.

Ето пет нови придобивки, с които можете да се отправите на път с широка усмивка на лицето.

Lierac Sunissime или иначе казано "Не потегляйте никъде без добра слънцезащита".

Вече е тотално демоде да сте от хората, които смятат, че слънцезащитата е излишен разход на средства и време. Помислете за кожата си и за нейната безопасност и заложете на наистина качествена козметика - след години ще сте благодарни за този съвет.

За да се убедите колко важна е качествената защита, е необходимо малко познание в тази област. Ако кожата не е добре подготвена за слънчевите лъчи, слънцето би оказало вредни ефекти върху нея като дехидратация, изгаряне и не на последно място - фотостареене.

Затова от лабораториите на Lierac създават грижа, вдъхновена от луминотерапия или лечение със светлина. Това е серията Sunissime на марката, която предпазва кожата точно от фотостареенето.

Серията включва три продукта - защитен енергизиращ крем за лице с висока степен на защита (SPF 30 и SPF 50), защитно енергизиращо мляко за тяло с фактори 15, 30 и 50 и рехидратиращо възстановяващо мляко и балсам за след слънце.

Двата слънцезащитни продукта са богати на про таурин, който улавя свободните радикали на слънчевите лъчи и се трансформира в таурин. Така бариерата на кожата се подсилва, стимулира се обновяването на клетките, а кожата се подхранва и енергизира.

В състава на продуктите е включена и хиалуронова киселина, тъй като тя предотвратява дехидратацията на кожата - действа като гъба, задържаща вода. Ключово в Sunissime е и действието на пептида, който стимулира производството на меланин.

Освен че защитават от слънцето, всички три продукта от серията енергизират кожата за максимално сияен летен вид. Така можете да се радвате на лъчите без притеснение от болезнени изгаряния, зачервявания и раздразнения. Защото лятото е за да му се радвате, а не да стоите под чадъра.

Бански от Bra Studio за истински удобно и истински неотразимо лято

Нито едно плажно приключение не е възможно, ако сте в некомфортен и/ или грозен бански, а притеснението да не направите неволно пийп-шоу, излизайки от водата, може да провали деня ви. Твърде тесен или твърде широк бански ще ви попречи и да приемете поканата на онзи симпатичен мъж за плажен волейбол.

От Bra Studio се грижат да не ви се случват такива неприятни неща. Там добре обучени консултанти ще ви помогнат да откриете идеалния бански, който освен красив, ще е и като направен специално за вас. Оттук нататък можете смело да се отправите към плажа без повече грижи за плажния си външен вид.

Плажно четиво, когато имате нужда от малко почивка

Лятото предлага милион и една възможности за активни забавления, но понякога просто ви се иска да се излегнете под чадъра с леден коктейл в ръка и приятно и неангажиращо лятно четиво. По принцип всеки има своя представа какво влиза в категорията "неангажиращо четиво".

Ние ви препоръчваме поредицата на Елена Феранте от издателство Colibri, която е достатъчно ненатоварваща, но в същото време увлекателна и интересна. Историята на двете приятелки Елена и Лила ще ви държи в напрежение точно колкото е необходимо, за да си прекарате един разточителен топъл следобед в четене.

Дестинация - там, където е открита първата европейска писменост

Бели варосани къщи, яркосини куполи, безкрайно море пред очите ви - това е Санторини. В Гърция температурите се повишават по-бързо и от тези в България, така че най-нетърпеливите да открият сезона могат да се възползват. Санторини впечатлява не само с гледката си, но и с гостоприемство, а ястията с морски дарове са на особена почит.

На острова растат 36 вида грозде, така че апетитните блюда няма да останат без компанията на изстудена чаша хубаво вино. И, да, там върху камъни от Бронзовата епоха е открито първото писмено слово в Европа, която за съжаление е почти изцяло унищожена от Минойското изригване.

Тръгнете на път без никакви, ама наистина никакви грижи

Познато ли ви е онова усещане, при което, където и да сте - през определен период от време умът ви ви връща вкъщи с въпроса дали всичко там е наред. Да, всичко се случва - от протекла тръба, през късо съединение до обир, все неща, които не искате да заварите, прибирайки се от почивка. Замислете се как цялата насъбрана позитивна енергия би отишла по дяволите...

От УНИКА са измислили хитро решение на този въпрос - застраховката "У дома & щастлив", която в момента се предлага с до 35% отстъпка. С нея можете да отстраните възникналата аварийна ситуация по всяко време на денонощието и да покриете разходите по възстановяване на щетите.

Дори и малка сума, заделяна месечно, е по-добре от никаква застраховка. А следващия път, в който се замислите как ли е положението у дома - просто ще си отдъхнете спокойно и ще продължите с ваканцията си.

Е, стегнахте ли багажа вече...?

Oще: bra studio  lierac  бански  ваканция  застраховка  книга  лятно пътуване  лято  море  пътуване  санторини  слънцезащитен крем  уника 


Още от Ново 5