Webcafe

Ана Динкова: Моите 5 за лято 2017-та

Ана ДинковаАна Динкова
19.07.2017, 12:45 (обновена 20.07.2017, 22:14)
Моите пет неща

Снимка: © Вихър Ласков, Webcafe

Последните няколко години лятото прекарвам основно в София, работейки, затова нещата, които нося със себе си в топлите месеци, са основно удобни, практични и полезни вещи.

Слънчеви очила

Не мога да понасям ярката слънчева светлина и като така - никъде не мога да изляза без слънчеви очила. Тези тук са Clandestino Veneto, български бранд, специализиран в производството на очила с дървени рамки. Последните 2 години са с мен нон стоп и бяха подложени на какво ли не, но стоически издържаха, което ме радва. Не обичам вещи еднодневки, които да трябва да подменям на всеки сезон!

Бутилка вода

Никъде не излизам без бутилка вода! И тъй като не обичам тези за еднократна употреба, залагам на забавни малки бутилки като този Darth Vader от магазин Detailor. Пълня я всяка сутрин с вода от филтрираща кана и така се опитвам с ежедневните си избори да намаля въглеродния си отпечатък.

Мобилен телефон

Малко ме е срам да си призная, но поради естеството на работата ми без мобилен телефон сякаш времето за мен спира! Трябва да мога не само да говоря, но и да проверявам мейли, Facebook страници, социални мрежи, да правя снимки - и то гарантирано с добро качество. Изобщо телефонът се е превърнал в преносимият ми офис, а от няколко години ползвам Sony (предишният ми беше Z3 Compact, пак в бяло) и както казват: веднъж свикнеш ли с един вид джаджа - трудно сменяш марката, а само надграждаш модела. Така че изборът на новия Sony Xperia XA1 беше логичен!

И да знаете, не е нужно да похарчите заплата и половина, за да имате хубав телефон. Достатъчно е да определите кое ви е най-важно. Такъв е моят случай със Sony Xperia XA1 - един наистина надежден модел от среден клас. Той идва с дизайн, който по нищо не отстъпва на флагманите на марките - на първо място разполага с камера, на която всеки ултраскъп телефон от преди година-две би завидял.

В Sony Xperia XA1 са използвани качествени материали за направата му, стои стабилно в ръката, тънък е и много изчистен откъм дизайн. Има метални ленти отстрани, което много помага при някое случайно изтърване.

Ако сравняваме просто спецификации, батерията е 2,300mAh, но това не трябва да ви плаши, защото всичко е изчислено - екранът нарочно е със 720p резолюция, вместо Full HD, за да удължи живота на батерията и да не се налага да търсите зарядни през деня. Ако активирате и някой от специалните режими за пестене на енергията, без проблем даже може да изкарате и два дни...

Ако това е основното, което търсите, защо ви е необходимо нещо повече?

Спортно горнище

Защото в летните горещи дни спортните дрехи са идеалното ежедневно облекло: дишащи материи, които не запарват, добре скроени, така че да не затрудняват движенията на тялото. Спортните колекции на Nike се отличават не само с високо качество и удобство, както се предполага от доказана спортна марка, но и с това, че много удачно се съчетават цветово и като стил артикулите от различните колекции и човек може да си гради с времето функционален гардероб за спорт и свободно време!

Лек памучен пуловер

Знам, звучи нелепо - да носиш пуловер, когато навън е 35+ градуса през деня и то на сянка! Уви в повечето заведения и дори офиси температурата пада до 22 градуса, а едно от нещата, които ненавиждам, е да настивам през лятото! Освен това този бял пуловер от Ralph Lauren е идеален за почти всяка ситуация и всякакво облекло: от това да си го наметна върху бялата памучна шемизета, която нося с широк тъмносин панталон в офиса, до това да го облека върху копринената рокля с флорален мотив вечер, когато отивам да пия аперитив с приятели!

Oще: clandestino veneto  detailor  nike  ralph lauren  sony xperia xa1  аксесоари  ана динкова  лято  лято 2017  моите 5  пуловер 


Още от Ново 5