Webcafe

Черепи и кости бродят там...

webcafeХристо Узунов
25.12.2015, 17:34 (обновена 30.12.2015, 16:54)

1 от 11 снимки Назад Напред

Водеща

Снимка: © Христо Узунов

Череп на бездомно куче в изоставеното АПК на село Млечино. Аграрно­промишлените комплекси са често срещана гледка у нас по времето на социализма. Едва ли не всяка община е имала свое АПК, задоволяващо нуждите на определен отрасъл. Родопското село Млечино не прави изключение от това правило. Както обаче често се случва със сградите от тази епоха, техният живот приключва много скоро след демократичните промени.

И така днес до нас е достигнало едно приятно обрасло в храсти АПК, което заради местоположението си сред шубраците на един планински склон дълги години остава скрито от човешки поглед. Този факт прави пустеещата сграда идеално място за всякакви диви животни и... техните останки, които изплуват от мрака, осветявани от светлината на фенерчето.

Изоставените обекти почти винаги са свързани със страшни истории или легенди за призраци. Зловещият външен вид на повечето от тях е сигурна предпоставка за придобиването на мрачна слава.

Тъмните коридори, развяващите се на вятъра прокъсани завеси и всички останали ужасии, които можем да видим вътре, рисуват в съзнанието страховити картини и карат краката да пристъпват по­предпазливо.

Не всички изоставени обекти обаче са пропити със страх. Много от тях дори след като са напуснати от хората продължават да изглеждат приветливи, а разходките във вътрешността им будят единствено сантиментални усещания.

Но не за тях ще стане дума тук. Днес не просто ще ви разходим из някои от най­-зловещите изоставени обекти в България, но и ще ви срещнем с най-­стряскащите находки в тях.

Внимание, някои от снимките в тази галерия не са за хора със слаби нерви!

*Още от фоторепортажите на Христо Узунов можете да видите на Facebook-страницата на "Изоставената България"

Oще: ардино  белите брези  готическа статуя  зловеща сграда  зловещи сгради  изоставена кукла  изоставената българия  изоставени сгради  репортаж  стари сгради  труп на животно  узунов  фотография  христо узунов 


Още от Репортаж

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.