Трима симпатяги, единият от морето | webcafe.bg
Webcafe

Трима симпатяги, единият от морето

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
11.04.2015, 12:34 (обновена 23.04.2015, 16:13)

1 от 4 снимки Назад Напред

Красимир Митов, Деян Цвятков и Пламен Петков

Снимка: © б.и.т. tv

Пламен Петков, Деян Цвятков и Красимир Митов са приятен хаос

Ако това беше интервю, цялото щеше да е изпъстрено с ремарки: "смее се", "поглежда замислено настрани", "замълчава", "не е сигурен в отговора си". Ако беше интервю, щеше да прилича на пиеса, в която всеки е някой друг и самият себе си едновременно - веднъж "Телевизионерите", следващия път - хората зад б.и.т. TV (която не е телевизия), или просто продуценти без портфел.

Пламен Петков, Деян Цвятков и Красимир Митов са трима актьори, завършили заедно класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ преди три години. Казват, че след като са излезли от университета, са останали на улицата, затова са започнали да снимат "халтури" (какво значи това - по-надолу). Това, разбира се, е една от хилядите шеги, които ще чуете, ако говорите с тях и трудно може да сте сигурни кое от казаното е сериозно.

Казват, че не са "извън кутията", а са вътре, но в собствената си кутия.

Телевизията на бита

Деян и Красимир са от София, Пламен - от Варна. б.и.т. TV се ражда, докато са четвъртокурсници в НАТФИЗ и правят "репортажи" - шеговити видеа, снимани с телефон. Наричат ги "халтури", а какво значи това? Зависи от контекста. За целите на този текст ще се опитаме да се ограничим до видеата, ако разбира се, хората зад б.и.т. TV ни позволят.

Започват да пишат забавни сценарии, измислят си истории, взимат назаем от приятели фотоапарати, намират места, на които могат да снимат своите видеа. Разказано така, може и да звучи като смешните клипове, снимани в кабелни телевизии в началото на 90-те. Истината обаче е, че и тримата подхождат много сериозно към заниманието си и определено излизат от рамките на очакванията - на пръв поглед е трудно да си представиш, че сами правят всичко.

За видеата си не получават пари, но и не плащат такива - всичко е на приятелски принцип, всичко е благодарение на "локейшън" мениджъра Пламен, който много лесно и някак на шега, убеждава всеки, че трябва да се включи в забавлението.

Музиканти и продуценти без портфейл

На шега Деян Цвятков (известен още като Цвят Деян в света на б.и.т. TV) измисля и песен - "Хочиш" - текстът й, както и всичко друго правят, е привидно сериозен, но всъщност забавен. Заснемат и видео към песента. След това правят втора песен - "Твоят вкус" заедно с певицата Дороти Такева (която заедно с Били Хлапето и Feel се бори за награда от БГ радио).

Решават, че тази песен трябва да има по-добър клип и се свързват със свои познати от НАТФИЗ, които да им дадат мнение за идеята и евентуално камера. В резултат на това се сдобиват с цял екип "симпатяги" (каквито са за тях всички хора, чиито имена намесват в разговора). Всичко е на приятелски начала, без каквото и да е в замяна, освен забавлението от работата по видеото. Сдобиват се с балет - б.и.т. Dance. В екипа влизат още операторът Даниел Делчунков,  Долорес Алварадо, монтажистът Бохос Топакбашиан, Николай Кирков, Антон Пиперов като тонрежисьор, Росен Драмчев (барабани). Те им помагат за видеото и в замяна всеки получава б.и.т. прякор.

Преди две седмици се появи и третата им песен - "Приказка за лайка", този път подписана с името на "Телевизионерите".

Тагнат съм, следователно съществувам

Песента е резултат от размислите на Пламен (Пьотр Пламен) на тема езика, навлизането на чуждиците и хората, погълнати от телефоните си и социалните мрежи. Снимат видео и към тази песен, като в него въвличат дори актьора Стефан Щерев. И всичко това на шега.

В случая тримата дори сами се занимават с монтажа, за да стане видеото по техен начин. Звученето напомня малко за Братя Мангасарян - музикален проект, отново на актьори.  Тримата нямат против сравнението, но с уточнението, че не ги копират. И по-голямото уточнение - че те не са музиканти, а "продуценти без портфейл".

Живот в реалността

Извън б.и.т. TV тримата участват в различни представления. Деян Цвятков е актьор в  Младежкия театър и "Сълза и смях", Пламен Петков също участва в представление в Младежкия театър, като играе на сцената на Ямболския театър, където можете да гледате и Красимир Митов. Скоро ще играят в новия Независим театър (на мястото на Модерен театър), чийто директор е Слав Бойчев.

В момента и тримата снимат епизодични роли в "Столичани в повече". Извън това Деян води и групи на Free Sofia Tour от година, за да се среща с различни хора от различни места по света.

Тримата са приятен хаос, от който не е трудно човек да бъде погълнат. А какъв е смисълът от б.и.т. TV (което не е телевизия)? Всъщност никакъв. Затова е и толкова забавно - бягство от реалността, в което всеки е творец и има възможност да осъществява идеите си. Или да се посмее. Скоро ще пуснат и собствен сайт, в който всички халтури да бъдат събрани на едно място.

*Заглавието е цитат от "Приказка за лайка".

Oще: story  актьори  б.и.т. tv  видео  деян цвятков  красимир митов  натфиз  пламен петков  телевизионерите 


Още от Story

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани