Лариса Ренар поставя "в малкия си джоб" Кобилкина | webcafe.bg
Webcafe

Лариса Ренар поставя "в малкия си джоб" Кобилкина

ема ивановаЕма Иванова
08.08.2015, 13:38 (обновена 24.08.2015, 17:09)

1 от 2 снимки Назад Напред

лариса ренар

Снимка: © YouTube

Оцеляващият руски анти-феминизъм намери своята лидерка в лицето на Лариса Ренар, която има цели седем книги за самопомощ, издадени на български

Някога Западът - този порочен, прогнил Запад - даде почва на феминизма. В отговор днешна Русия широко отвори вратите на света за ученичките на така наречената от Пьотр Померанцев в The Daily Beast "Академия за златотърсачки".

Някога Америка разви социалната психология, а днес Русия подпомага с цялата мощ на патриархалната държава за създаването на "Академията на личния живот", за която ще стане дума след малко.

Някога Западът роди суфражетките, Симон дьо Бовар и Юлия Кръстева, а днес Русия даде на света Лариса Ренар.

Тя е гуруто на руския анти-феминизъм - жената, която в западните очи изглежда като абсолютното отрицание на всичко, постигнато през последните десетилития в областта на равенството между половете.

Отвъд Европа, половете не са равни или опростено казано: докато мъжете се борят с материалния свят, то жените са по-духовно извисени и като такива им се полага да бъдат център на Вселената. Приемете го.

Елементарно е, но работи - пропагандират руските школи, насочени единствено към жените.

Лариса Ренар - предприемчивата дама, нагърбила се със задачата да "отвори очите" на съвременните жени днес и да им докаже, че са прекалили с "мъжката си енергия", набира все повече последователи чрез книгите си и цяла палитра учения в YouTube.

Колкото и спорни да изглеждат нейните теории, които поставят в абсолютен център "щастието на жената", което може да се осъществи единствено чрез Мъжа и неговите ресурси, в името на Мъжа и неговите материални придобивки и единствено чрез Центъра на Духовността (който, както обикновено, се намира някъде около Матката), едно е сигурно - книгите на Ренар се продават изключително добре.

Включително и в България, където нейният бизнес е засенчен от друго, може би една степен по-приемливо за масовата публика у нас гуру на женско-мъжките отношения - Наталия Кобилкина.

Поради факта, че България се намира малко по- на Запад от Русия, тук Кобилкина може да се води сексолог. В Русия очевидно това не е толкова добре прието на пазара, затова и Лариса Ренар се води психолог - нещо повече - тя е кандидат на психологическите науки, биолог и мениджър, получила степен МВА от Стокхолмския университет по икономика.

На страницата на "Академията на личния живот", основана от нея (и през която за от 2000 година са преминали "обучение" повече от 100 000 жени) тя представя себе си така:

"Родила съм се в годината на Огнения Кон, в съзвездието Стрелец, в деня на Венера - 9 декември, в град Красноярск, където мистичността на Азия се съединява с рационализма на Запада...

...Когато завърших биологическия факултет на Университета Ломоносов в Санкт-Петербург, се омъжих за любимия си мъж, у когото страстта към живота беше също толкова силна, както и у мен. Във философски беседи, в творчески проекти, в пътешествия и авантюри стремително прелетяха двадесет години и моят най-голям син е вече на осемнадесет, а малкият - на единадесет години.

Така и постулатът, че у активните жени децата израстват щастливи и успешни, се потвърждава напълно...

...И с каквото и да се занимавам - с реклама, като директор на "Асоциацията за външна реклама", с програми за развитие на деца, с анти-ейдж медицина, със създаване на програми за управление на възрастта и с откриване на клинки "ИНБИОМ", с изучаване на женските практики и традиции, с писане на книги и със създаването на Академията на личния живот - аз винаги съм била отдадена на едно единствено нещо - на търсене на познанието за вечните закони, управляващи този свят - законите на мирозданието.

Аз вярвам, че някой ден Русия ще стане страна на щастливите жени, благодарение на тези знания, които аз откривам и принасявям в света".

Феновете на творчеството на Лариса Ренар споделят, че тя може "да сложи в малкия си джоб Наталия Кобилкина" - най-малкото като брой книги и неизчерпаемост на съветите за това как да намерим, създадем и задържим Правилния мъж.

И ако нямаме късмета той да е достатъчно богат - нека го направим такъв!

На български са излязли досега заглавията на седем книги на Ренар: "Направи мъжа си милионер", "Интригата да съблазняваш. Осем нюанса на любовта", "Четирите лица на съвършенството", "Пазителката на женската сила", "Нощта на времето", "Елексирът на любовта" и "Изворът на женската сила".

Всичките книги, според издателите, "съчетават съвременните постижения на психологията с древните практики и познания, с които жените са поддържали и засилвали женската си енергия".

Очевидно този вид литература, която показва как жените да развиват своята женственост, как да разбират и съблазняват мъжете, как да вярват в своята изключителност (дори когато я нямат) и как да бъдат изобретателни в сексуалните отношения - винаги ще има своите последователки.

Малка обществена тайна е, че Лариса Ренар предподава и в споменатата вече "Руска академия за златотъсачки", поне спорд информация на списание Time, чиято корица тя украси в началото на годината.

Това е школа в Петербург, която обучава хубави, но безкрайно отчаяни руски момичета на правилата за оцеляване и сносен начин на живот чрез намирането и задържането на заможни мъже.

Преподавнето на такъв вид рафинирана проституция никак не противоречи на философията, залегнала в книгите на Ренар.

В крайна сметка какво лошо има да свиваш вагиналните си мускули винаги, когато се готвиш да поискаш нещо - като рокля, апартамент или просто скъп парфюм от някой богат мъж?

Имиджът, а и бизнесът, на Лариса Ренар разчитат и на още едно силно, лично, послание: щом тя самата е успяла да забогатее, благодарение на вярата си в женското начало, благодарение на мистичната концентрация от женска енергия, и благодарение на умението си да продава онова, което изглежда немислимо да се продаде - а именно духовността в човешките отношения - значи всички жени могат да успеят...

Има само още една малка, невинна подробност, която се забравя, когато се говори за Лариса Ренар и тя е, че дамата всъщност е женена за един от най-богатите мъже в Санкт-Петербург.

Което доста улеснява нещата, най-вероятно.


Още от Story

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

8 boris | 09.08.201519:34

Не е лошо да популяризирате и мнението на Али Хаменей по темата. Трябва плурализъм.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.03.2015, 00:45

7 Бръмбар | 09.08.201515:50

Sorry - *sim4o.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 08.03.2015, 00:45

6 Бръмбар | 09.08.201515:47

Закова я, si4o, евала!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

5 Mako | 09.08.201512:43

Феминистка пише статия за антифеминистка - отровно...
Намига
   

оценка

+5 -1

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

4 dedo adji | 09.08.201512:14

"...какво лошо има да свиваш вагиналните си мускули, когато се готвиш да поискаш нещо..."
Нищо лошо. Още по-добро е да ги свиваш и без да искаш нещо, ей така, за да доставиш удоволствие на себе си и на човека си. И е много лошо да искаш, без да си направиш труда да си свиеш или разпуснеш съответните мускули.
Някои могат да оспорват дали духовният център на жената се намира в матката, не мога да се изходя по въпроса и ще се доверя на авторката. Но вече е научно установено къде се намира Г-точката на съвременната жена - на края на думата шопинг.
   

оценка

+6 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

3 sim4o | 09.08.201511:15

Е.Иванова : "Някога Западът - този порочен, прогнил Запад - даде почва на феминизма. В отговор днешна Русия широко отвори вратите на света за . "
---------------------------------------
Непознаване на Историята ..
1.Още в Древна Русь (на земите на днешна Украйна) е било възможно управление на жена - Великата Княгиня Олга (комай от български произход) всъщност изгражда Киевската държава начело на страната ...
2.Престолът на Империята е заеман нееднократно от жени ... за това не е имало юридическа пречка ... по това Русия се родни с Англия ...
3.В по-ново време ..

«усиления социализации» женщин способствовало Женское патриотическое общество – «первая на русской почве организация для достижения общественных целей». Созданное в 1812, оно положило начало истории организованной женской политической активности в России. .. "

Във Франция наистина женски политически организации има и по-рано, но в Германия, в Швейцария, в Испания , в Швеция, в Холандия , в Австрия, Дания .. НЯМА В 1812 женско политическо движение, нито организации, като Женското патриотично общество ...

Та с първа обществена женска организация, основана в 1812 Руската Империя въобще не е по-назад от "този порочен, прогнил Запад" (цитат по Авторката) ..

Съвет - преди да се пише, да се Чете и да се знае Историята - тя е Учителка на народите ...

П.П.
Браво на подборката на редакторите на Уебкафето .. четейки неграмотните "статии" , публикувани тукана , човек се изпълва със самочувствие - колко много знае сравнен с идиотите ..
Нужни сте ни, Уебкафе !!

Поздрави
   

оценка

+9 -1

Регистриран на: 06.12.2014, 11:03

2 Vladin Mitov.1782990886 | 09.08.201510:46

>>И ако нямаме късмета той да не е достатъчно богат ...
Замислете се точно какво казвате с това изречение.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 09.08.201509:50

Ема Иванова, наистина ли??? луд!?!?!
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани