Пилоу Асбек: Да бъда част от Game of Thrones е сбъдната мечта | webcafe.bg
Webcafe

Пилоу Асбек: Да бъда част от Game of Thrones е сбъдната мечта

дилян ценов, webcafe, chronicleДилян Ценов
26.04.2019, 14:32 (обновена 07.05.2019, 10:04)
Пилоу Асбек в ролята на Юрон Грейджой

Зад лукавия персонаж на Юрон Грейджой от Game of Thrones застава датският актьор Пилоу Асбек.

Ако искате блудница, купете си я. Ако искате кралица, заслужете я."

Никой не може да засенчва така, както Церсей Ланистър. А до първия епизод на новия осми сезон на Game of Thrones, мнозина фенове на сериала не вярваха, че някой ще я „заслужи" толкова скоро след събитията от последния епизод на седми сезон.

Юрон Грейджой обаче продължава да трупа точки, превръщайки се в най-симпатичния гадняр на сериала, дори успя да убие дракон и да промени баланса на силите в сериала. От появата на перфидната му усмивка в шести сезон, Грейджой често е онова камъче, което преобръща колата в сериала. А както изглежда от видяното дотук, ролята му във финалния сезон, няма да бъде незначителна.

Зад лукавия персонаж в Game of Thrones, различаващ се доста от описанията на Джордж Р. Р. Мартин, застава датският актьор Пилоу Асбек.

За разлика от родителите, братята и сестрите си, които са собственици на галерии в Дания, Пилоу решава да се насочи към актьорската професия. Учи драматичен театър в датски колеж, а след това продължава образованието си в Националното училище по театър в Дания.

Следват роли роли в успешни датски телевизионни и кино продукции като сериала „Borgen" и затворническата драма „R". Първата голяма международна продукция, в която участва е „Lucy", където си партнира със Скарлет Йохансън под режисурата на Люк Бесон.

Две години по-късно, Пилоу Асбек акостира във Вестерос и става важна част от актьорския състав на най-успешния сериал на десетилетието. В разгара на последния, осми сезон на Game of Thrones, получаваме своите ограничени минути време за разговор с Пилоу Асбек и успяваме през неговите очи да надникнем в онези кътчета на Седемте кралства, достъпни само за екипа на Game of Thrones.

Какво значи за вас да бъдете част от актьорския състав на Game of Thrones?

Да бъда част от най-успешния сериал на нашето време, означава много за мен, тъй като му бях голям фен още преди да се включа в него. Да вляза в тази уникална вселена с уникални персонажи за мен, като актьор, това сбъдната мечта.

Как ще запомните последните три години, през които сте част от сериала?

Изключително приятно! Въпреки че бях фен на сериала, преди да стана част от него, от момента, в който започнах, не съм гледал нито един епизод. Защото тогава се появява моят герой. Гледал съм само до пети сезон. И нямам търпение да видя целия сериал, когато е напълно готов и излъчен.

Как ви промени като актьор персонажът на Юрон Грейджой?

Ами, не ме е променял. Това е роля, също като всяка друга. Аз съм обучен актьор, учил съм за това четири години. Ролята промени кариерата ми, защото сега ме забелязват повече, но самият персонаж не ме е променил особено. Затова съм професионален актьор.

Вие самият, като част от сериала, на какво отдавате успеха на Game of Thrones?

Мисля, че това се дължи на смесицата между политическия и фантастичния елемент. Политически в смисъл, че се третират теми като властта - да имаш власт, да получаваш власт и да я използваш. В това отношение ми напомня на Шекспир. Той винаги третира темата за властта и какво причинява тя на хората. А тук става въпрос и за едни Седем кралства и това също ми напомня на него. След това е фантастичният елемент, който е много привлекателен за младото поколение. Те харесват драконите, боя и секса и всичко останало. Game of Thrones има всички тези елементи и това го прави такъв забележителен сериал.

Как си представяте, че хората ще гледат на Game of Thrones след 20 години?

О, нямам представа. Знам само, че преди време направих сериала Borgen и хората все още ме питат за него и все още са щастливи заради този сериал. Той също е посветен на темата за властта и как жена получава власт в политиката. Надявам се, че Game of Thrones ще устои на времето, но все още не знаем. Можем само да се надяваме на това, в което не сме сигурни. Но със сигурност сериалът ще остане в историята по свой собствен начин. Едва ли ще има нещо подобно. Поне така се надявам.

Бихте ли споделили малко повече за заснемането на битката във втория епизод на седми сезон? Колко време отне да я направите и през какво минахте?

На първо място имаше много голяма площадка, тъй като за тази битка бяха взели около 100-200 статисти, които се биеха едновременно на корабите, за да изглежда по-завладяващо и реално. Отделно аз и Джема (Уорън, Яра Грейджой, бел. авт.) репетирахме в продължение на седмици. И когато дойде време да заснемем сцената, за съжаление през първата нощ Джема контузи гърба си. Така че трябваше да вкараме дубльорката й, с която направих всичките си сцени. След това, 3 или 4 месеца по-късно, се върнахме на този момент, за да заснемем и нейните сцени.

Как се чувствахте в началото, когато се присъединихте към тази продукция?

Беше невероятно, защото бях голям голям фен и не исках да прецакам нещата. Бях видял толкова много прекрасни изпълнения до този момент и затова исках да бъда максимално добър и да дам максимума от себе си. Бях много нервен и се плашех, защото това беше шестият сезон на най-успешния сезон на света. Това в същото време означаваше обаче и че мога да се отпусна. Защото, когато правиш продукция днес, не знаеш дали ще бъде успешна или не, затова си малко на ръба дали ще успееш. Но с Game of Thrones играех на спокойно, ако ме разбирате.

Коя е любимата Ви сцена на Юрон Грейджой?

Всичките. Абсолютно всичките, които съм заснел. Той е забавен, няма никакви задръжки и при него всичко е възможно. И това е много забавно.

В такъв случай на кои негови качества се възхищавате?

Тази способност да оцелее и в най-тежките ситуации.

Първите три епизода осми сезон на Game of Thrones са достъпни в стрийминг платформата HBO GO.

Oще: game of thrones  got 8  hbo  hbogo  еурон грейджой  игра на тронове  сериал  телевизия  юрон грейджой 


Още от Story

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.