Бебето на Зукърбърг: най-личният статус във Facebook | webcafe.bg
Webcafe

Бебето на Зукърбърг: най-личният статус във Facebook

Webcafe.bg, по Attn.com
01.08.2015, 00:21 (обновена 01.08.2015, 14:49)
марк зукърбърг обяви, че съпругата му е бременна с първото им дете

Снимка: © Facebook

Бъдещите родители разкриха, че са преживели 3 спонтанни аборта преди последната бременност

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг анонсира, че съпругата му Присила Чан е бременна с първото им дете - момиченце.

"Това ще бъде нов етап в живота ни. Вече имахме щастието да докоснем живота на хората по цял свят - Сила като лекар и преподавател, а аз чрез тази общност (Facebook) и чрез филантропията. Сега ще се фокусираме върху това да направим света едно по-добро място за нашето дете и за бъдещите поколения", пише Зукърбърг в социалната мрежа.

В радостния си статус обаче бъдещият татко разкрива пред последователите си нещо много лично: през последните няколко години съпругата му е преживяла три спонтанни аборта.

"Човек се изпълва с толкова надежда, когато разбере, че ще има бебе. Започвате да си представяте как то ще порасне, да мечтаете за бъдещето му. Започвате да си правите планове, а изведнъж всичко рухва. Това е самотно преживяване. Много хора не говорят за аборта, защото се боят, че проблемите им ще ги изолират или ще ги променят - все едно, че си дефектен или сам си го причинил по някакъв начин. Затова страдаш сам със себе си", пише още Зукърбърг.

По думите му, едва когато той и Присила са споделили горчивия си опит сред приятелите си, са установили колко много хора са пострадали от същия проблем.

"Много от нашите познати са имали подобни проблеми и почти всички от тях вече се радват на здрави деца", пише Зукърбърг.

Той коментира, че бременността на съпругата му вече е достатъчно напреднала, така че рискът от спонтанна загуба на плода е много малък.

"Сила и детето ни са здрави, аз нямам търпение да се запозная с дъщеря си, а кучето ни Бийст си няма представа какво му се пише. На ехографа тя дори ми показа "лайк" с палеца на едната си ръка - вече съм убеден, че се е метнала на мен", шегува се Зукърбърг.

Priscilla and I have some exciting news: we're expecting a baby girl!This will be a new chapter in our lives. We've...

Posted by Mark Zuckerberg on Friday, 31 July 2015

Споделеният опит на Зукърбърг идва в епоха, в която става все по-модерно бременността да се обявява през платформата на социалната мрежа. Много хора - също като бащата на Facebook - изчакват с обявлението, докато не премине рисковият период.

Съществуват много погрешни схващания относно причините за абортите - включително, че проблемът се крие във физиологически недостатъци при жените, а някои дори си вменяват вина, че не са способни да износят бременността.

Част от проблема е липсата на открит диалог по този проблем.

Според информация на NPR, близо 20% от всички клинично потвърдени бременности приключват със спонтанен аборт.

Oще: facebook  аборт  бременност  здраве  марк зукърбърг  основателят на facebook  присила чан  родители  спонтанен аборт 


Още от Story

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.04.2016, 10:42

2 dian_g | 21.04.201609:47

Те са сладки, но тук има нещо по-важно и по-дълбоко, г-н Митов.

От особено голямо значение е човек ("човекът избраник", Вие знаете за какво става въпрос) да бъде с особено, завъртяно фамилно име. Не може човек да се казва Джон Смит или Иван Петров и да бъде с особено значение там, където е роден.

С други думи, необходимо е нещо "по-така", някакъв знак на съдбата отразен във фамилното име. Име "от сой" така да се каже.

И вече въз основа на това започва всичко останало.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.12.2014, 11:03

1 Vladin Mitov.1782990886 | 01.08.201508:21

Аууу колко са сладкиии!
   

оценка

+0 -0