Kралят на пуловерите е интернет сензация | webcafe.bg
Webcafe

Kралят на пуловерите е интернет сензация

webcafeLifecafe
15.01.2017, 17:10 (обновена 19.01.2017, 11:27)

1 от 9 снимки Назад Напред

Сам Барски

Снимка: © Facebook

Пред сградата на Капитолия с изображение на сградата на Капитолия върху пуловера

Oт 17 години насам Сам Барски се занимава с плетене и е оплел пуловери, които изобразяват различни места по света, включително моста Голдън Гейт, Стоунхендж, Таймс Скуеър, и Стената на плача в Йерусалим.

Но онова, което превръща Барски в интернет феномен, са неговите снимки с пуловерите му. Той позира с тях, понякога придружен от съпругата си, пред съответните места, които са изобразени на плетката. Неговите пуловери вече имат повече от милион посещения на различните страници на Барски.

42-годишният мъж има повече от 100 различни вида плетени пуловери. По неговите думи, единственото ограничение пред него е времето, което се изиска, за да оплете някой от пуловерите.

"Плетенето ми доставя наслада, обичам да създавам. Обичам да пресътворявам онова, което виждам в живота".

Много са нещата, които го вдъхновяват.

Пред сайтa NPR.org той ги изброява:"Предимно иконичните забележителности или естествените пейзажи - всичко, вероятно, може да бъде в мечтите ми", казва той.

Американецът плете дори пуловер с електрически стълбове на него. "Виждам ги постоянно по рутинния ми път в околността. Те са навсякъде, а всичко, което премине пред очите ми се превръща в потенциален пуловер и стълбовете не са изключение.

Той обича да създава и лица и тъкмо завършва пуловер с лика на Мартин Лутер Кинг, съвсем навреме за рождения ден на убития боец за човешки права на 15 януари.

Показаното във виртуалното пространство изкуство му спечелва световна слава.

"Претъпкан съм с поръчки - толкова много, че дори не мога да ги прегледам всичките".

Но той и не бърза да ги изпълнява, тъй като следва свой собствен артистичен път.

"Мислел съм за това и преди, но достатъчно рано прозрях, преди много време, че не е практично за мен да се превърна в човешка фабрика за пуловери..."

Вижте в галерията някои от моделите на Сам Барски

 

 

Oще: интернет сензация  плетене  плетене на пуловери  плетене с куки  плетиво  пуловери  различни пуловери  сам барски 


Още от Story

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани