Късат пари на недоволна американка в чейндж | webcafe.bg
Webcafe

Късат пари на недоволна американка в чейндж

Кирил Киров
21.06.2010, 14:55 (обновена 21.06.2010, 16:11)
чейндж, улица

Снимка: © БГНЕС

Чейндж бюрото на бул. Витоша, 3

Из статия в Sofiadnes.com със заглавие „Късат пари на недоволна американка в чейндж бюро":

"Американска гражданка извика полиция, за да й върнат сума от обменно бюро в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. В чейндж бюро на бул. "Витоша" към 12.30 часа в столицата американска гражданка е обменяла валута. Когато трябвало да подпише бордерото не била съгласна с курса и поискала да й се върнат парите. Касиерката на обменното бюро не пожелала да й върне цялата сума - върнала й само половината от парите, а другата половина скъсала и се затворила в кабинката. На мястото е изпратена полиция, тъй като касиерката не пускала никого в кабинката. Работата по случая продължава."

Стандартна полицейска хроника, обаче детайлите са доста интересни.

Тази "американска гражданка" е моя приятелка. Всъщност, преди да й пратя линка към статията, тя дори не подозираше, че е американка. Но очевидно журналистите отново са решили да използват фантастични елементи в статията си.

Въпросното бюро не е конкретизирано, но аз ще го конкретизирам - намира се на бул. Витоша 3. Кратка справка за историята на това място показа, че то съществува от поне 5 години. Случаите на измамени клиенти там са много. Всъщност, не знам дали това бюро има не-измамени клиенти.

Схемата е проста, на табелите е обявен изгоден курс. Жертвите влизат вътре, питат касиерката дали курсът наистина е този, а тя потвърждава. Когато парите бъдат обменени, клиентът разбира, че е измамен, като получава по-малка сума пари и бележка, на която курсът е различен. Естествено, касиерката отказва да върне парите, като използва обиди и заплахи, за да изгони жертвата от стаята. Както всеки разумен човек може да се досети, тази схема се развива със съдействието на охраната, а най-вероятно и със знанието на полицията.

Как мислите, дали собственикът на това бюро, намиращо се на бул. Витоша 3, е случаен? Едва ли.

По-интересното е друго: защо сега, след 5 години работа, се обръща внимание на това бюро, че чак и сайтовете пишат за него.

Много е просто, в природата съществува закон - законът на джунглата. Винаги по-голямата риба изяжда по-малката, а по-големи риби винаги има.

Та въпросната мутра, държаща тази дупка за измами, наречена change бюро, попадна на голяма риба. Моята приятелка е завършила право и е търговски представител на американска фирма, която инвестира в България. Също така, тя има роднински връзки с премиера на една друга интересна държава.

След разправията с кифлата зад витрината, охраната е отказала да й даде телефонния номер на полицията. Ето такава охрана имат тези бюра. В крайна сметка се оказало, че номерът е запаметен в мобилния й телефон. И тя успяла да извика полиция без да излиза от там.

Като видяла, че става напечено и няма да й се размине, касиерката продължила с обидите и заплахите и демонстративно скъсала банкнота от $50. Когато полицията пристигнала, касиерката отказала да им отвори. Отворила чак когато дошъл шефът й.

В крайна сметка всички отишли в полицията, а моята приятелка обяснила коя е и предложила да реши проблема на дипломатическо ниво. Предполагам, че това е дало една добра мотивация на полицаите да поработят.

Не очаквам това бюро да го има още дълго - всъщност ще бъде интересно, ако след някой и друг ден Б.Б. или Ц.Ц. отиде лично да го затваря. Май тази приятелка е в състояние да реши доста проблеми, които "простосмъртните" хора не могат. Това е доста жалко, предвид европейските претенции на България.

 

Този материал е под лиценз Creative Commons Attribution 2.5.

Oще: инцидент  кирил киров  чейндж бюро 


Още от Story

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.01.2010, 13:36

2 r_p_mc | 21.06.201021:49

охоо, направо бих отишъл в Страсбургг...ама, така като гледам за щастие си знае правата момичето. Ще се радвам да чуя\прочета за развръзката пиши, пиши
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2010, 15:32

1 AlPapone | 21.06.201015:23

Интересна случка! А един коктейл Молотов в 3 през нощта дали няма да реши светкавично и окончатгелно проблема?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани