Най-красивите лица в света | webcafe.bg
Webcafe

Най-красивите лица в света

webcafeLifecafe, по Telegraph
30.03.2015, 16:03 (обновена 09.04.2015, 08:19)

1 от 3 снимки Назад Напред

Натали Портман

Снимка: © Getty Images

До идеала за мъжка красота се доближава най-много манекенът Дейвид Ганди, а на женска - актрисата Натали Портман.

Кои са най-красивите черти на лицето и как изглеждат най-красивите лица? Британски учени опитаха да намерят отговор на тези въпроси, като използваха компютърна програма, за да нарисуват лицата на най-красивите мъж и жена в света. Програмата, която обикновено се използва за създаване на портрети на издирвани престъпници, взима предвид различни черти като дебелина на устните, дължина и широчина на носа, коса.

Този софтуер е използван, за да се нарисуват най-красивите лица, а след това други 100 души са оценили образите за привлекателност.

Учените, ръководени от д-р Крис Соломон, който е световно признат експерт по лицево съответствие, е обединил данните, за да получи образеца за мъжка и женска красота.

"За красиво мъжко лице жените избират по-женствени черти от мъжете. Жените рисуват по-меко оформена челюст, по-слабо лице, по-пълни устни. Мъжът също трябва да е добре избръснат. Господата предпочитат по-груби черти. При женското лице дамите ценят повече сексапила от мъжете - с по-пълни устни, по-големи очи, по-слабо лице и по-високи скули", каза д-р Соломон.

Идеалното женско лице е с кафяви бадемови очи, извити и добре оформени вежди, малък, тънък нос, пълни устни, правилна брадичка. Формата на лицето е сърцевидна, като симетрията трябва да е почти перфектна. Косата е кестенява.

Идеалното мъжко лице е с овална форма, очите са сини, а веждите - със средна дебелина, прави, но извити в краищата. Носът трябва да е тънък, прав, със средна дължина. Устните не трябва да не са нито пълни, нито тънки. Брадичката е четвъртита, косата - кестенява. Отново се изисква почти идеална симетрия.

До идеала за мъжка красота се доближава най-много манекенът Дейвид Ганди, а на женска - актрисата Натали Портман.

Оказва се обаче, че това са пропорциите, валидни само в Обединеното кралство. Учените подчертават, че същото изследване, направено в Азия или Африка, би дало различни резултати.

Oще: дейвид ганди  идеал за красота  идеалът за женска красота  идеалът за мъжка красота  красота  мъже и жени  най-красиви жени  най-красиви мъже  най-красивите лица  натали портман 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани