Защо е толкова трудно да я видиш в синьо и черно? | webcafe.bg
Webcafe

Защо е толкова трудно да я видиш в синьо и черно?

Chronicle.bg
07.03.2015, 11:07 (обновена 10.03.2015, 11:30)
роклята

„Защо е толкова трудно да я видиш в синьо и черно?", очевидно като метафора за синините, които побоят оставя по жените.

Само часове отнеха на #TheDress да се превърне в най-четеното нещо в интернет. Почти толкова отне и на "Армията на спасението", за да реши и да я използва в една от своите кампании.

Южноафриканският отдел на "Армията", реши да използва #TheDress, за да изпратят силно послание към хората и най-вече жените по света. Те пуснаха снимката в Twitter, на която млада жена носи #TheDress, а слогънът им е: „Защо е толкова трудно да я видиш в синьо и черно?", очевидно като метафора за синините, които побоят оставя по жените.

 

 

#TheDress и кампанията, в която е включена (в своята златно/бяла версия, очевидно защо...) е за спиране на домашното насилие „...което е световен проблем", както се изразиха от "Армия на спасението". Кампанията гласи: „Илюзия е ако си мислите, че това е неин избор. Една на всеки 6 жени страда от домашно насилие. Да спрем насилието над жените."

Рекламната снимка и кампания са направени в Йоханесбург и се появиха за първи път в петък в южноафриканския вестник "Cape Times Newspaper". Карин А. Холмс от южноафриканския клон на "Армията на спасението" каза: „Искаме да покажем онова, което "Армията на спасението" прави с жени и деца жертви на насилие, както и с трафика на жени.

"Армията на спасението" в Южна Африка дава информираност за този проблем, което е много важно." Малко по-късно "Армията на спасението" пусната втора снимка от кампанията си, отново използвайки #TheDress, но този път по-скоро в метафорична форма.

 

 

Няколко часа след като кампанията беше пусната в Twitter, клонът на "Армията на спасението" в Канада я re-tweet-на веднага. Малко по-ксъно същото направиха още хиляди хора. Само до момента двата поста имат 7 903 re-tweets - и това е само от основната страница на "Армията на спасението" в Южна Африка, което пък отново направи #TheDress най-четеното нещо в интернет.

Междувременно жената, която пусна #TheDress в Tumblr се появи с реалната рокля в шоуто на Елън Дедженеръс.

 

A photo posted by Ellen (@theellenshow) on Mar 3, 2015 at 11:16am PST

Текстът е публикуван в Chronicle.bg.

Oще: thedress  армия на спасението  бяло и златно  дрехи  насилие  насилие над жени  рокля  роклята  синини  синьо и черно  срещу насилието над жените  южна африка 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани