Пет неща, които можете да направите с мицеларна вода | webcafe.bg
Webcafe

Пет неща, които можете да направите с мицеларна вода

Мария КасимоваМария Касимова
04.09.2017, 11:18 (обновена 06.09.2017, 11:26)
Биодерма мицеларна вода

И още сто и пет, които невидимо работят за вас

Когато преди повече от двадесет години BIODERMA създаде мицеларната вода, козметичната индустрия нямаше и представа за какво истинско откритие става въпрос. В течение на десетилетия тя беше заета да учи хората как да се грижат за кожата си, като им създаде ежедневни навици да я почистват, тонизират и подхранват.

Тези „три стъпки" се превърнаха в нещо като мантра на добрата визия и станаха основа за разработването на различни козметични формули и продукти, предназначени да ги следват.

И ако тонизирането на кожата е процесът, който енергизира клетките, за да ги подготви да усвоят по-добре третата и последна стъпка - специфичната грижа, то почистването е това, без което всичко би изгубило смисъл. Защото няма козметично действие, което да действа пълноценно върху замърсена кожа. То е като с дома - колкото и красиво да го декорираш, ако е мръсен, всичко останало няма значение.

Обръщали ли сте внимание какъв е цветът на козметичното тампонче, след като сте си почистили лицето с него? Веднага ви казвам - от бледокафяво до сивочерен. В силно замърсената градска среда върху кожата се напластява всичко онова, което невидимо вирее във въздуха - газове, пушек, прах, прашец от различни растения и естественото омазняване на кожата като съответна реакция.

Да прибавим към това и козметичните грим продукти - колкото и да са качествени и с пречистени формули, те също внасят в епидермиса химически вещества и спомагат за задържането на замърсяванията върху повърностния кожен слой. Точно затова ежедневното вечерно почистване на лицето е точно толкова задължително, колкото и миенето на зъбите. И следователно от огромно значение е какви продукти използваме за тази грижа.

Класическият тоалетен сапун, вярвам, отдавна сме го забравили като почистващо лицето средство. Каквато и да е формулата му, той изсушава кожата, не е в състояние да почисти в дълбочина и определено не е подходящ нито за почистване на околоочния контур, нито за сваляне на грим.

Тоалетните млека са следващата възможност за ежедневно почистване на лицето, но и те носят своите странични дефекти. Композициите им често са доста агресивни, затова и когато попаднат в очите, предизвикват силни дразнения. Често след тяхната употреба кожата се зачервява и възпалява или пък остава с леко мазна повърхност, което създава неприятното усещане, че не е чиста.

Синдетите или т.нар. двуфазни почистващи продукти премахват ефективно грима, но толерантността им към кожата не е висока. Синдетите не са подходящи за почистване на деликатната кожа около очите, както и за хора с чувствителна и предразположена към възпаления кожа.

И тогава се появи мицеларната вода Sensibio H2O на BIODERMA.


Откритието е епохално, защото този продукт не само действа безотказно, но и няма нито един страничен ефект. Става дума за силно пречистена вода, към която са прибавени специални мицели - микроскопични сферични частици. Представете си ги като малки ядра с опашчици, които са силно привлечени от замърсяванията по кожата.

Когато отлеете малко количество от мицеларната вода върху тампончето за грим и леко разтриете кожата си, ядрата на мицелите захващат замърсяванията и ги „изнасят" от кожата без това да предизвиква каквото и да е раздразнение или неприятно усещане.

Това е така, защото въпросните мицели имат еднаква структура с тази на фосфолипидите в клетките, които са отговорни за задържането на замърсяванията и омазняването на кожата като защитна реакция.

Процесът на „изтегляне" на замърсяванията е абсолютно толерантен, тъй като кожата не разпознава водата и нейните мицели като агресор и съответно не реагира отбранително.

Именно тази толерантност към кожата е причината мицеларната вода Sensibio H2O на BIODERMA да може да бъде използвана за почистване на всякаква кожа - женска, мъжка, детска, силно алергична и чувствителна или дори бебешка.

Тази нейна универсалност и толерантност не е достигната от нито една друга козметична марка, произвеждаща мицеларни води. Верността на този факт е подкрепена от специален blind trial (анонимен тест), в който са включени мицеларни води на седем водещи козметични бранда, сред които и мицеларната вода на BIODERMA. След двуседмично ежедневно използване на всички представени в изследването води, стоте бюти експерта, поканени за участие в теста, посочват мицеларната вода Sensibio H2O като най-добрата комбинация от ефективност, грижа и толерантност за почистването на кожата.

А за да ви убедя лично в нейните ненадминати предимства спрямо другите води, нека прибавя моя милост като сто и първия скромен, но опитен експерт в грижата за кожата, тъй като я ползвам вече повече от петнадесет години и не бих я заменила като почистваща и успокояваща грижа за нищо на света.

И ако все още не сте убедени, че в шишенцето на Sensibio H2O има много повече, отколкото виждате, нека от личен опит ви посоча пет добри неща, които тя върши за вас:

1. С мицеларната вода на BIODERMA чистите ефективно лицето и шията си. Нанасяте на памучен тампон и първо почиствате по-лесно омазняващите се зони - около носа, челото и брадичката. След това преминавате на бузите, шията и деколтето. Ще се изненадате, че дори и да сте високо в планината, където въздухът е чист, а замърсяване почти няма, тампончето ще сивее. Това е така, защото тази мицеларна вода сваля от кожата и естествено образувалият се ненужен себум, като оставя Ph-то на кожата в абсолютен баланс. Не е необходимо изплакване с обикновена вода.

2. Не всяка мицеларна вода може да почиства грим. Sensibio H2O обаче го прави по-добре от което и да е тоалетно мляко или синдет. Напоеното тампонче се поставя на окото за около минута, след което нежно и без натиск избърсвате грима. Можете да изчистите очната линия с клечица за уши, чийто накрайник е напоен с мицеларна вода. Вече не е нужно да купувате специален дегримьор за около очите, защото Sensibio H2O върши всичко сама.

3. В състава си мицеларната вода съдържа екстракт от краставица. Това ви дава възможност да успокоявате леките подпухвания от сън или умора, като сложите на очите напоени с водата тампончета за около десетина-петнадесет минути. Ефектът е повече от този на резените прясна краставица върху клепачите.

4. Благодарение на успокояващия комплекс антиоксиданти съставки във формулата, мицеларната вода можете да използвате и като успокояваща маска за лице, особено след козметични процедури. Достатъчно е върху почистената кожа да сложите леко напоена марля с водата и да останете така двадесетина минути. Ефектът е не само успокояващ, но и тонизиращ, като след това не е нужно да измивате с обикновена вода или да подготвяте кожата за почивка или грим.

5. Едно от най-важните предимства на Sensibio H2O е, че тя не е просто и само дамски козметичен продукт. С нея можете да почиствате малки рани или повърхностни одрасквания, както и просто да отстранявате замърсяванията от всякакъв тип кожа. Тя е идеален помощник за почистване на мъжка, детска и бебешка кожа, затова можете да я включите като базисен хигиенен продукт у дома за ежедневна грижа.

*Материалът е част от рекламна кампания, но текстът е базиран изцяло на опита на автора.

Oще: bioderma  sensibio h2o  биодерма  грижа за кожата  грижа за лицето  мицеларна вода  ползи на мицеларната вода  почистване на грим  почистване на лице 


Още от Тялото

Най-коментирани