Да татуираш "прокълната" на лицето си | webcafe.bg
Webcafe

Да татуираш "прокълната" на лицето си

webcafeLifecafe, по Би Би Си
08.03.2019, 11:34 (обновена 10.03.2019, 14:48)
кайли пийч

Снимка: © Instagram @ kayleighpeachtattoo

Татуировките превръщат плахо момиче в самоуверена жена

Кайли Пийч е толкова решена да стане успешен татуист, че в първия си ден като стажант си татуира над дясната вежда думата "Прокълната".

Според нея татуираното й лице ще откаже повечето "нормални" работодатели да я наемат на "нормална" работа.

Сега Кайли е на 24 години и около 60% от тялото й е покрито с татуировки.

Тя споделя, че рискът напълно си е заслужавал и че животът й на татуист я е променил тотално. Разбира се, външният й вид привлича погледите на околните. Младата жена е толкова свикнала с татуировките си, че забравя за тях. Затова й е странно, когато я заглеждат по-продължително.

Получава доста въпроси за татусите си, особено тези по лицето, но се сблъсква и много критики. За мнозина изглежда агресивно, заплашително или просто смятат, че цялото това мастило й е в повече. Семейството на Кайли също не е сред най-големите почитатели на татуировките.

Когато баща й се жени за втори път, тя току-що си е направила огромен татус на деколтето, а в центъра му е череп с дълги зъби и перлени нанизи. Затова на Кайли не й е позволено да бъде шаферка на сватбата. Постепенно обаче той започва да приема страстта й към татуировките.

Мъжът дори се татуира при нея. Самата тя има изписана думата "Татко" върху кожата си с неговия почерк.

Момичето прави първата си татуировка, когато е на 18 години - на глезена й е изписано името на най-добрата й приятелка. Постепенно броят на татусите по тялото й нараства. Оттам идва и идеята да татуира лицето си и така да минимизира шансовете да си намери работа, различна от тази на тату артист.

Избира думата "Прокълната" над веждата си, защото в миналото си Кайли е песимист, за когото чашата винаги е наполовина празна. Освен това е изключително самокритична и има навика да се самобичува на ум за какво ли не.

След това се появяват розата, татуирана на бузата й, която Кайли свързва с романтиката и красотата, както и листа от другата страна на лицето й, които символизират новото начало.

Преди да се захване с татуиране, тя живее над пъб и животът й е предимно купони и пиене.

За да стигне до стълбите към апартамента си, Кайли трябва да премине през цялото заведение. Всички започват да я канят на по питие и в крайна сметка понякога изкарва в пъба до зори.

Когато самата тя започва да татуира, се отказва от всички вредни навици и в продължение на шест месеца не близва дори и капка алкохол. Оттогава животът й се променя към по-добро. Първата стъпка е да се откаже от предишната си работа и да стане стажант в студио за татуировки.

В началото печели нищожни пари, но шефът й казва, че е един от най-ангажираните млади татуисти, които някога е виждал. От огромно значение е как се отнасяш към клиентите и как се грижиш за тях. Средата, в която те идват, е също толкова важна, колкото и самата татуировка.

В това Кайли се оказва много добра. Сега печели достатъчно, за да се чувства комфортно, а и с опита идва и по-високото заплащане за труда й. Цената се определя или почасово, или спрямо сложността на татуировката. 50 на сто от сумата остава за татуировчика, а 50% отиват за студиото, в което работи.

Но понеже Кайли се осигурява сама, трябва внимателно да следи сметките си.

От друга страна тя обожава да татуира и мозъкът й никога не си почива, а е винаги зает с творчество, учене на нови неща и срещи с нови хора. Работата вй ключва непрекъснати разговори с клиентите в опит да споделят какво ги тревожи и да се почувстват по-комфортно на място като студиото.

Някои хора идват по-нервни от други и Кайли се старае да се отпуснат. Историите зад татуировките, които искат, могат да са сърцераздирателни или наистина приятни. Така тя започва да проумява кои са истински важните неща в живота и да ги цени повече. Особено след като някои от клиентите й с татуировките си опитват да скрият белези, включително такива от самонараняване.

На много от тях тя разказва собствената си история - как едно плахо и тихо момиче се захваща с това, което обича, и така печели нужната й доза смелост и самоувереност.

Oще: татуировка  татуировки  татус  татуси  тату-студио 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

1 Уточнител | 19.03.201914:26

Да не забравяме, че татуировките са присъщи не само за престъпниците, дегенератите и снобите, но и за диваците от каменната епоха. Sic!
   

оценка

+0 -0