Имало едно време мъже и жени | webcafe.bg
Webcafe

Имало едно време мъже и жени

големият лебовскиГолемият Лебовски
10.07.2016, 09:06 (обновена 15.07.2016, 15:44)
Безполов свят

Снимка: © Youtube

Милениалите, които са отгледани в среда на систематично задоволяване на всеки техен каприз, активно се опитват да предефинират значението на пола.

В един от многото великолепни скечове на майсторите на сюрреалистичния и абсурдистки хумор от британската трупа "Монти Пайтън", млада дама в родилното отделение пита доктора какъв е полът на бебето, което преди секунди е излязло от нея.

Мъжът с медицинска престилка и снизходително снобско произношение отвръща на майката : "Не мислите ли, че още е рано да му налагаме роли?".

Фарсът на "Монти Пайтън" отпреди няколко десетилетия днес е радикална реалност, сглобена от поколението на милениалите, наричано още "поколението на специалните снежинки".

Солиден и влиятелен сегмент от демографската кохорта на родените между 1980-те и 2000-те години преосмислиха пола като социална конструкция и започнаха културна война срещу хромозомите.

Западният свят стана арена на ожесточен дебат за сексуалните различия и характеристики. Разрастващо се движение от активисти желаят да премахнат "игото на двата пола" и да ориентират света към "джендър-флуидно" бъдеще, в което няма мъжки и женски индивиди.

Тяхната мисия препраща към друга иконична филмова сцена, отново родена на Острова. В "Трейнспотинг" от 1996-а, единбургският наркоман Марк Рентън посещава рейв парти със своя психопатичен другар Франсис Бегби и докато вторият, без да подозира, се забива с травестит на дансинга, вътрешният глас на Рентън медитира върху безполовото бъдеще на вида: "След 1000 години няма да има момчета и момичета, всички ще бъдат просто чекиджии!"

E, поколението Y има намерение да ускори процеса по размиване на границите между половете.

The Atlantic очерта драматично различното отношение на много съвременни млади хора към сексуалния диморфизъм, характерен за човешкия вид в статията Millennials and Gender: A Major Attitude Shift.

Милениалите, които са отгледани в среда на систематично задоволяване на всеки техен каприз, активно се опитват да предефинират значението на пола.

Според изследване на Intelligence Group повече от две-трети от хората на възраст 14-34 години в САЩ смятат, че полът вече не определя поведението.

Това може да бъде видяно навсякъде в Западния свят, включително и в по-големите градове на България - все повече млади хора с "безполово", "полово двусмислено" или "полово флуидно" поведение пращат в забвение традиционните сексуални кодове и норми на обществото. Жени се държат като мъже, мъже "играят ролята" на жени, а други просто преминават от една полова фаза в друга.

Друго скорошно проучване - на Pew - показва, че повече жени (34%) отколкото мъже (24%) от поколението Y се стремят към шефски позиции, като в същото време две-трети са на мнение, че мъжете все още държат привилегировани позиции в обществото.

За разлика от поколението преди тях, милениалите са отгледани едновременно от работещи майки и бащи и гледат на половите роли и идентичности по коренно различен начин от своите предшественици.

Те осмислят себе си като двигател на социална промяна и ядро на активизъм за демонтиране на "джендър стереотипи".

Половината от запитаните в социологическо проучване на Fusion милениали в англоезичния свят смятат, че половете не се изчерпват с мъжки и женски.

Колежите на Запад днес са инкубатор за създаване и приемане на езикови кодове, предназначени да премахнат ограничението X и Y хромозомите с постоянно разширяващ се каталог от полово неутрални обръщения.

Поколението на "специалните снежинки" се е заело със задачата да пенсионира думите "тя" и "той".

Всеки рационален и логичен човек лесно би се объркал в сложния лабиринт на новата сексуална реалност, монтирана в академиите и социалните мрежи и медии от милениал-активистите.

Половете вече са няколко десетки и броят им постоянно расте.

От "аполов" през "половофлуиден" до "многополов" - вариациите са всевъзможни. Някой може да се идентифицира като мъж в понеделник, като жена в сряда и като нито едното от двете за уикенда.

Уди Алън бе казал, че бисексуалността увеличава шансовете ви да забиете нещо в петък вечер двойно.

"Специалните снежинки" отведоха този тип хумор до ръба на пропастта, отвъд която е чистия, нерафиниран абсурд.

Вдъхновената от милениалите полова революция е заразена от бактерията на тежките противоречия.

От една страна те твърдят, че мъж може да се роди в тялото на жена и обратно, и затова държат скечът на "Монти Пайтън" за "рано е да се каже момче или момиче" да се превърне в юридически легитимна медицинска действителност.

От друга страна милениалите нахъсано защитават псевдонаучната глупост, че полът е изцяло социална конструкция и няма истински разлики между мъжките и женските индивиди от вида хомо сапиенс.

Може би е време да си изберат едно от двете. А може би не.

Анти-интелектуалният колапс пред реалността е доминираща черта на "специалните снежинки" и тяхното все по-абсурдно осмисляне на света.

Трябва да разберете, че това са хора, които виждат природата и науката като "репресивни агенти на традиционното общество" и обичат да пакетират фактите като враждебни на техните прогресивни емоции агресори.

Поколението Y обяви война на рационалното мислене и научния метод в своя поход към безполова дистопия.

Време е да си припомните повече скечове на "Монти Пайтън", за да знаете какво да очаквате, дами и господа. Обръщам се така към Вас, докато все още е възможно.

Oще: безполови  големият лебовски  граница между половете  два пола  жени  монти пайтън  мъже  пол  сексуалност  флуидна сексуалност 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

18 Harry | 11.07.201614:42

ТАзи фотография трябва да се види, имаш ли я, или сайта?

Впрочем няма нищо чудно, революционерите са предимно педерасти и лесбийки.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

17 Conspirator | 11.07.201613:06

Старата песен-на нов глас.Непрестанни атаки за уравниловка,съпроводени с умело заложена конфронтация.
Преди сто години беше ''Братство,равенство,свобода'',което доведе до небивало НЕбратство,НЕравенство,принизено до чудовищна уравниловка и НЕсвобода.
След експеримента,атакуващ директно социалните структури,последва експеримента,който смля/в Европа/моралните такива.Днес иде ред на същинската атака,която води до чудовищна уравниловка на половете предвождана,както винаги от кохорти същества с ''революционно''сексуално поведение.Били над 30 вида не-традиционните сексуални влечения.
Когато видя нормално момченце,облечено в рокличка и умело гримирано,винаги се сещам за една снимка от преди сто години.Руски помешчик копае някаква яма/сигурно собствения си гроб/под дулата на трима болшевики/.Единият от болшевиките е загърнат с голям дамски шал,другият е сложил на главата си богато украсена дамска шапка,а третият е стиснал под мишница бурията на грамофон.
Фрида пак е прекалила с прочита на „История на Ротшилд(б). Кратък курс”
Намига
   

оценка

+2 -2

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

16 gothic | 11.07.201612:26

Няма проблеми. Тъкмо за правилно отгледаните и възпитани момчета ще има повечко момичета.....
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

15 TheRock | 11.07.201611:34

Пълни простотии!!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

14 Harry | 11.07.201610:45

А чак през 1918 г. жените получават избирателни права!

Впрочем жените наистина не бива да гласуват, жените са емоционални а не рационални, спомнете си кой избираше ББ, жените в България му съсздадоха политическата кариера, ако гласуваха само мъже, това никога нямаше да стане/
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

13 Harry | 11.07.201610:43

Нещо ти се разминават датите, Англия е капиталистическа от средата на 17 век, а чак през 1918 г, издиша ти теорията.

Всъщност жените ги избави от женствеността най-едрият финансов интернационален капитал, той до ден днешен финансира всички, ВСИЧКИ леви движения.

А както разказва твоят сънародник Аарон Русо, един от Рокфелерите му доверил, че една от ползите от еманципацията на жените е "че ще ни плаща данък и другата половона от човечеството".
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

12 Frida | 11.07.201609:40

капитализмът освободи жената и й даде граждански и политически права. разпадът му е съпроводен с мощна атака срещу нея. на пръв поглед самонарекли се феминистки дори са на първия ред на крякащите, дори са на изключително важни държавни и междудържавни постове. това е заблуда. това е жената на Лот, която се обръща назад към содом и гомор и се превръща в стълб от сол.
четете, деца, четете...това е жената, оставила собствените си дъщери без шанс да намерят партньор за продължение на рода. умните мъже го разбират. останалите трябва да са се натряскали до смърт, за да осъществят случайно мъжкото си предназначение.
в содом и гомор няма мъж, няма жена. в помощ на жените ще дойдат исмаилтяните с алтернативата - искаш да си жена - слагай фереджето и си ампутирай клитора.
това ви е бъдещето без закони, без ограничения, без морал.
апропо, не се оправдавайте с историята и културата на разчитащи на колониалните си господари народи. границите, ограниченията в законите и пространствата предотвратяват конфликтите и катастрофите. четете, деца, четете..
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

11 boris | 11.07.201609:21

Причината почти всички висши животни да са полови, а всички нисши предимно безполови е същата като в икономиката - там във всеки учебник пише , че най-важната предпоставка за ефективност - това е тясната специализация на труда. За това и успешните общества, исторически са се развили с ясни полови роли.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

10 Frida | 11.07.201609:16

полът е Б-жие дело. човешкият разум само може да се съпротивлява. съпротивата срещу Б-жите закони води до содом и гомор. там, където няма праведници, като оправдание за съществуването им. съдбата на въпросните градчета е известна.
апропо, капитализмът е също Б-жие дело - фактът, че загива, потвърждава, че е изиграл ролята си - да събере Б-жия народ на Б-жията земя.
човечеството е пред избор - или да продължи да подкрепя Б-жия народ, Б-жията земя и Б-жиите закони, или настъпва апокалипсиса на анархията.
всичко останало - е бръщолевене на образовани малоумници.
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 09.06.2015, 13:37

9 cheung | 11.07.201603:53

А франкфуртската школа и нейната социална критическа теория са нещо гениално, което не е за прости хора. Въобще философията не е за прости хора. Но за изследване на пола предпочитам деконструкцията като теория, която безпощадно детронира и делегитимира бинарни опозиции като мъжко-женско. Екзистенциализмът също е от полза.
   

оценка

+2 -4

Най-коментирани