"Жена ми ме принуди да имаме дете" | webcafe.bg
Webcafe

"Жена ми ме принуди да имаме дете"

webcafeLifecafe, по The Outline
05.11.2018, 19:11 (обновена 07.11.2018, 17:48)
баща и син

Снимка: © Unsplash/ Alex Guillaume

Един мъж си признава, че е бил манипулиран да има дете

"Обичам детето ни, но не обичам живота си". Думите са на 42-годишният Джон, но могат да са и на Хуан, Георги или Игор. За по-удобно обаче ще го наричаме Джон. Той среща бъдещата си съпруга по време на туристически поход. Отседнали са в една и съща хижа.

И той, и тя са заети по това време, но взаимното привличане е осезаемо.

В крайна сметка двете двойки говорят цяла вечер и си изкарват прекрасно. За Джон това е удобен претекст да се сдобие с нейните координати и "да се чуят някой път".

В крайна сметка събира кураж и й пише да се видят на по питие, но поканата остава неуточнена. Джон се опитва да е тактичен - ако не е разпознал правилно сигналите, винаги може да се оправдае, че е имал предвид среща между четиримата.

Оказва се, че той няма от какво да се притеснява, жената е повече от съгласна да се видят и оттам нататък нещата се развиват естествено.

Младият мъж винаги е мислил, че това е нечестен начин да започнеш връзка и сериозно предупреждение, че го чакат неприятности. От дистанцията на времето вече оценява отговорът й, който изглежда толкова безгрижен и нечестен, без да я интересува, че загъбрва петгодишна връзка. В онзи момент я оправдава обаче, оправдава и двама им. Може би връзките и на двамата буксуват. Може би е късмет, че са се намерили. Даже звучи романтично...

Дори и тогава Джон е честен с нея. Едно от първите неща, за които си говорят, са бракът и децата. Джон й казва, че не вярва в брака и категорично не иска деца в този живот. И двамата не искат женитба заради "едно парче хартия". За нея бракът е отживелица, която просто предава жената от едно семейство в друго. Той обожава колко независима и самоуверена изглежда събеседничката му.

Тя е няколко години по-голяма от Джон и в първия момент му харесва жената до него да е няколко крачки напред. Тя прави плановете, тя организира нещата и Джон се чувства комфортно от това. Двамата се забавляват и годините си минават спокойно и приятно, без да се усеща тежест и излишни очаквания.

Може би по тази причина в един момент Джон се оказва неприятно изненадан.

Когато жената до него навлиза в средата на своите 30, нещата леко започват да се променят. Идеята за женитба изниква все по-често с аргумента, че нейните родители наистина много ще се зарадват. Тя е единствено дете на късен брак и е нормално да искат да я видят задомена. В крайна сметка е "едно парче хартия", какво толкова?

Джон се жени, но без голяма, традиционна сватба. Всичко е спокойно и романтично. И все още не се усеща какво се задава.

Вече съпруга на Джон, тя е със спирала и двамата нямат притеснения. Но темата за децата започва да се прокрадва - много фино и много артистично. Първо - веднъж на няколко седмици.

Джон обаче е непреклонен - харесва живота си така, харесва да няма кой знае колко грижи, харесва свободата и финансовата независимост. Децата не влизат в плановете му за бъдещето. Съпругата му го контрира да не се впряга всеки път, когато тя погледне след някое бебенце.

Една сутрин тя му съобщава, че е бременна.

Той е съкрушен, тя е в еуфория. Като я гледа колко е щастлива, не може да й каже, че иска да направи аборт. На въпроса за спиралата тя му казва, че е била стар модел и затова имало известен шанс за забременяване. Джон има избор - да й повярва или да се довери на интуицията си, която му казва, че спиралата е била махната и тя е забременяла на драго сърце.

Сега той ежедневно преглъща (предполагаемото) двуличие и се бори с възмущението си към нея. Да е родител се оказва точно така, както си го представя, само че още по-трудно. Въпреки това не иска да наказва детето си за действията на родителите му. След края на всеки работен ден Джон едвам се добира до вкъщи.

Тя е направила избора вместо него и той я мрази затова...

Oще: баща  баща и дете  бебе  брак  дете  женитба  манипулация  сватба 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

63 Mako | 08.11.201823:02

deowin | 08.11.201821:59

Занимателно е да наблюдавам как, понеже не можеш нито да си позволиш да говориш по същество, нито да ме игнорираш, непоколебимо и предвидимо регресираш от свързана (макар и безсмислена) реч, през полусвързана, практически некохорентна, и до неизбежните изблици на емотикони.
==========================

Аааааа, за безсмислената, полусвързана и особено некохорентна /!/ реч си напълно прав / разкажи ми повече за кохорентността, магломане смотан!/ ! Ето ти няколко пресни примера от изявите тук, под тази статия:

===
deowin | 07.11.201822:00

Личната ми субективна преценка си е моя и не намирам за нужно да я насилвам върху околните.

deowin | 06.11.201823:44

>Ако аз години наред знам, че някой кара пиян, но, въпреки това, се кача в колата му

Аналогията не е да се качиш в колата на пияния, а да пресичаш улица, докато отлично осъзнаваш, че пияни хора определено карат по нея. А пияни хора определено карат по улиците, ти определено ги пресичаш, и определено някой може да те блъсне - има ненулева вероятност, напълно сравнима с шанса да забременееш въпреки спирала. За това говоря.
=================

Само в едно нещо си се пообъркал, кохорентни мислителю - това си го писал ти / макар и без емотикони/ , а не аз....
Пак смях
Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

62 deowin | 08.11.201821:59

Занимателно е да наблюдавам как, понеже не можеш нито да си позволиш да говориш по същество, нито да ме игнорираш, непоколебимо и предвидимо регресираш от свързана (макар и безсмислена) реч, през полусвързана, практически некохорентна, и до неизбежните изблици на емотикони.
Занимателно като крайпътна катастрофа - неприятна гледка, но всеки минаващ намалява и поглежда.
Естествено, че имаш удобна рационализация - на теб ти е било цел да се блъснеш в дървото.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

61 Mako | 08.11.201820:41

Mako | 08.11.201819:35С каква /налудна/ лекота

==================

deowin | 08.11.201820:36

Като цяло, почваш да звучиш все по-налудничаво и безсмислено.

=================

deowin | 08.11.201816:10

>Самоописал си се

Хах.
Поредното "НЕ, ТИ!!", познато от трети клас като върха на всеки аргумент.
Нека обобщим.
==============Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

60 deowin | 08.11.201820:36

Вярвам в това, което ти самият казваш за себе си - несемеен, "вишо" от НСА, "кариера" на бивш спортист.
Или казваш да не ти вярвам, защото може би лъжеш?

Като цяло, почваш да звучиш все по-налудничаво и безсмислено.
Конкретно, категорично отказваш да коментираш асиметрията в това, че аз съвсем спокойно мога да си позволя да вярвам в твоята версия за тебе и да не си измислям нищо отвъд споделенето от теб (по-горе) и наблюдаемото (например, времената и честотата на коментарите ти), докато ти нямаш тази свобода и ти се налага да си измисляш версии за мен, в които да си вярваш сляпо. Не си единствен, естествено, почти всички коментиращи тук сте в точно същата неудобна и силно асиметрична позиция спрямо мен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

59 Mako | 08.11.201819:35

deowin | 08.11.201816:10

>Самоописал си се

Хах.
Поредното "НЕ, ТИ!!", познато от трети клас като върха на всеки аргумент.
Нека обобщим.
======================

С каква /налудна/ лекота обори физическия факт на твоето собствено поведение!
Вярваш си, нали? Вярваш, че халюцинираното от теб мое предполагаемо поведение е жива реалност, а твоите физически, архипросташки, малоумни изцепки са просто несъществуващи?
Хе, хе Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

58 deowin | 08.11.201816:10

>Самоописал си се

Хах.
Поредното "НЕ, ТИ!!", познато от трети клас като върха на всеки аргумент.
Нека обобщим.

Според самия теб ти си с "вишо" от НСА, несемеен, бивш спортист (сегашно занимание - неясно, но бившите спортисти обикновено не стават ядрени инженери). Това е според самия теб. Не виждам причина да не ти вярвам.

Според мен, аз съм имам образование от един от най-престижните университети в света, дългогодишна кариера в специалността (+финанси), семейство и деца. Това е според самия мен. Ти не виждаш причина да ми вярваш.

ОК, твой прерогатив, но, все пак, това създава доста очевидна силна асиметрия - аз мога съвсем спокойно да ти вярвам за това, което казваш за себе си, ти, обаче, не можеш да си позволиш дори да помислиш да направиш същото, а ти се налага вместо това да се убеждаваш, че "истината" относно човек, комуто дори не знаеш самоличността, е точно определена и най-удобната за теб - тоест, че неговата реалност няма как да е дори по-скръбна и от твоята.

Мирише.. не, вони зловещо на комплексарщина, която, апропо, би била напълно очаквана ако нещата, които казваш за себе си, са истината - все пак най-забележителното от тях са "образованието" от НСА и "кариерата" на спортист, която е вече в миналото. Напомням - според твоите собствени думи. Това ти го казваш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

57 Mako | 08.11.201800:11

deowin | 07.11.201823:55

Най-забавното е, че ако слабообразован идиот като теб се случи да спори с друг слабообразован идиот, първият и единствен аргумент е винаги ниското образование и липсата на ценз - ако се беше случило да спориш с онзи корабен келнер, щеше да се пръснеш да му се присмиваш за липсата на образование, ценз, кариера, семейство, житейски успехи, щеше да умреш да му се подиграваш, че виси в нета по късни нощи и през уикендите. Но, естествено, никога не би ти хрумнало да погледнеш самия себе си от същата гледна точка - твърде страшно е дори да си го помисляш.
===============================

Aaaaaaaa, това е малката компенсация за загубата на любимия Юве!

Самоописал си се, Свръхо! Защото пак разказваш разни хубави неща за мен, ама всичките те са предположения в удобния стил "Ако...". Докато в "споровете" си с мен главните ти и съвършено реално засвидетелствани "аргументи", особено , когато си притиснат до стената с фактите на собствената си глупост, обикновено се свеждат до натрапчиви халюцинации за ниския ми "ценз", за това, че съм слабообразован идиот-спортист, чекиджия без семейство, подигравки, че профуквам времето си с висене в нета, плъх, подчовек и всичко останало в този извисено човеколюбив стил на несъмнен, саморазказан емпат. Накрая черешката на сладоледа: завършваш с "Но, естествено, никога не би ти хрумнало да погледнеш самия себе си от същата гледна точка - твърде страшно е дори да си го помисляш.".
Пророческо, хахо! Защото се отнася точно до теб. Реалният персонаж, носител на всичко, описано в собствения ти пост Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

56 deowin | 07.11.201823:55

Най-забавното е, че ако слабообразован идиот като теб се случи да спори с друг слабообразован идиот, първият и единствен аргумент е винаги ниското образование и липсата на ценз - ако се беше случило да спориш с онзи корабен келнер, щеше да се пръснеш да му се присмиваш за липсата на образование, ценз, кариера, семейство, житейски успехи, щеше да умреш да му се подиграваш, че виси в нета по късни нощи и през уикендите. Но, естествено, никога не би ти хрумнало да погледнеш самия себе си от същата гледна точка - твърде страшно е дори да си го помисляш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

55 Mako | 07.11.201823:12

deowin | 07.11.201823:00

Разкажи ми за теорията на относителността, Mako.
==================================

Цъ, предпочитам да се наслаждавам на поредния ти жалък опит да се измъкнеш от блатото на собствената си глупост чрез предложение в стил " а вие защо биете негрите?", така че опитът ти да насилиш личната си обективна и твоя оценка върху смеещата се моя личност предизвиква единствено нова доза искрен смях, изнасилвачо Намига Смее се
Хайде стига ти толкова, мачът няма мене да чака!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

54 deowin | 07.11.201823:00

Разкажи ми за теорията на относителността, Mako. Имаш точно толкова висок ценз в сферата, колкото последният тук, който обясняваше страстно за нея. Той беше корабен келнер. Ти си спортистче. Копнея да чуя критиката ти на глуповатите теории на Айнщайн, която несъмнено ще е точно толкова смислена, колкото мнението ти за други свързани със спорта сфери като математика, граматика, политика, право, философия, психология и прочие - все неща, за които имаш впечатляващо силни и крайни лични позиции.
   

оценка

+0 -0