Когато "опаковката" ни изневери | webcafe.bg
Webcafe

Когато "опаковката" ни изневери

webcafeLifecafe, Стела Грей, Guardian
25.02.2015, 17:56 (обновена 15.03.2015, 08:29)

1 от 7 снимки Назад Напред

мелани грифит

Снимка: © gettyimages.com

Трудно е да си признаеш, че твоите връстници мъже харесват жени на възрастта на дъщеря ти. На снимката - 57-годишната Мелани Грифит с 25-годишната си дъщеря Дакота Джонсън на раздаването на наградите "Оскар"

Беше седмица на мрачни мисли за това, което един претендент нарече "опаковката". Всъщност той не беше претендент. Писа ми специално, за да ми каже, че не е. "Жалко, че не ми харесваш", каза той, "защото иначе покриваш всички критерии".

Друг заяви, че звуча мило, но допълни: "За съжаление имам строги физически критерии".

Изглежда има дисбаланс между половете, по отношение на "опаковката".

Всички жени, които познавам, са толерантни към проличаването на средната възраст у някой мъж.

Всъщност дори харесваме късното разцъфване: посивялата на места коса, бръчиците от усмивки, появата на лека набитост на тялото. Разчитаме ги като знак, че животът е бил живян с удоволствие. Разчитаме ги като показатели за същност, за това човек да е реален.

Като цяло мъжете обаче изглежда не проявяват същата любезност към нас, поне не и тези, на които попадам онлайн. Те са изключително концентрирани върху опаковката. Обезсърчаващо е.

"Обзалагам се, че си била убийствено красива, когато си била млада", ми казаха наскоро в съобщение, сякаш това би трябвало да е комплимент.

Да, красива бях, за известно време. И погълната от себе си, и повърхностна, неопитна, свръхчувствителна и глупава.

Правилно, пич, щеше да ме предпочиташ тотално тогава - ТАКАВА.

Много си мисля за това. Какво означава за нас, като жени, да ни казват, че струваме по-малко, отколкото сме стрували някога?

Никой мъж, който познавам, никога не е чувал от жена, че силата му, привлекателността му, чарът му са намалели и че трябва да осъзнае този факт.

Много жени на около 50, които познавам, говорят за невидимостта си на обществени места.

Сигурна съм, че би могло да се изтъкне, че невидимостта е и освобождаващ фактор в живота на една жена, но аз като такава не мога да го сторя, поне не и тази седмица, когато бях отхвърлена или просто директно игнорирана от всички мъже, които поздравих.

Което ме кара да се чувствам доста бунтарски, признавам си.

Кара ме да искам да изглеждам на 50, да говоря за 50-те си години, да застават твърдо сред цяло движение от жени, отхвърлящи натиска да се опитват да изглеждат завинаги на 35, да захвърля скулптиращото бельо, корсетите и боята за коса.

Обикновено, като ме прихванат тези импулси, си купувам поредния безумен и измамнически крем срещу бръчки.

Вярно е, че мъжете не ме забелязват повече.

Отрезвяващо е да вървя по улицата и да наблюдавам как се държат 50-годишните мъже, обръщайки внимание какво гледат те, докато ме отминават. Те не гледат витрините на магазините. Не гледат и мен.

Те гледат жените, два пъти по-млади от тях.

Разговарях с моя приятел Джак за това.

"Мъжете онлайн са същите", казах му аз. "Те казват, че търсят истинска любов, но това, което реално искат са 25-годишните".

"Може би си мислят, че могат да имат и двете", контрира Джак.

"Ама ти не си такъв, нали? Ако имаш избор, ти би избрал по-възрастната, по-интересна жена, страстната, начетена, дръзка, неизскваща прекалено глезене жена".

"Много мило от твоя страна, че мислиш така", отговори Джак. "Но бих избрал стегнато дупе и цици, винаги, без колебание".

Демонстрирах умерено отвращение.

"Виж сега, трябва да приемеш фактите", каза той. "Мъжете са изключително визуални същества; реагираме на визуални стимули и не можем да направим нищо по въпроса. Всъщност може би бихме могли да направим нещо, но не искаме. Запознанствата онлайн създават у тези идиоти впечатлението, че те могат да си хванат красавица. Повечето от тях естествено нямат шанс. Ти не гледаш ли 25-годишните мъже на улицата?"

‘Не. Честно. Те имат майки на моята възраст, така че това би било все едно да преследвам с мръснишки подбуди децата на приятелките си. Има нещо тотално не-секси в една толкова фрапантна възрастова разлика".

"Напротив, адски секси е".

"55-годишните, леко набръчкани и посивели чаровни мъже гледам, високите, загорели, пътували по цял свят, поживели си. Те обаче не ме забелязват".

"Ами вероятно тогава няма да е зле да носиш по-ярки цветове?"

Огледах се с критично око.

"Харесвам тъмносиньото. Какво лошо има в тъмносиньото?"

"Виж, това са просто факти. Мъжете харесват младостта. Харесват дълга коса. Харесват цветове. Харесват стройна, слаба фигура също. Сори, ако е така. Трябва да поотслабнеш, да си пуснеш малко по-дълга коса и да носиш червено, ако желаеш посивелите чаровни мъже да те забелязват".

Въпросът е: трябва ли аз да съм готова да се променям?

Oще: 25 години  възраст  депресия  жени  красота  млади  мъже  средна възраст  стари 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.04.2015, 11:05

14 elizag | 25.04.201512:26

Жената на всяка възраст може да бъде харесвана. Може би от различен брой мъже. Но по-важното за мен е да бъде обичана-за това в този материал нищо не пише. Всички остаряваме. Мъжете на 50 са точно толкова стари, колкото и жените на 50, дори и до тях да стои 25-годишно гадже! Криза на възрастта има при всеки, независимо дали я наричаме менопауза или 25 годишно гаджеУсмивка)))
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 05.06.2011, 08:13

13 Едисон | 05.03.201523:05

Ами естествено, че ще се заглеждам по Дакота, а не по тоз вампир Мелани. На 53 съм.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

12 Крив Макарон | 27.02.201522:20

Цялата тази публикация е едно признание за същетвуването на глупостта, и ирационалността. Всичко звучи като тъпа чалга под ударите на барабан, и писъка на зурните, където лайтмотив е "едно време на какви отказвахме, сега какви не ни искат".
Жалко, че човешкото създание надарено е ум, а никак не обича да го ползва!
Аналитичния подход към събития следва логиката: т.к. жената узрява по-рано, следва тя да избере мъж, и този мъж да я представлява пред обществото в зряла възраст и по-нататък. Но избора, предполага отговорност. Това е нещо, което напълно липсва при глупаците.
Много жени са възпитавани, че мъжът е този, който търси и ловува. Но това е псевдологика, които по същество е бягане от оговорност. Като следтсвие има възклицанието: Останах сама на 50, к'во пра'им?
За човек, който има малко повече сила да преодолее задържиките си, е нормално да отговори: - Ами, да се ориентираме към приключване.

пп Тъпизми разни четаи ги коментирам, ама нали ми е писнало до полуда по спирките, и по улиците да ме наблюдават разни хора, подозрително често появяващи на най-различни места... Налага се да приема ограниченията на външния свят!
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

11 Rowan | 27.02.201512:45

Проблемът не е, че мъжете не харесват 50 годишните жени и предпочитат тийнейджърките, а че 50 годишните жени искат да бъдат харесвани като тийнейджърки. Щото това говори за пропуснат живот. Тъжно е, както за един мъж, така и за жена, във възрастта за гледане на внуци да се правят на прясно разгонили се самци и самки, сякаш тези 50 години са ги прекарали във фризера. Ако не можеш да остарееш с достойнство винаги ще изглеждаш жалко, но нямаш право да обвиняваш никого за собствените си грешки, щото тогава ставаш смешен. Сори дърти пръчове и пръчки, да сте си от*бали и да сте се размножили на млади години. Времето не прощава… Пък ако сте самотни на тази възраст – стойте си самотни. Проявете малко милост и не наказвайте друго човешко същество със себе си, защото има много основателна причина да сте самотни и тя е в главите ви.
   

оценка

+6 -5

Регистриран на: 08.01.2013, 14:20

10 Илияна Т. | 27.02.201512:11

Мъжът може и да произвежда сперматозоиди цял живот, ако го вдига, де, щото накрая обикновено не може даже и да пикае, но тия сперматозоиди, драги, по-добре си ги дръжте по ташаците, щото са пълни с генетични болести : )))))
   

оценка

+4 -5

Регистриран на: 24.01.2011, 18:57

9 Milen Marinov | 27.02.201510:52

Ами мацка какво да ти кажа- когато тези жени са били млади и красиви са се интересували главно от три неща- апартамента в София(Пловдив, Варна) , колата и заплатата.
Всичко е баланс в тая Вселена.
   

оценка

+5 -5

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

8 peta_wawa | 27.02.201500:50

Eххх тези 50-годишни мъже, всички жени ги искат, от 20 до 70 годишните. Жалко че те самите искат само да спят на дивана Mr. Green ...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

7 Harry | 27.02.201500:00

Нормално е, на 50 жената вече не може да ражда, яйцеклетките й са остарели, докато мъжът произвежда сперматозоиди през целият си живот. Природата така е решила, кои сме ние че да й противоречим. Наскоро доктори се добраха до механизмите на зачатието и вече възраста не е пречка, но дали е разумно да се прекрачват забраните на Природата? Аз мисля че не е. Тия доктори може да отворят вратите на ада на земята.

Единственият вид освен човека с менопауза при женските е делфинът.
   

оценка

+3 -8

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

6 Дракон с кисело зеле | 26.02.201520:33

Тук съм видял поне пет статии за 40+-годишни жени, които обичат да спят с двайсетгодишни мъже. Хайде стига глупости вече.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

5 pixie | 26.02.201520:05

За грозноватите мъже остаряването не е проблем, а някои мъже с възрастта стават даже по-привлекателни. Но красивите мъже са доста суетни и проблемът им е същия като при красивите жени. А за една жена ако разчита само на външната си красота, остаряването е двойно по-болезнен и трудно преодолим процес.
   

оценка

+2 -6

Най-коментирани