Син кръг на бяло поле | webcafe.bg
Webcafe

Син кръг на бяло поле

Webcafe.bg
11.06.2015, 11:13 (обновена 12.06.2015, 18:10)

1 от 9 снимки Назад Напред

Син кръг на бяло поле

Снимка: © Webcafe.bg

Когато модата и изобразителното изкуство се слеят

Със сигурност това, че дизайнът и изобразителното изкуство са свързани, не е изненада. Какво обаче се случва, когато дизайнери създадат моделите си по рисунки?

Тази идея е заложена в новата изложба на дизайнерската платформа Иван Асен 22, която представя дизайнерски интерпретации, вдъхновени от рисунките на Боряна Чернева, в партньорство с BIODERMA България.

Самата Чернева е част от екипа на Иван Асен 22 от няколко години и автор на едни от най-креативните интериори на дизайнерската платформа. Тя е бакалавър сценограф с магистърска степен по дигитални изкуства.

Рисунките й носят различни настроения и усещания, а дизайнерите по нестандартен начин са вложили рисунките в дрехи и аксесоари - някои от тях директно са взели изображението от рисунката за десена на дрехата, а други са вдъхновени от картината и усещането за нея се носи по плата - цветовата гама, усещането, детайл, линии и форми.

Дизайнерите, които са работили по темата, са: Георги Флоров, YOD by Яна Дворецка, Росица Мршич, nelmit, Диляна Иванова, Ham & Eggs, Jar & Jam, Prototype 23, minty, Динка Касабова, Инна Габровска, Славина Петрова, Милена Начева, Юлияна Янъкова, Мая Матева, Ива Григорова, Мая Каранешева, GIZDA by Катя Лозанова, Маринела Лазарова, Симеон Атанасов, Неда Павлова, VЯRA, Теодора Шуманова, а аксесоари по темата ще представят Калина Чанкова, Виктор Павлов, Велислава Божинова и Калина Филчева.

Дизайнерските модели и аксесоари могат да бъдат разгледани от 11 юни и ще бъдат в Иван Асен 22 цял месец. Част от тях можете да видите в галерията.

Oще: биодерма  боряна чернева  дизайн  дизайнери  дизайнерски интерпретации  иван асен 22  изобразително изкуство  мода  рисунки 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани