19 храни, полезни за части от тялото, на които приличат | webcafe.bg
Webcafe

19 храни, полезни за части от тялото, на които приличат

Десислава Атанасова
02.07.2016, 15:10 (обновена 26.10.2016, 10:32)

1 от 20 снимки Назад Напред

Червено вино

Вижте ги в галерията

Преди време доста се гово­реше, че едни тела имат фор­мата на круша, други на ябълка, а трети, може би, на мор­ков. Може би всеки един от нас, когато се е опит­вал да опри­личи тялото си на нещо, е изпол­з­вал срав­не­ния.

Звучи глу­паво съизмерването на тялото с плод или зелен­чук, но всъщ­ност се оказва, че има доза истина.

Същес­т­вува и фра­зата: „ти си това, което ядеш". Пър­во­на­чално тя поражда пред­с­та­вата за диета, за това, как трябва да се ядат ябълки и пилешко вкъщи, а не пица и пър­жени кар­тофки навън. Но всъщ­ност се оказва, че зад тази фраза се крие нещо доста по-важно и смис­лено.

Ако се вгле­дате в пове­чето полезни храни, които кон­су­ми­рате, то несъм­нено ще отк­ри­ете, че те наис­тина напо­до­бя­ват някакви неща. А що се отнася до пло­до­вете и зелен­чу­ците, които сре­щаме в ежед­не­ви­ето си, те дори напо­до­бя­ват телесни органи. И не само това, а и могат да доп­ри­не­сат за здра­вето на тези органи.

Ето и списък с 19 полезни храни, наподобяващи части на тялото (вижте галерията).

Статията е публикувана в блога на Станимир Михов, лицензиран фитнес инструкторWebcafe.bgпубликува текста с изричното позволение на автора.

Oще: грозде  женшен  здраве  мозък  орехи  станимир михов  стриди  тялото  храни 


Още от Тялото

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

1 Harry | 03.07.201609:36

Костите се състоят от 23% натрий,

Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани