Диагноза "Аз съм добро момче" | webcafe.bg
Webcafe

Диагноза "Аз съм добро момче"

webcafeГабриела Иванова
14.11.2016, 17:44 (обновена 21.11.2016, 14:40)
good boy

Никой не може да те направи на глупак, ако вече си.

Наскоро за свое изумление прочетох един рядко комплексарски текст със заглавието: "10 сигурни признака, че тя те прави на глупак". Изумление, защото не мога да повярвам, че стигнах до края му.

В него никому известният автор Емил Кирилов тълкува природата на една определена категория жени-използвачки, обграждащи себе си с послушни момчета, без намерение да спят тях, с цел лична изгода.

Сещате се - ти си доброто момче, а тя е гадната кучка, която само паразитира върху благия ти нрав, без намерение някога да те ощастливи.

Та, вдъхнових се аз да споделя някои наблюдения върху така наречените "добри момчета".

Добро момче е онзи твой съученик, който винаги те изпращаше до вкъщи, носейки доброволно чантата ти на гръб, заедно с неговата.

Добро момче е смотаният, но крайно любезен съсед, който без да си го молила на няколко пъти влиза в ролята на хамал и помага при ремонти и почиствания у вас.

Това е колегата, който сам предложи да ти поправи компютъра, щом разбра, че е счупен и дългогодишния ти приятел Пешо, на когото можеш винаги да разчиташ за всичко, защото е супер пич, а не защото тайно е влюбен в теб от години, както твърдят странични наблюдатели...

Дотук всичко е много прекрасно, нали? Дай Боже добри момчета навсякъде!

Но всъщност какво се очаква да направи една жена, когато в живота й се появи доброто момче? И дали всъщност добрите момчета са толкова добри, колкото се изкарват? Отговорът е прост и той е не. Не са.

1. Добрите момчета винаги са жертва. Те сами са се вкарали в някакъв филм, в който злите жени ги използват, а те, подобно същински светци, търпят и понасят тяхната жестокост.

Под "жестокост" се разбира нежелание за секс. Но как точно, добри момчета, очаквате една жена да ви пусне? Като й напишете курсовата работа или като се съгласите да й храните котката, докато тя е на море с новия си нацепен приятел?

2. Добрите момчета всъщност ти правят услуги, за да те поставят в подчинено положение с тайната надежда, че накрая ще им пуснеш поне от съжаление.

Те са толкова добри, отдадени и на разположение, че чак мъчно да ти стане в един момент. Може би това е идеята, да...

3. Около добрите момчета вечно има по 10-15 жени, които се "възползват" от услугите им. Обикновено става дума за самотни и отчаяни мацки, наскоро прекратили връзка, безнадеждно влюбени в женен мъж или пък поддържащи отношения от разстояние.

Никога няма да видите добро момче около щастливо обвързана жена. Защо ли?

4. Когато не откликнеш с неописуем възторг на поредицата от непоискани услуги, жертви и мили жестове, доброто момче става пасивно агресивно.

Сменя подхода и настроението рязко, което те кара да не знаеш какво предстои и да се тревожиш, че може би един ден ще се появи на вратата ти с букет червени рози, в който има тайно скрит експлозив - метофора за дълго потисканото му желние да "избухне" в теб.

5. Когато се опиташ да обясниш недостатъците на доброто момче на трети човек, винаги излиза, че ти си зла кучка, която не оценява, не разбира и не заслужава да има около себе си толкова свестен човек, а по-скоро иска да я бият, унижават и псуват по цял ден... феноменална логика, която няма как да бъде оспорена.

6. Може би, ако доброто момче имаше поне някакви мъжки качества, щеше да има поне някакъв шанс с теб.

Вместо това обаче, той сам го играе като твоя приятелка, не демонстрира и намек за сексуално желание спрямо теб (въпреки че има мокри сънища с теб всяка седмица) и явно очаква ти да инициираш някакъв физически контакт, след което и организацията на сватбата ви в Бали.

7. Доброто момче всъщност е само привидно добро, докато де факто е подбутвано в действията си само от егоистичните си подбуди за постигане а невъзможни плътски веселби с теб.

Накрая, когато му кажеш, че сте си прекрасни приятели, той вътрешно се сърди и нервира, въпреки че сам си е постлал дереджето такова, каквото е.

В момента, в който се хванеш с мъж, който се различава от приятелката ти Лили и директно ти показва и казва, че желае да те обича физически, доброто момче изчезва в дън земя и се залепя за поредната жена в потиснато настроение.

Прави го, за да бъде нейната "прекрасна" алтернатива на кофа сладолед пред телевизора в самотните вечери. Само дето е на телефона.

И след всичко това доброто момче разказва наляво-надясно каква зла кучка си ти, как нямаш сърце, колко си заблудена и как ТИ си го направила на глупак.

Аре, бегай...

Oще: глупак  диагноза  добро момче  емил кирилов  използване  мокри сънища  отношения  приятелство  секс 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.01.2013, 13:11

18 дали | 24.11.201620:10

Габриела Иванова с малко,,г,,май не си от най умните затова и ще си останеш стара кисела мома с лоши обноски и вечните претенции към мъжете :))))за такива като теб в мъжа отсреща само едно има значение нали ахахаха а ,че не си се реализирала е повече от ясно-а мъдростта ще ти дойде толкова късно(ако въобще),че вече няма да ти служи за нищо
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

17 gothic | 17.11.201601:18

Пета, мъжете са точно такива, каквито са и жените. Каквото повикало, такова се обадило, схващаш ли? Така е било, така е и пак така ще бъде. Не, с предното изречение не цитирам старата естрадна песен. Просот се опитвам да ти обясня, че ако жената е дама, то и аз ще съм джентълмен. Ако обаче е к /многоточие/, то и аз ще реагирам спрямо нея като към такава. Ясно?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

16 Dear Ivan | 15.11.201621:24

Пета, ти никога не си познавала мъж като господин Дарси, нито си Лизи Бенет, тъй че излишни претенции. Колкото до онзи роман, той е реалистичен, но за времето си. Първо, порядките. Но има и второ. Лизи Бенет иска да се увери, че господин Дарси обича нея, а няма да плаща на семейството й от съжаление, а господин Дарси е много стеснителен, за да го каже или покаже направо, и също иска да се увери, че Лизи Бенет няма да се омъжи за него заради парите му.

Разврат е имало винаги, дори повече от сега, но нормалните хора започват връзка, за да се запази тя и да бъде хубава, а не само да се пробват по ден-два. Ала много се лъжеш, ако си мислиш, че днес някой, освен ако не е съвсем затрит, ще те търпи да се фръцкаш и да го пробваш безкрайно, а той да ти слугува.

Не прекалявайте. Просто не прекалявайте.

Имах един приятел, който падаше малко простак. Веднъж ми каза: "Лили ме изостави." Аз се опитах да изразя нещо като загриженост: "И сега какво ще правиш?" И той ми отговори: "Мани! Вчера така се разстроих от това, че вечерта забих две." Усмивка
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

15 Mako | 15.11.201619:27

peta_wawa | 15.11.201618:53
Едно време какви мъже имаше .
-------------------------------------------

По-скоро жалиш по едновремешни романи, писани от едновремешни жени, мечтаещи за едновремешни мъже от вида, който и тогава е бил кът, ама щом казваш, че е само за мъжете - бива и така!....
Намига
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

14 peta_wawa | 15.11.201618:53

Едно време какви мъже имаше ... В гордост и предразсъдъци жентълмените за една усмивчица и благоразположението на дамата колко пътувания пътуваха, подаръци принасяха, балове организираха, имения купуваха, а сега ... Защото била златотърсачка и използвачка, дай да направим договор на втората среща кекс да има, после през ден и да си делят разходите, примерно. Ако напусне без уведомление и има наглостта да си намери по-богат (дали има чувства няма значение) то тя е к#ва безподобна и трябва да се разнесе по всички социални канали, ако може и по телевизионните. Джакпота си загуби печелившата, гив ми ъ брейк Чуди се ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.04.2014, 10:15

13 nikoko | 15.11.201615:07

Вярно когато един мъж се държи като "приятелка", какво може да очаква? Е не всички жени са лезбийки и спят с приятелките си. Затова народният мъдрец е казал: "Който сам си го натакова,най-хубаво си го натакова".

и жени търсете мъжете, че май взеха да изчезват.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

12 gothic | 15.11.201612:38

"Винаги може да каже "Не, благодаря!" и с това да се приключи."

Защо ли обаче твърде рядко се чува тази фраза?
И защо ли малоумницата, написала този "текст" със сигурност не е чувала понятия като "кавалер", "кавалерство"?
Ясно е защо. Защото НЯМА жена, готова да направи каквото и да е безкористно. Оттам процедурата е ясна. Всички са такива, каквато съм аз. Щото така е по-лесно.....
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 23:00

11 Stanimir Popov | 15.11.201609:53

Добър ден на всички! Припомнте ми моля, коя е "световно известната" авторка Габриела Иванова Чуди се Чуди се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

10 mima | 15.11.201609:08

Една мацка трябва да е много тъпа, за да не разбере, че доброто момче има задни мисли. Това рядко е така и когато започне да приема услугите без да има намерение да стигне до взаимност, то самата тя се превръща в лошо момиче. Винаги може да каже "Не, благодаря!" и с това да се приключи. Иначе всеки може да използва глупаци, но някак не е редно и оставя лош вкус...
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 06.02.2016, 03:17

9 Basil Fawlty | 15.11.201602:20

Утре и аз ще напиша нещо.

За тъщата. Бившата. Да сменим малко темата.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани