Най-известният женомразец в света | webcafe.bg
Webcafe

Най-известният женомразец в света

webcafeLifecafe, по Guardian
03.02.2016, 20:24 (обновена 10.02.2016, 13:10)
дарюш вализаде

Снимка: © YouTube

Дарюш Вализаде иска да се узакони изнасилването. Сам себе си определя като "нео-мачо"

Той е известен с това, че търси провокация.

Последно ядоса близо 50 000 души. Те се подписаха в петиция, с която се призовава шотландското правителство да забрани организирани от него събития.

Запознайте се с Дарюш Вализаде - най-известният женомразец в света.

Въпреки че самият той няма да присъства, Вализаде е организирал срещи на свои последователи на девет места във Великобритания, сред които градовете Глазгоу, Единбург, Лондон и Кардиф.

Срещите нарочно са планирани в седмицата за осведомяване относно сексуалното насилие.

Според авторите на петицията, Вализаде проповядва узаконяване на изнасилването, което се равнява на реч на омразата по законите на Великобритания.

Вализаде неведнъж е защитавал позицията, че изнасилването трябва да бъде законно при определени обстоятелства, защото така жените биха били окуражени да защитават себе си повече и биха се елиминирали неяснотите относно половия акт по взаимно съгласие.

Впоследствие той заяви, че изказванията му са просто мисловен експеримент.

Въпреки това, няма особени съмнения относно отношението му към жените.

В блога си той описва поне два случая, в които е правил секс с момичета, толкова пияни, че да не могат да ходят или артикулират мнение - съответно - няма как да изразят съгласието си или да се противопоставят.

Изглежда Вализаде насърчава подобно поведение и не приема действията си за насилствени.

Според мнозина това е просто ефектна стратегия за привличане на вниманието.

Тя действително работи и 36-годишният мъж, който по специалност е биолог, си навлича световен гняв. Изказванията му варират от хомофобски, през сексистки, до крайно десни, но всичките му позиции предизвикват вълна от възмущение в социалните медии и... популярност.

И именно така той продава своите книги. До момента - 14 на брой.

Идеология на красотата и симетричните лица

Вализаде дефинира себе си като  "pick-up artist" (pick-up в смисъл на съблазняване на жени с единствена цел секс).

Това, че е мразен в различни държави по света заради женомразките си статии и мачистко поведение, не го притеснява особено - дори напротив.

Споделя в блога си за всеки случай, в който е бил нападан заради възгледите си и съвсем спокойно призовава момичета да не му пишат, освен ако не приложат и снимка в близък план и в цял ръст.

Той се определя като "нео-мачо".

Неомъжествеността определя като комбинация от традиционни вярвания, мъжественост и животинска биология, подредени в стройна идеологическа система.

Неомъжествеността, според блога му, се стреми да помогне на хората в западните държави, на които липсват "класически добродетели": мъжественост (при мъжете), женственост (при жените) и обективност, особено що се отнася до идеите за красота и човешко поведение.

Тази "идеология" проповядва търсенето на жени с идеални форми и симетрични лица.

"Модерната жена е твърде разбита, ненадеждна и нарцистична, за да даде на мъжете каквото и да е друго, освен блудство", пише той в друг свой постинг.

Вализаде е автор и на сексисткия блог Return of Kings.

Той е роден в американския щат Мериленд, където завършва микробиология.

Известно време работи по професията си, но след няколко години започва блог - DC Bachelor, в който излага мачистките си възгледи. Твърди, че след това заживява в страх, че шефовете му ще разберат за вижданията му и ще го уволнят.

Постепенно сменя името си на Roosh V.

Две години след започването на блога, напуска работа и завършва първата си книга Bang - наръчник за свалки и лесен секс. Днес вече има зад гърба си 14 книги и номадски живот - прекарва по-голямата част от времето си в Украйна, Полша и САЩ.

Не се притеснява от възмущението, което предизвиква в обществото, дори обратното. Хвали се с това, че работите му са предизвикали цели държави, сред които Исландия, Дания, Естония, Латвия, Литва и Колумбия.

Гордее се, че в Канада е нападнат физически на улицата от тълпа, която се опитала да му попречи да изнесе лекции в Монреал и Торонто.

Сам признава, че често е обвиняван в престъпления като изнасилване и сексуален тормоз, но определя това като атаки от страна на враговете си, които се опитват да го спрат.

А ето и списък на нещата, в които вярва женомразецът:

- Мъжете и жените са генетично различни, както физически, така и ментално. Ролята на пола е еволюирала при всички бозайници. Хората не са изключение.

- Мъжете ще се откажат от моногамията и репродукцията, ако няма какво да ги задържи.

- Традициите и ритуалите от миналото, които са еволюирали заедно с човечеството, служат в полза на семейната единица.

- Тестостеронът е биологична причина за мъжествеността. Промените в околната среда, които намаляват концентрацията на хормона при мъжете, ще доведат до това те да са по-слаби и по-женствени.

- Стойността на една жена зависи от нейната плодовитост и красота. Стойността на един мъж зависи от неговите средства, интелект и характер.

- Елиминирането на традиционните полови роли и насърчаването на неограничен брой възможности за връзки на жените отпришва тяхната развратност и други негативни поведенчески модели, който блокират формирането на семейството.

- Социализъм, феминизъм, културен марксизъм и войната за социална справедливост целят да унищожат семейната единица, да намалят раждаемостта и да отслабят държавите. Големите социални права водят до разврат.

Oще: глазгоу  дарюш вализаде  единбург  жени  женомразец  идеология  изнасилване  кардиф  лондон  мъже  неомаскулинист  общество  сащ 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.05.2016, 18:36

40 Прилепчето | 02.07.201621:42

Леле майко, живеем в шизофренен свят! По-добре да дойде банда извънземни и да ни затрие! Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.02.2016, 11:52

39 Krumov | 08.02.201612:41

"Модерната жена е твърде разбита, ненадеждна и нарцистична, за да даде на мъжете каквото и да е друго, освен блудство".

Ако си сложа ръка на сърцето, не бих могъл да твърдя, че е прав. Виждаш на улицата красива, висока блондинка с платинено руса грива и походка CatWalk...Инстинктивно и първосигнално искаш да я изчукаш с любов и агресия, а после да й купиш красив годежен пръстен с най-големия диамант.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

38 Frida | 06.02.201612:10

хари, в грешка си за юдео-християнството и за моя атеизъм. настъпва моментът на сливането на християнството - чистото, искреното с мъдростта и опита на юдаизма. всичко отпаднало от този съюз е антихуманно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.04.2013, 09:59

37 безжична | 06.02.201610:31

Какъв грозен тип Объркан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

36 Harry | 06.02.201609:46

"Модерната жена е твърде разбита, ненадеждна и нарцистична..."

Невероятно точна психо-социална диагноза на съвременната жена, по-добре не може да се каже. Жените са нещастни и объркани, защото ги излъгаха лесбииките маскирани като феминистки, каквото и да значи, отказаха се да бъдат жени и сега са депресирани, недо..ани, полудели, никой не може да ги понася, преследвайки химерата на преуспялата, независима, богата, самотна, егоистична, нарцистична кучка, образ насаждан упорито от еврейския Холивуд, и винаги гарниран с неуверен, инфантилен, повърхностен, женствен мъжки антигерой.

Това искахте, това получихте, Фридо! А кой е привилегирован в съвременното европейско общество говорят фактите - жените живеят с 7-8 г. повече от мъжете, това е приблизително 10% повече! Толкова мъжете са поели от негативите и тегобите на живота, за да облекчат жените, защото те са равни с мъжете, но само в доброто, в лошото вече са само дами. Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

35 Harry | 06.02.201609:29

юдео-християнската традиция...

Фридо, такова нещо нема, това е оксиморон, защото едното отрича отрича другото, разбирам разкраченото ти положение, но защо се напъваш, ти си била цял живот атеистка. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

34 Frida | 06.02.201602:18

тоя не е грузинец, ами иранец. мюслю и антисемит. примитив с нечистоплътен вид. би требвало да изучи ислямската традиция в светлината на биологичното си образование. много работи ше му станат ясни, особено по отношение на мъжкото в ислямския тестостерон. там му е проблемът. не в косите на жените.
светът е създаден двуполов - всяко изкривяване, израждане и подмяна на Б-жия замисъл води до катастрофа. презрението към жената, тъй характерно за мюслюто, няма как да се скрие зад биологично образование, модни адженди и жонглиране с термини без смисъл. насилието им е в гена - особено сексуалното. жената е по-слаба и трябва непрекъснато да е третирана като такава. нищо общо с некви мачовщини от латински тип НЕ! нищо общо с неоконсерватизма или юдео-християнската традиция на респект към жената и нейната роля.
с две думи - не щем акъл от резан на 12 годишна възраст, травмиран от това за цял живот.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

33 Frida | 06.02.201600:08

"Модерната жена е твърде разбита, ненадеждна и нарцистична, за да даде на мъжете каквото и да е друго, освен блудство Удивителна точно казано Удивителна
въпросът е - какво е способен да даде модерният мъж на жената Въпрос на другите модерни мъже Въпрос на не толкова модерните мъже Въпрос
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.06.2015, 13:37

32 cheung | 05.02.201619:37

http://www.pinknews.co.uk/2016/02/04/homophobic-rape-advocates-cancel-global-meetings-amid-backlash/

Хахаха не мчу се кефят много на тоя, на много места във Великобритания представленията му са отменени.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.06.2014, 10:57

31 erzsebet | 05.02.201616:37

Провокатор е, но за някои неща е прав. Да, пресилва пропагандата, но как иначе някой ще му обърне внимание?

Аз, примерно, не съм съгласна само с това:
"- Стойността на една жена зависи от нейната плодовитост и красота. Стойността на един мъж зависи от неговите средства, интелект и характер."
- Стойността на един мъж зависи най вече от неговата плодовитост и оправност. После следват интелект, характер... а средствата са пряко следствие от оправността. Иначе ще имаме импотентен богаташ-философ, който, съгласете се, никому не е нужен. Не знам как е в неговия свят, ама тук в Европа мъжете не се интересуват от жени, неспособни да изкарват "средства". Колкото и да е плодовита и красива, няма да я вземат вкъщи да им мързелува, щото е скучна и тъпа. И ще ги е срам да кажат "това е жена ми".
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани