Как Чарли Шийн оцеля в голямата чистка на Холивуд | webcafe.bg
Webcafe

Как Чарли Шийн оцеля в голямата чистка на Холивуд

webcafeLifecafe, по Дейли Бийст
13.11.2017, 22:40 (обновена 16.11.2017, 11:31)
чарли шийн

Снимка: © Getty Images

Вече не минава ден без нова порция обвинения в сексуално насилие срещу елита на Холивуд. Някои от звездите проговарят и замлъкват, други ограничават достъпа до профилите си в Twitter, трети - изчезват напълно.

Има обаче един човек, който продължава да оцелява, независимо от всичко. Така е правил винаги. Защото той е Чарли Шийн.

Чарли Шийн е надрусан с наркотика, наречен "Чарли Шийн". Чарли Шийн не може да понася последиците от действията си, така както всички останали. Разликата е там, че животът му се превръща в база за комедийни сериали. И, естествено, във водеща тема на онлайн-таблоидите.

Чарли Шийн е лудият, саморазрушителен, понякога агресивен клоун на САЩ, на когото всичко му се разминава.

Актьорът сякаш попада в сивата зона между вечното парти и кошмарните разкрития на Холивуд. Каквото и да направи, то изглежда "нормално".

Сега името му отново беше замесено в скандал - този път, свързан с твърдения за сексуално насилие срещу малолетно момче. Шийн беше обвинен в това, че е посегнал на 13-годишния Кори Хайм по време на снимките на филма „Лукас". Хайм почина през 2010 г. от усложнения след пневмония, като в последните години от живота си се бореше със зависимост от наркотици.

Чарли Шийн категорично отхвърля всички намеци за интимна връзка с покойния актьор. Каквито и обвинения да се хвърлят по негов адрес, едва ли ще са достатъчни, за да сложат край на кариерата му. Няма сила, която да причини това на Шийн.

"Чарли е правил доста лоши неща на доста свестни хора. Това обвинение е доста сериозно, но знам, че той е съсипал немалко човешки съдби. Винаги е успявал да продължава да си живее живота и да не понася никакви последици от действията си... Изглежда са му се разминавали доста неща", коментира бившата му приятелка Брет Роси.

Адвокатите на Шийн обаче твърдят, че актьорът вече е платил цената за грешките от миналото си и вече е нов човек.

"Причината, поради която той не е във фокуса на медийно внимание в последните години, е, че той е напълно променен. Вече не се занимава с нещата, които навремето привличаха вниманието към него. Не пие алкохол, не употребява наркотици. Приема покани за актьорски роли и ги изпълнява съвестно и отговорно. Той е любящ родител, баща на пет деца. Вече има и внуче. Не мога да говоря за миналите му действия, но мога да ви кажа, че сегашният Чарли е прекрасен човек", казва юристът Стивън Бърнард, който го представлява.

Да приемем, че казва истината. Въпреки всички - има цели сайтове, посветени на това да документират случаите на физическо посегателство и насилие, извършени от Чарли Шийн.

Ето само някои от тях:

1990: Годеницата на Шийн - Кели Престън (настоящата съпруга на Джон Траволта) е „случайно" простреляна с 22-калибров пистолет

1994: Студентка от Калифорнийския университет подава жалба, в който твърди, че Шийн я е удрял по главата, след като му е отказала секс. По това време той е женен за първата си съпруга - модела Дона Пийл.

1996: Шийн е арестуван за брутален побой над Бритъни Ашланд, след като блъска главата й в мраморен под и заплашва, че ще я убие. Ашланд е приета в болница, получава седем шева на устната. Актьорът не отрича фактите в жалбата и получава две години пробация. Шийн обаче твърди, че Ашланд се е опитала да го нападне, а той само искал "да я спре."

2004: Дениз Ричардс описва притесненията си от Шийн в периода, непосредствено след раждането на първото им дете. Младата актриса се опасява, че Шийн отново използва наркотици. В съдебни показания тя описва, че той става параноичен, вманиачава се на теми като „анти-ваксърство" и конспиративни теории за 11 септември 2001 г. Държи огнестрелно оръжие под масичката за кафе, така че „да му е под ръка, ако някой нахлуе в къщата".

2006: Дениз Ричардс твърди, че Шийн вече е заплашвал да я убие. Междувременно, притесненията й нарастват, тъй като забелязва как съпругът й разглежда сайтове за гей-порно, в които участващите момчета изглеждат непълнолетни. Шийн твърди, че е предоставил компютрите си на ФБР, откъдето не е последвало разследване.

Жалбата на Ричардс разкрива многобройните агресивни заплахи от страна на актьора: „Казах му, че ако продължава със заплахите да ме съди за попечителството на децата, то ще ме принуди да разкажа истината за всичко, което е правил.

Той ми заяви, че „никога няма да стигна до съд, защото ще бъда мъртва". Каза ми още да се наслаждавам на времето с родителите си, „докато още са живи".

Приех това като намек, че ще навреди не само на мен, но и на родителите ми. В този разговор повдигнах и темата за Клоуи Джоунс - проститутка, с която той се е срещал. Бях видяла по новините, че тя е починала при неизяснени обстоятелства. Когато го попитах дали има нещо общо със смъртта й, той заяви: ‘Без коментар.' И повтори ‘Без коментар', когато го питах отново. Това ме изплаши."

Съдът дава на Ричардс ограничителна заповед.

2009: Шийн е арестуван за углавно престъпление - побой с нанасяне на средни телесни повреди и заплахи срещу тогавашната си съпруга Брук Мълър. Ужасът в гласа й се чува в запис от телефонно обаждане до полицията. В него тя казва, че се страхува за живота си и твърди, че съпругът й държи нож, опрян в гърлото й. Тогава Шийн се призна за виновен за домашно насилие.

2010: Порнозвездата Капри Андерсън твърди, че Шийн я е душил и е заплашил да я убие. Жената беше открита гола в нетрезво състояние в хотелска стая в Ню Йорк. Без да бъде арестуван, Шийн се подложи на доброволна терапия.

2011: Отново Брук Мълър се оплака, че Шийн е заплашвал да й отреже главата, да я "сложи в кашон" и да я изпрати на майка й. По същото време той пише в съобщение, че иска да убие мениджъра си Марк Бърк, като го нарича „гърбава еврейска свиня". Мълър настоява за ограничителна заповед и я получава. Близнаците, родени по време на брака им, са изведени от къщата му. Шийн определя твърденията на Мълър като "лъжи."

В същата година Comedy Central му отдават почит с комедийно шоу. Става очевидно, че сякаш обществото е достигнало до примирение с поведението на Чарли Шийн. "Продължавай да се държиш безумно, а ние ще продължаваме да гледаме".

Самият той нарича жените, които го обвиняват в насилие, "тролове", а обвиненията им - "тъжни и жалки лъжи." Много от тях работят в сексуалната индустрия - така че какво значение имат думите им?

Историята на тормоза обаче не приключва.

2012: Подадено е оплакване в полицията от мъж, който твърди, че Шийн е заплашил да го застреля с полуавтоматично оръжие.

2013: Шийн изпраща „поздрав" в Twitter за рождения ден на бившата си съпруга Мълър, като пише "защо не духнеш тази свещичка." Прикачената снимка показва изображение на граната. Туитът е в отговор на искането ѝ за ограничителна заповед.

2014: Зъботехничка от Лос Анджелис съди Чарли Шийн за побой и сексуално насилие, като твърди, че актьорът я е ударил по време на посещение в кабинета й и я е хванал за лявата гърда.

2015: Шийн туитва до бившата си съпруга Ричардс, че тя е "еретично прасе в залеза на славата си" и "позор".

2015: Шийн оповестява, че е ХИВ позитивен. "Трябва да сложа край на на потопа от атаки, от полуистини, и от много вредни истории, че застрашавам здравето на много други хора, което е невероятно далеч от истината."

2016: Полицията в Лос Анджелис потвърждава, че извършва полицейско разследване на Шийн във връзка със съдебното дело между него и бившата му годеница Скотин Рос. В запис, разпространен в RadarOnline, Шийн казва, че по-скоро би платил $20 000, за да изрита Рос в главата, отколкото да се договаря за извънсъдебно споразумение. Тя получава официална защита срещу него.

Рос твърди в жалбата си, че Шийн е държал незареден пистолет до слепоочието ѝ и е натискал спусъка. Освен това я е изложил на риск от заразяване с ХИВ. Бившият адвокат на Шийн - Марти Сингър, определя Рос като "изнудвачка... която прави секс срещу заплащане като проститутка и порнозвезда."

2017: Допълнителен иск е подаден срещу Шийн от анонимна жена, твърдяща, че той я е изложил на риск от заразяване с ХИВ.

Независимо колко ужасни неща прави, Чарли все още е верен на бранда си. Вероятно никога няма да падне по-ниско, отколкото вече е паднал.

Никога не е претендирал да е нещо по-различно от това, което е - а Холивуд го възнаграждава за това по своя сбъркан начин.

Той е изградил въображаеми герои върху бранда „Чарли Шийн", един от които беше сред най-популярните тв сериали - „Двама мъже и половина".

Журналистката Мариан Гарви от таблоида New York Post смята, че и тя, и останалите представители на пресата носят отговорност за състоянието на Шийн.

"Той си беше тотално ненормален. Но причината, поради която аз и всички останали продължавахме да се връщаме към него, беше, че той беше забавен. Никога не съм виждала такова падение, което да заслужава да бъде наблюдавано. Когато обаче призна, че е правил секс без презерватив, въпреки че е знаел за болестта си, за мен майтапът приключи. Мисля, че за много хора в Холивуд се случи същото. Той просто си е луд. И в Америка ние обичаме лудостта."

Дали промененият климат в Холивуд и чистката на насилниците ще доведе до момента, в който най-после ще бъде потърсена сметка на Шийн за прегрешенията му?

Актьорът често е отразяван от медиите „с намигване", представят като издънка, но симпатична издънка - въпреки серийното насилие срещу жени. Може би сега, след скандала с Харви Уайнстийн, хората ще видят това насилие в правилната светлина.

Oще: hiv  болестта на чарли шийн  бритъни ашланд  брук мълър  дениз ричардс  клоуи джоунс  кори хайм  сексуален тормоз  сексуално насилие  харви уайнстийн  хив  холивуд  чарли шийн  чичо чарли 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

3 ImaIma | 14.11.201716:01

@Alee
Ми не е така, наистина има изнасилени хора и не само жени. Не можеш да говориш така за всичко.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.09.2011, 22:12

2 Alee | 14.11.201712:43

Глупости на търкалета! Хората и медиите сами си създават идоли, а след това "умират" да си ги развенчават. Сега вече сме в нова ера, ерата на потърпевшите девици от нецензурни и вулгарни намеци, просташки опипвания и намигвания. То не остана мома неощипана. Хаванали те някой навремето за "оная работа" и сега голям срам и разбити мечти за принца на белия кон. Аре стига!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

1 Mako | 14.11.201710:38

Може би сега, след скандала с Харви Уайнстийн, хората ще видят това насилие в правилната светлина.
===================

Хахахахахаххххххххххххх, "правилната" светлина.....


Смее се
   

оценка

+1 -0