Феминистките, които стават за секс | webcafe.bg
Webcafe

Феминистките, които стават за секс

големият лебовскиГолемият Лебовски
27.10.2016, 14:33 (обновена 30.10.2016, 09:36)
Анита Саркисян

Снимка: © Getty Images

Те със сигурност биха протестирали шумно пред перспективата да попаднат в класация само заради физически атрактивния си външен вид и да бъдат определени като „феминистки, които стават за секс". А това е точно такава класация...

Анита Саркисян е влогърка и „културен критик" с фетиш за изобличаване на сексизма във видеоигрите...

Съвременната представа за феминистките е повлияна и помрачена от армиите съзнателно непривлекателни активистки със синя коса, гъста растителност под мишниците, 30 до 80 излишни килограми телесна маса и татуировка на Маркс на масивното бедро.

Болезнено популярни и шумни феминистки като Лена Дънам са се превърнали в символ на движението в Западния свят с тяхната мисия да погребат женските качества като елегантност и изящество под индустриални количества политкоректни, тоталитарни слогани за „токсичното мъжество", „експлоатацията на жените" и „патриархата".

В прослойката на войнствените момичета с лоши идеи обаче има и страшно добри попадения: секси феминистки, които са ангажирани с каузата на дамското превъзходство, тоталното промиване на мозъци и принизяването на отсрещния пол, но не са отишли чак дотам, че да превърнат собствените си тела и лица в противен спектакъл.

Те със сигурност биха протестирали шумно пред перспективата да попаднат в класация само заради физически атрактивния си външен вид и да бъдат определени като „феминистки, които стават за секс".

А това е точно такава класация.

Тези прекрасни, но заблудени дами могат да бъдат определени и като FILFs (Feminists I'd like (to) fuck - игра с жаргонния поп-културен термин MILF). Ето ги и тях:

Лиз Планк

Лиз Планк е висока и грациозна мацка с великолепна кожа от Канада, която замърсява хиляди млади съзнания през медийната платформа Vox.com. Лиз е типичната либерална медийна манипулаторка, завършила съвършено измислената и абсурдна специалност Women's studies, захранена с културен марксизъм и омраза към западното общество, белите мъже и свободния пазар.

Тя е майсторка на всички опорни точки на модерния феминизъм, вижда сексизъм и мизогиния буквално във всяка социална ситуация или културно явление, и е готова да говори глупости за „патриархата" с чаровна усмивка на сладкото лице.

Като видна медийна активистка тя се снима с трагикомичния канадски премиер Джъстин Трюдо и не е много ясно кой е по-голямото барби на фотографията:

Секстремвистките от Femen

Тези яростни мадами парадоксално са най-печално известните, но и най-смислените феминистки в нашата селекция. С украински произход, атлетичните и почти вечно голи активистки на Femen нямат политически коректната авто-цензура на западните си колежки и редовно протестират срещу наистина най-големия враг на жените днес - организирания и политически ислям.

Нещо, което феминистки от САЩ или Западна Европа дори не биха си помислили. Нещо повече, те са по-склонни да организират акция в подкрепа на джихада, ислямизма и стъпканите права на жените в мюсюлманския свят, само и само някой да не ги обвини в расизъм.

Femen са се преместили от размирна Украйна и в момента са базирани в комфортния и егалитарен (засега) Париж, което прави тяхната борба с патриархата малко безсмислена. Но продължават да бъдат секси и голи, дори с абсурдни надписи по бедрата, гърдите и дупетата си.

Ема Уотсън

Ема отдавна не е малолетната Хърмаяни и няма никакъв проблем да говорим за нейната процъфтяваща сексуалност. Тя изглежда прекрасно, с добре поддържана фигура и заучени маниери на екранна съблазнителка.

Уотсън е безупречна по време на заредени с еротично електричество фотосесии, които акцентират върху външния вид и не са ангажирани с никакво идеологическо съдържание.

Когато обаче реши да се прави на сериозен човек и участник в обществото, Ема Уотсън пропада в спирала от пропаганда, дезинформация и лоши идеи.

Тя е лице на феминистката кампанията HeForShe и дори се озова в ситуация да говори нелепости за половото неравенство пред ООН. Като типичната западна феминистка Ема търси проблеми в първия свят и прави дори невъзможното, за да избегне некомфортната действителност с правата на жените - по-скоро липсата на такива - извън границите на толкова остро атакуваните САЩ, Европа, Канада и Австралия.

Анита Саркисян

Анита е влогърка и „културен критик" с фетиш за изобличаване на сексизма във видеоигрите. Точно така, това е една от най-уважаваните и популярни западни феминистки и нейната работа не е свързана с милионите кастрирани момичета в Африка, с уредените бракове и децата-булки в Близкия изток, с епидемията от изнасилвания в Индия, Пакистан и Бангладеш.

Не, Анита е гордо изправена срещу най-големия враг на жените - компютърните игри.

Тя се прочу покрай своята видео поредица срещу „сексуализацията и дехуманизацията на женските образи в игрите".

Аргументите и фактите изложени в клиповете на Анита бяха показани като чист и рафиниран фалш от десетки геймъри, но това не попречи на Саркисян да стане медийна звезда.

Тя олицетворява абсурда на модерния западен феминизъм - борба за „правата" на измислени персонажи и пълно мълчание за страданието на реални жени. Но пък е секси.

Ники Ходжсън

Ники Ходжсън е атрактивно русо бижу, което разгръща своето ветрило от интелектуално и морално фалирали идеи в цитаделата на феминизма и регресивното ляво - The Guardian.

Ники пише и за секс в Men's Health, което е равносилно на това да дадеш на неонацист колонка в списание за евреи или чернокожи.

Ники е класическа „перлена феминистка" от Лондон - произлиза от богато семейство и никога не се е изправяла пред истински проблеми, тя е тотално разведена с реалността и е пълната морална и житейска противоположност на истински ролеви модел за момичета като страхотната Аян Хърси Али.

Но котешкото излъчване на Ники й печели място в селекцията от сексуално привлекателни феминистки.

Oще: активистки  блогър  влогър  жени  лебовски  нереафиниран сексизъм  обида  права на жените  равноправие  рафиниран сексизъм  сексизъм  фемен  феминизъм  феминистки 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.11.2016, 18:09

41 Bloggerman | 11.11.201610:52

Феминизмът не е болест,а състояние на духа.По нашите географски ширини броя на феминистките би трябвало по презумпция да е твърде голям, ама не е.Защото феминизма вирее сред жените с висок материален и културен статус.Нещо като матриархат. Априори социалната струкутура на пчелния кошер е матриархат т.е. там върлува феминизъм, но това не ми пречи да обожавам пчелния мед!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.06.2014, 22:26

40 izi | 29.10.201621:11

Сексизъм в статия за феминистки... Каква ирония.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

39 Дракон с кисело зеле | 29.10.201602:01

Намаляването на разликата между три и четири (или повече) пъти е много, да. Според мен, едно от необходимите условия да бъде съвсем премахната, е да се спре с раздухването на фалшивата разлика от двайсет и кусур процента, за да може да се обърне внимание на факторите, водещи до реалната.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

38 deowin | 29.10.201601:28

>се смъква много

"Много" е удобно субективна дума. Много субективна даже.
С нея няма смисъл да споря, затова няма да го правя.
Това, което ще отбележа, че независимо колко "много" е смъкнат wage gap-а, смъкнат wage gap е съществуващ wage gap. QED.
А когато wage gap съществува, но рационална причина за него все още няма, то има смисъл да се полагат усилия да се заличи. Достойно е някак. Докато реториката, че бил "много" нисък, "по-"нисък, както и личните нападки към тези, които се опитват да му обърнат внимание, ми се струва недостойна.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

37 Дракон с кисело зеле | 29.10.201600:34

Уебкафе, оправете си малоумния сайт, че ще му се не знае вече. Половината ми коментар изчезна.

Както и да е, само да кажа, че разлика от двайсет и кусур процента е едно, разлика от пет до седем - съвсем друго.

Разликата би могла и съвсем да изчезне, ако на жените спре да им се втълпява отвсякъде, че да им се плаща по-малко е норма. Не е само това, разбира се, но би било добро начало да се спре с раздухването на митове и легенди, породени от тенденциозно и/или откровено грешно интерпретирана информация.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.10.2016, 00:24

36 jones | 29.10.201600:32

Кой е Големият Лебовски и защо трябва да ни интересува, че е сексуално фрустриран петнайсет годишен с огромно самочувствие, но пък за сметка на това без никакъв мозък? Ясно е, че той не разбира колко е глупав, обаче в тоя сайт не се ли намира поне капка мозък на пода на редакцията
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

35 Дракон с кисело зеле | 29.10.201600:26

Дракон, дори да предположим, че тази WaPo статия се позовава на надеждни източници и статистика, тя все пак се твърди "much lower", не отрича да има wage gap.
---
В първия си коментар по тази конкретна тема казах следното:
За разликата в заплащането има немалко изследвания, които показват, че ако се вземат повече фактори предвид, >>се смъква много.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.02.2013, 00:46

34 Ролинс | 28.10.201623:33

От статията:

"Ники е класическа „перлена феминистка" от Лондон - произлиза от богато семейство и никога не се е изправяла пред истински проблеми"

Горе-долу представлява повечето борци за "социална правда". Искам да отидат в някое гето "no go zone" в Бирмингам, западен Лондон или Лутън и там да проповядват за правата на жените и гейовете. Да видим как ще я посрещнат онези малцинства, които толкова много защитава.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.02.2013, 00:46

33 Ролинс | 28.10.201623:25

deowin | 28.10.201622:19
Ако, от друга страна, твърдиш, че това "по-нисък" за теб означава "пренебрежимо нисък", то ще се наложи да го покажеш - първо да намериш количествено измерение на "по-нисък", после да дадеш рационални аргументи каква стойност би била "пренебрежимо ниска" и защо.

---------------------------------------

Ти не разбра ли за какво става въпрос? "Разлика в заплащането" или wage gap няма. Има earnings gap. Като изчислиш и събереш заплащането на всички мъже и всички жени, наистина жените "получават" около 77% от това на мъжете. Е и? Факторите, който обясняват това несъответствие, съм ги обяснил в по-долния коментар, а и са документирани предостатъчно. Има източници, потърси в интернет. Дракона ти е дал такъв. Въобще не може да става въпрос за някаква дискриминация или "женомразство". Всъщност в държави като САЩ не е възможно да плащаш на жена по-малка заплата от един мъж ако и двамата имат същия стаж.

https://en.wikipedia.org/wiki/Equal_Pay_Act_of_1963

Относно разликата след като се прибавят тези фактори - тя е около 3-4 % в полза на мъжете. Това го отдавам на природни фактори. На мъжете им е вродено да са по-конкурентни и затова са по-агресивни като се договарят за заплата. Ако не си поискаш, няма да ти дадат. Намига
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

32 deowin | 28.10.201622:19

Дракон, дори да предположим, че тази WaPo статия се позовава на надеждни източници и статистика, тя все пак се твърди "much lower", не отрича да има wage gap. Ако все още твърдиш, че wage gap няма, може би дай статия, която да го твърди, и тогава можем да говорим за нея. Тази твърди, че е "по-нисък". По-нисък от какво и колко - това дори няма значение, защото "по-нисък" всъщност валидира, че wage gap съществува. Което твърдях аз.
Ако, от друга страна, твърдиш, че това "по-нисък" за теб означава "пренебрежимо нисък", то ще се наложи да го покажеш - първо да намериш количествено измерение на "по-нисък", после да дадеш рационални аргументи каква стойност би била "пренебрежимо ниска" и защо.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани