Тайното оръжие в арсенала на Харви Уайнстийн | webcafe.bg
Webcafe

Тайното оръжие в арсенала на Харви Уайнстийн

webcafeLifecafe, по Дейли Бийст
13.11.2018, 10:05 (обновена 15.11.2018, 13:06)
харви уайнстийн

Снимка: © Getty Images

Защитникът на Харви Уайнстийн твърди, че привличането на частния детектив е причина за серията от тактически победи срещу прокурорите

Той е тайното оръжие в юридическия арсенал на Харви Уайнстийн. Бивш следовател от нюйоркската полиция, работил в окръжната прокуратура на Манхатън в продължение на години, сега прилага опита си като частен детектив. Именно той помага на Уайнстийн за оборването на аргументите в исковете на прокуратурата срещу бившия холивудски магнат, обвинен в изнасилване.

Хърман Уайсбърг е човекът, към когото се обръщат богатите и известните, когато имат нужда да бъде разследван някой, да бъдат осуетени заговори и заплахи за изнудване. Сътрудниците му го описват като детектив с упоритостта на хрътка. Една от задачите му е да намира ключови свидетели и да води разпитите им, така че да стигне до нужната информация. Защитникът на Уайнстийн Бенджамин Брафман твърди, че намесата на Уайсбърг е причина за серията от тактически победи срещу прокурорите.

"Каквито успехи съм пожънал в случая с Уайнстийн, Хърман е изиграл сериозна роля в тях. Той ми помага да откривам материали, които доказват, че някои от важните свидетели на обвинението в този случай не са казали цялата истина по обвиненията, които отправят срещу г-н Уайнстийн", казва Брафман.

Миналата седмица адвокатът поиска от съда сваляне на всички обвинения срещу неговия клиент, след като се разкри, че водещият детектив по случая Никълъс Дигаудио не е уведомил прокуратурата за наличието на свидетел с потенциално оневиняващи доказателства преди повдигането на обвинението срещу Уайнстийн.

Брафман представя пред съда текстово съобщение от една от жените, обвиняващи Уайнстийн в сексуално насилие, в което тя иска среща с продуцента седем месеца след въпросното "насилие".

В друг случай, Дигаудио е казал на жертва на Уайнстийн, че има право да изтрие текстови съобщения, които смята, че не са важни за разследването. Разследващият полицай вече е отстранен, но е абсурдно как прокуратурата е допуснала подобно поведение по този тежък случай.

Елитен адвокат, който е ползвал услугите на Хърман Уайсбърг, твърди, че този обрат е заслуга на частния детектив.

"Почти съм убеден, че една от задачите му е да работи по компрометиране на убедителността на свидетелите", казва Джеръми Заланд, който е работил с Уайсбърг в прокуратурата на Манхатън. Той е ползвал услугите на частния детектив по няколко важни разследвания, след като става адвокат преди 8 години.

52-годишният Уайсбърг започва работа през 90-те години като редови полицай в Куинс, после работи под прикритие по линия на наркотрафика. Прехвърля се в отряд за охрана на видни личности, бил е и част от екипа по сигурността на вицепрезидента Ал Гор и президента Джордж Буш-младши, когато посещават Ню Йорк.

Като разследващ полицай Уайсбърг е прикрепен към окръжната прокуратура на Манхатън, като става член на специално подбран екип, работил под ръководството на бившия окръжен прокурор Робърт Моргентау, и през първите години на Сайръс Ванс - същият окръжен прокурор, който сега води делото срещу Уайнстийн.

Уайсбърг е помагал в разследването на делата за изнудване срещу звездата от NBA Кармело Антъни през 2004 г. и комика Дейвид Летърман през 2009 г., като и в двата случая се стига до наказателни присъди.

Определят го като „човекът на терен". Той е този, който почуква на вратата, когато най-малко би ви се искало, на зазоряване или късно през нощта. Колегите му хвалят способността му да води разпити, да бъде класически следовател. От 2010 г. се прехвърля в частната практика.

Един от случаите, по които Уайсбърг работи, е дело за изнудване срещу женен мъж от страна на жена. Двамата са употребили кокаин и са правили секс в дома на мъжа, а когато приключили, жената поискала пари, за да запази случилото се в тайна.

Адвокатът Джеръми Заланд предлага на клиента си да се обади на жената и да я покани за среща на четири очи. Разговорът между двамата се записва с цел да се съберат инкриминиращи улики, приемливи пред съда.

Жената се съгласява, но вместо клиента на срещата отива Хърман Уайсбърг.

"Отиде, срещна се с нея, обясни й, че постъпва некоректно и я накара да спре. Каза й, че следващия път може да не бъдем ние, а органите на реда. Хората трябва да са наясно, че не могат да изнудват, да поставят другиго под принуда или да го преследват. До известна степен законите говорят сами за себе си", казва Заланд.

Уайсбърг е работил по поредица от случаи - от обвинения в чиновнически престъпления, изнудване и порно за отмъщение. Работата му включва подслушване на хора, срещи със свидетели, конфронтация с лицата, които атакуват негови клиенти с порно за отмъщение или опити за изнудване.

Описват го като надежден и доверен следовател, който „играе по правилата", но има и уменията да свидетелства в съда. Въпреки че на пръв поглед изглежда странно бивш представител на органите на реда да работи за хора, обвинени в престъпления, това не е нередно или незаконно.

"Те имат пълното право на качествена защита. В нашата система, ако работиш за адвокат като следовател, работата ти е да дискредитираш всеки свидетел срещу твоя клиент. Такава е системата, която имаме", коментира бивш следовател.

Oще: делото срещу харви уайнстийн  изнудване  манхатън  разследване  харви уайнстийн  хърман уайсбърг  частен детектив 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

19 Дракон с кисело зеле | 01.12.201823:39

Онуфрий, знам. Твърдението обаче беше, че няма заведени дела срещу Уайнстийн, пък то има.

Мако, знаеш, че далеч не защитавам всички "митутки", обаче Уайнстийн е, отново, в момента разследван за няколко изнасилвания, освен това е известен с навика да тормози и заплашва жени и журналисти, тръгнали да надигат глас срещу похожденията му. Пък и не всяка актриса, казала "Хаштаж Митю", е Азия Ардженто.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.06.2018, 23:15

18 Онуфрий | 01.12.201811:17

Ъъъ, срещу Уайнстийн има заведени немалко дела, включително и за клевета - от страна на Ашли Джъд. Разследват го за няколко изнасилвания. Дори да не е виновен във всичко, в което го обвиняват, работата му очевидно не е чиста. Козби вече го осъдиха, ако не ме лъже паметта.
=====================================================

Това, че срещу някого са заведени дела и/или е подсъдим нищо не означава, защото всеки е невинен до доказване на противното. Дори да е вършил такива неща трябва да е налице съответния доказателствен материал, който да бъде признат от съда, защото ако не можеш да докажеш нещо, в правната действителност то не се е случило.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

17 Mako | 01.12.201810:05

Дракон с кисело зеле | 01.12.201801:52

викам наистина да не се правим, че действията му са нормални или приемливи - не са.
====================================

Драко, ще ти отговоря точка по точка и / ако решиш да коментираш след това/ - гледай да кажеш нещичко по всеки един елемент на моя отговор:


1. Никъде, под никаква форма - явна или имплицитна, не съм оневинил коментираното лице. Не само защото не съм негов съдия в съдебната зала, но и защото съм на 100% убеден, че той е злоупотребявал с положението си. Нещо повече, понеже съм умерен антисемит и расист, съм накичил човечето с определението "еврейска свиня". Това не променя факта, че от юридическа гледна точка "свинята" е невинна. Само това напомням. Напомням и още нещо:
2. Ще бъда директен: да застанеш под каузата на митутките не означава да избереш страната на "добрите, доброто". А на страната на откровени проститутки. Опитващи се със задна дата да си измислят несъществувала тяхна някогашна почтеност. Правилата на играта в шоубизнеса са кристално ясни: кариера не се прави само с артистичен талант, а и с всички мислими и немислими други средства. В палитрата на които греят като слънца вагините. Това е положението. Дамите не са били насилени зорлем. Имали са избор и съвършено съзнателно и отговорно са направили сделка - секс срещу успех. Това ги прави 100% съучастнички в грозния бизнес на свине като Уайнстийн. Той е злоупотребил с положението си, но оплакващите се днес с удоволствие са разменили няколко часа вагинално време срещу десетилетия многомилионна кариера. Приказките за "едностранна мъжка принуда" са вятър - всеки топнат в тези неща отлично знае, че пред дверите и половите органи на влиятелните мъже / и жени!/ в този бизнес гъмжи от мераклии. Така че, съгласявайки са на всичките тези сега описвани гадости, дамите не само са били отлично мотивирани да надцакат конкуренцията, но и са били свръхщедро овъзмездени за услугите си. Такава е фактическа ситуация.
3. Има нещо по-грозно от тази грозна свада между грозни хора. Това е, че покрай течащата гадост поставяме истинските невинни жертви на насилие, онези милиони пострадали от него безименни хора, в положение да се чувстват "защитавани" от проститутки, жени, изкарващи прехраната си с шантаж, и откровено вилнеещи психопатки. Изключително нелепа ситуация за онези, които могат да си дадат сметка за абсурдността на ставащото.

Айде - дотук, че вече стана досадно Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

16 Mako | 01.12.201809:11

deowin | 01.12.201800:38

Но такива снимки не са никакво доказателство
=================================

Част от снимките са придружени от коментари на специалист по език на тялото. Не казваш нищо за тези коментари, понеже се е наложило да скочиш в спешно заминаващ наполеонов влак, нали?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

15 Mako | 01.12.201809:08

deowin | 01.12.201800:38

Нямам време да ви прочета глупостите
=============================

Човек, който има цялото / "работно"/ време на света нямал време?
Оригинално!

Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

14 dedo adji | 01.12.201806:30

Деосвин няма време да чете глупостите ни, на които не може да отговори адекватно, но намира време да отваря линкове и да установи, че те съдържат не повече доказателства от неговите блювни. И предлага като контра аргумент други снимки на усмихнати двойки, при които МОЖЕ БИ, според него, е имало насилие, изнасилване и др. Съчинение по картинка. Правехме ги в началното училище, не знам дали се практикува още. Сега ще се спотаи за уикенда със съзнанието, че е нанесъл удар по враговете на прогреса и цивилизацията, като машинист на Наполеонов влак.
А Драконът ни просвещава с епохалното откритие, че не е лесно да обвиниш човека, който държи в ръцете си кариерата ти. Вярно, че не е лесно. Но, ако държиш на достойнството си повече от кариерата, можеш да я заебеш. Както споменах, никоя от тия дами не е била застрашена да остане гладна на улицата. Само да се лиши от милионите и славата. Е, за тях се плаща.
А примерът със статията за оня, дето обвинил жена в сексуален тормоз е много неподходящ. Спомни си, Драконче, че точно точно под тази статия всички коментари бяха изтрити от цензурата на кафенето. Не си спомням, дали между тях имаше и твои, но делото на героя гей е излязло отчасти успешно. На обвинената жена не е бил подновен договорът. Това, естествено, не може да се сравнява с бедите, които се стовариха на главата на не горкия Харви, но все пак е ход към равнопоставеност. И за ?дамата?, която едва ли е останала безработна, е по-болезнен резилът.
И, Драконче, свинчопрас се ползва от 7 часа разлика, мен ме гони старческо безсъние, а какво правиш ти в кафенето в 2 часа през нощта? Няма ли по това време по-приятни занимания за млад човек?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

13 Дракон с кисело зеле | 01.12.201802:04

Онуфрие, затова още няма нито едно дело в нито един съд. А не е късно някой от обвинените да заведе дело за клевета.
---
Ъъъ, срещу Уайнстийн има заведени немалко дела, включително и за клевета - от страна на Ашли Джъд. Разследват го за няколко изнасилвания. Дори да не е виновен във всичко, в което го обвиняват, работата му очевидно не е чиста. Козби вече го осъдиха, ако не ме лъже паметта.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

12 Дракон с кисело зеле | 01.12.201801:52

Леееекичо уточнение:, по времето, по което коментираният човечец е плащал не със собствените си пари, а е ползвал високата си позиция в този бизнес, дамите не са били "обвиняващи го в насилие".
---
Ако не ме лъже паметта - че в момента ме мързи да проверявам - една от причините дамите да не надигнат глас навреме е, че Уайнстийн е изпращал бивши агенти на МОСАД да тормозят тях и журналисти, разследващи изцепките му. Вероятността немалко да са му се хвърлили в кревата съвсем доброволно и с радост не е никак ниска, всъщност, но викам наистина да не се правим, че действията му са нормални или приемливи - не са. И хайде да не се правим, че е лесно да обвиниш в насилие човек, който държи цялата ти кариера в ръцете си.

Ето този мъж, примерно, обвини тормозещата го феминистка в тормоз едва след като излезе от сферата й на влияние:
https://www.webcafe.bg/lifecafe/vryava/id_1757623198_Kakvo_stava_s_#MeToo_kogato_feministka_bade_obvinena_v_seksualno_nasilie_nad_maj
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

11 deowin | 01.12.201800:38

Нямам време да ви прочета глупостите, но виждам линкове към снимки, на които насилените жени не изглеждат мизерно. Чудесно. Но такива снимки не са никакво доказателство, че жените не са били насилени, че актът е бил по общо съгласие и прочие. Мога да ти намеря купища снимки на видимо доволни, влюбени двойки, чийто семеен живот е бил кошмарен преди и след снимката - изнасилвания, побои и дори евентуална смърт.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

10 Mako | 30.11.201823:29

deowin | 30.11.201822:05


>възторжени почитателки на чичката, дръзновено атакуващи леглото му

Доказателства за това твърдение?

Многобройни. Можеше и сам да ги откриеш, ако имаше и най-малкото намерение да провериш. Но ти си специалист по Наполеонови влакове, а такива хора не се главоболят с подобни дейности - те просто знаят, че не е имало никакви атаки / че коя жена би атакувала леглото на влиятелен мъж, нали така?!?/, така както знаят и това за влаковете.
Ето ти едно от първите неща, които ми изпаднаха. Снимки, в комбинация с малък коментар:

https://drlillianglassbodylanguageblog.wordpress.com/tag/harvey-weinstein/

===
Също, кога една жена решава да се престраши и да разкаже за насилието не би следвало да има каквото и да било значение.
===

Не мога да дрънкам празни приказки за кого и как би имало значение в произволен контекст, но от юридическа гледна точка значението на подобно поведение е огромно. Дори без никакви съществени познания в областта би следвало да го съзнаваш, но понеже си психопат, а за психопатите важи единствено собственото им мнение - радваш окото с подобни простотии, като горецитираната. Не си осъзнал и това, че в статията тихичко се прокрадва инфо за нещо, което предстои да се случи - серия от съвсем конкретни съдебни искове към почувствалите се насилени дами, част от които виждаш щастливо прегърнати с еврейското прасе по снимките. Предстои и съдебно обяснение в любов с побягналата съпруга. Която с удоволствие се е ползвала от връзките и влиянието на съпруга си, обаче по никакъв начин не се е досещала, че и други, като нея, са проституирали, за да се докопат до прасенцето-касичка. Нали знаеш коя е възмутената до дъното на чистата си душа женица на ХУ?
Ето една паметка. Глей ква е щастлива. И ненасилена. И непроституираща до любимото си същество. Свинята, която за няколко години след срещата си с тази британска прясна мръвка и помага да скочи директно в обслужващия персонал на суперзвездите на Холивуд. Нея, благопристойната британска девственица-хлапе. На 20+ и вече облича хора за Оскарите - каква кариера, а?
Да ги видим, щастливите влюбени:

https://media.vanityfair.com/photos/59deb4f7ad26f34b3803344e/master/w_960,c_limit/harvey-weinstein-georgina-chapman-separated.jpg

Ей ги в компанията на едни други луди-млади:

https://e3.365dm.com/17/10/1096x616/skynews-donald-trump-melania-trump_4123111.jpg?bypass-service-worker&20171008143034

Айде , бегай да надуваш свирките на наполеоновите влакове, Хахо! И не забравяй да прочетеш заглавията на утрешните вестници, за да си изградиш консистентно научно мнение по въпроса!
Смее се
   

оценка

+0 -0