Жулиет Бинош защити Уайнстийн: Това му стига | webcafe.bg
Webcafe

Жулиет Бинош защити Уайнстийн: Това му стига

webcafeLifecafe
09.02.2019, 10:23 (обновена 10.02.2019, 14:22)
Жулиет Бинош

Снимка: © Getty

Френската актриса е работила по два филма с бившия шеф на Miramax, но никога не е имала проблеми с него.

Низвергнатият холивудски продуцент Харви Уайнстийн е изтърпял достатъчно след лавината от обвинения в сексуален тормоз, която го заля от есента на 2017-а досега. Или поне такова е мнението на Жулиет Бинош.

Френската актриса коментира ситуацията с Уайнстийн по време на Берлинския международен кинофестивал, от чието жури тя е част. Бинош обясни, че се опитва да се постави на мястото на бившия продуцент, срещу когото в момента текат дело и няколко разследвания по обвиненията, че сексуално е тормозил и насилвал актриси.

"Мисля, че това му беше достатъчно", коментира Бинош във връзка с публичната цензура, която беше наложена на Уайнстийн след началото на скандала.

Двамата преди са работили заедно – по филмите "Шоколад"  и "Английският пациент". Актрисата обаче споделя, че никога не е имала тревоги при работата си с холивудския шеф, макар да е виждала, че той самият има "проблеми". Обяснява, че като продуцент Уайнстийн е бил "чудесен през повечето време".

"Беше страхотен продуцент и не трябва да забравяме това, въпреки че работата с него е била трудна за някои режисьори, актьори и най-вече актриси", коментира Бинош.

Това обаче не означава, че според актрисата Уайнстийн не трябва да бъде наказван. Според нея "съдебната системата трябва да направи това, което е необходимо".

Френската актриса и преди е коментирала обвиненията срещу Уайнстийн. Пред Le Monde през 2017-а тя разказва, че го познава още от създаването на продуцентската компания Miramax и според нея той е бил единственият американски разпространител с ентусиазъм за авторското кино, в което силно е вярвал.

Единственият път, в който Бинош е чула някакъв сексуален намек от Уайнстийн, не го е приела сериозно.

В същото интервю от 2017-а Бинош разкри, че самата тя е трябвало да се отбранява от сексуалните щения на хора, с които е работила в киното. Когато е едва на 18, режисьор я кани на вечеря, за да обсъди с нея свой нов проект. В края на вечерта той опитва да я целуне. Бинош го отблъсва и му казва, че си има приятел, в когото е влюбена.

Историята се повтаря, когато актрисата е на 21. Поканена е от продуцент един час преди началото на вечеря, която трябва да отбележи края на снимките на филм. Според разказа на Бинош, продуцентът се е нахвърлил върху нея и тя трябвало да го отблъсне по същия начин.

Що се отнася до Уайнстийн, от началото на скандала досега над 80 жени са го обвинили за неуместно поведение – от сексуален тормоз до насилие.

Някои от обвиненията са отпреди десетилетия. Продуцентът вече призна, че поведението му в миналото е "причинило много болка", но отрича при отношенията му с която и да е актриса да е имало секс без взаимно съгласие. Повечето от историите на актрисите той определя като "фалшиви".

Въпреки това в момента срещу него има пет обвинения: за сексуално насилие, включително изнасилване. Те са свързани с показанията на две жертви. Уайнстийн отрича и техните обвинения.

Срещу него има заведени и няколко граждански дела, включително едно и от актрисата Ашли Джъд.

Скандалът "Уайнстийн" доведе до появата на движението #МеТоо, в което жени и мъже разкриват, че са били жертва на сексуален тормоз. Вследствие на него стотици жени обвиниха мъже от развлекателната индустрия, бизнеса и политика в сексуален тормоз и насилие.

Oще: metoo  актриса  жулиет бинош  продуцент  сащ  сексуален тормоз  сексуално насилие  скандал  франция  харви уайнстийн 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

1 ImaIma | 09.02.201918:19

Няма стига, бой бой бой. Някой хора не възприемат от нищо друго.
   

оценка

+0 -3