12-годишната, чието хоби е да убива животни | webcafe.bg
Webcafe

12-годишната, чието хоби е да убива животни

webcafeLifecafe
09.08.2016, 17:10 (обновена 16.08.2016, 17:32)

1 от 8 снимки Назад Напред

аряна гурдин

Снимка: © facebook.com/aryanna.braidsandbowshunting

Аряна Гурдин е едва на 12 години, но зад гърба си вече има десетки вълнуващи ловни изживявания, за каквито опитни ловци могат само да мечтаят.

Тя е едно малко момиче с руса плитка и широка усмивка. Както повечето си връстнички, Аряна Гурдин също обича да публикува много снимки във Facebook. Както повечето момичета, тя също обича животни. С тази разлика, че тя изпитва удоволствие, когато ги убива.

Аряна Гурдин е едва на 12 години, но зад гърба си вече има десетки вълнуващи ловни изживявания, за каквито опитни ловци могат само да мечтаят. С баща й Ели поддържат Facebook страници, посветени на лова, в които споделят снимки и истории от ловните си приключения.

Не всички обаче възприемат заниманията на Аряна като толкова вълнуващи. За мнозина те са по-скоро ужасяващи актове на насилие.

„Ето това мисля по темата. Аз съм окей с това, което правиш. Да харесваш лова е хубаво. Аз самата ловувам. Мисля обаче, че прекаляваш с жирафа и екзотичните животни", пише Лей Ана Картър. „Освен това вероятно си плащаш, за да ловуваш във ферми, а просто не съм съгласна с лова на животни, които са отгледани единствено за да бъдат убити. Да отидеш сред горите и да убиеш животно - няма нищо лошо в това да ловуваш елени, защото в противен случай популацията им би се увеличила прекалено много. Екзотичните животни обаче просто са грешка. Ти, приятелко, даваш на нас, жените ловци, лоша слава. Както другата жена, която уби лъв, не помня името й в момента. Трябва наистина да помслиш, преди да убиеш. Не че мнението ми има значение, но към момента ти използваш лова единствено като трофей, а би трябвало да е хоби, на което се наслаждаваш", пише още тя.

Други обаче не са толкова меки в изказванията си относно заниманията на 12-годишната Аряна. Повечето коментари под нейни снимки включват пожеланието „Дано умреш" или призиви да бъде арестувана. Дори фактът, че момичето е дарило месото на убитите животни от последния си лов в Африка на приюти за сираци не успокоява гнева срещу нейното кърваво хоби.

Мнозина изтъкват като аргумент в защита на Аряна това, че тя ловува единствено разрешени видове в разрешен период, с което не просто пази животните, но и помага за контролирането на популацията им. Освен това чрез ловните си занимания тя и семейството й подпомагат финансово бедни села, които получават и месото от лова. Дори фактът, че не убива застрашени животни, не въздържа гнева на хората онлайн.

„Жестоки и гнусни хора. Няма нищо „яко" убиването на екзотични животни! Ако има ад, трябва да гориш в него за вечността. Пушката не те прави корава, ти си просто мижитурка, която си търси тръпка", пише друг потребител в страницата на Аряна, която не е забранила секцията с коментари в профила си.

„Хора, защо се разстройвате толкова от това? Ловът е спорт. Ако хората имат лиценз да го практикуват, знаят кои животни могат и кои не могат да убиват. Ето обаче един съвет. Ако не ви харесва, не гледайте страницата, за да се оплаквате и да наричате тези хора свине и убийци, и т.н. Най-малкото баща й прекарва време с нея. Разбира се обаче, днес всеки се обижда за всичко. Това е смешно", пише друг потребител на име Ламоника Проктър-бърч.

„Глупаво жалко момиче - иска ми се някой да тръгне на лов за теб и да страдаш много и да мислиш за всички, които си убила в жалкия си живот. Бих искала да можеш да изпиташ толкова много болка, колкото всяко едно от тези животни, които с убила, Готино е да се усмихваш за убийството на невинно животно, когато ти си този с оръжието, истински героизъм - искам да повърна пред теб и върху теб", пише друг потребител.

Едва на 12 години, Аряна успява да се сдобие с „фенклуб" от зложелатели и въпреки своите над 33 000 последователи в ловната страница Aryanna Gourdin - Braids and Bows, тя е жертва на непрекъснат онлайн тормоз. Тя често благодари на хората, които я подкрепят срещу вълните от омраза. Аряна споделя съдбата на Кендал Джоунс - лъчезарна блондинка, студентка и мажоретка в в Тексас и вероятно най-мразената красавица в Интернет заради ловната й страст. Негативните коментари говорят за две неща: ловът все още е територия, запазена за мъже и второ - в XXI век отношението към това древно хоби не е еднозначно, а точно обратното - става все по-негативно.

Oще: facebook  аряна  аряна гурдин  лов  ловец  лов на животни  ловни снимки  ловци  момиче ловец  социални мрежи  убийство на животни 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.09.2016, 21:14

3 Стели Илиева | 27.09.201621:37

Що за изрод е това дете което му прави удоволствие да убива животни.Какво са му направили те?
Животните убиват за прехрана ,а тя за какво го прави .Какво е твоето бъдище на престъпник ли?
Ако мисли да го яде или да изхранва семейството си нямам нищо напротив но ако е за кеф съжелявам но за мен е пълен боклук.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

2 boris | 10.08.201611:05

Никак не съм почитател на лова и риболова, но едно ще ви кажа - щетите което нанасят на дивата природа ловците ( в това число и чистите бракониери), твърде малко допринасят за изчезването на дивите животни. Дори и при неразумен улов, да има някакви щети, те са нищожни в сравнение в основната причина за изчезване на видовете - унищожаването на хабитатите им. В този смисъл, при нашите условия, ловците са далеч, далеч по безопасни за дивите животни от тяхното най-голямо зло - скиорите. Заради скиорите в горите се секат хиляди дървета, не просто да стоят като сечища, ( които също са местообитание), а за да си прокарват в планините пътища, да се строят огромни хотели и заведения които да се зареждат постоянно от върволици от коли, автобуси и камиони, врява музика, джавала до небето - в резултата от което, на километри околовръз природата става непригодна за животните и те лека-полека изчезват. Един бракониер, най много да ощети някое ловно стопанство, но щетите са минимални.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

1 bludniq_sin | 10.08.201609:57

Статията тук изглежда заема позиция по-скоро в защита на момичето. Да ви питам ако това е така какво е мнението ви за лова на Стоичков? И той беше се снимал жираф мисля, който беше отстрелял с разрешение?

Моето мнение - ако е спазен закона такъв какъвто е в съответната държава няма какво да се мръщи някой. Въпросът е - разрешено ли е там 12 годишно дете да стреля с огнестрелно оръжие? Не знам и дали няма някакво нарушение на тамошния закон за закрила на детето (ако изобщо в онази страна има такова нещо)..
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани