Изповедта на Леа Сейду за тормоза на Харви Уайнстийн | webcafe.bg
Webcafe

Изповедта на Леа Сейду за тормоза на Харви Уайнстийн

webcafeLifecafe
12.10.2017, 11:18 (обновена 13.10.2017, 18:54)
леа сейду

Снимка: © Getty images

Сейду посочва, че един от режисьорите й е казал, че иска да прави секс с нея, друг се е опитал да я целуне. Трети режисьор имал практика да снима "много дълги секс-сцени, които продължаваха с дни", като ги е гледал "в състояние, подобно на ступор".

Френската актриса Леа Сейду се оказа поредната звезда на световното кино, която обвини продуцента Харви Уайнстийн в сексуално посегателство.

Сейду публикува статия в британското издание "Гардиън", в което твърди, че "всички в Холивуд са знаели с какво се занимава Харви".

"Ето това е най-отвратителното нещо. Не е за вярване, че този човек имаше възможност да действа по този начин в продължение на десетилетия и да запази кариерата си", пише тя.

Носителката на "Златна палма" от Кан 2013 г. казва, че самата тя е била жертва на тормоз от страна на Уайнстийн, който я е поканил на питие в лоби бар на хотел.

"Преструваше се, че обмисля дали да ме наеме за роля. На мен ми беше ясно, че това са глупости", пише Леа Сейду.

Впоследствие продуцентът я е поканил в хотелската си стая, където по думите й "се е нахвърлил" върху нея и е опитал да я целуне. Инцидентът се е случил, след като асистентката на Уайнстийн си е тръгнала, а Сейду е останала насаме с него.

"Наложи се да се отбранявам. Той е едър и дебел, затова трябваше със сила да се съпротивлявам. Напуснах стаята му, отвратена от дън душа. Но не ме беше страх от него. Защото си знаех що за човек е от самото начало", пише 32-годишната французойка.

Леа обяснява, че се е качила с него в стаяа му, защото "е трудно да откажеш на толкова властен човек. Всички момичета се страхуват от него. Когато асистентката му си тръгна, това беше моментът, в който той започна да губи контрол".

Сейду добавя още, че Уайнстийн си е позволявал да отправя сексистки коментари по неин адрес в продължение на години. Срещите между двамата след онази нощ са били неизбежни.

"Той не приема "не" като отговор. Веднъж отидох с него на ресторант и тъй като не му дадоха свободна маса, той се ядоса и каза: "Знаете ли кой съм аз? Аз съм Харви Уайнстийн". Ето такъв човек е той", пише актрисата.

Актрисата коментира, че има много други режисьори, които са злоупотребявали с позицията си по време на работа, както и че това поведение е доста разпространено в индустрията.

Сейду посочва, че един от режисьорите й е казал, че иска да прави секс с нея, друг се е опитал да я целуне. Трети режисьор имал практика да снима "много дълги секс-сцени, които продължаваха с дни", като ги е гледал "в състояние, подобно на ступор".

"Ако си жена и работиш във филмовата индустрия, се налага да се бориш, защото това е много женомразки свят. Само истината и справедливостта може да ни изведе от това положение", пише Леа Сейду.

От началото на скандала с Уайнстийн, серия от актриси признаха, че са били жертви на тормоз от негова страна - включително Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли, Розана Аркет, Кара Делевин и др.

Oще: анджелина джоли  кара делевин  леа сейду  сексуален тормоз  сексуално насилие  харви уайнстийн  холивуд 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.