Game of Thrones изпревари Джордж Р.Р. Мартин | webcafe.bg
Webcafe

Game of Thrones изпревари Джордж Р.Р. Мартин

webcafeLifecafe, по Guardian
02.01.2016, 18:56 (обновена 08.01.2016, 07:45)
джордж мартин, джордж рр мартин, джордж р.р. мартин, игра на тронове, game of thrones

Снимка: © Getty Images

"Няма думи, които да променят това. Кълна ви се, че се опитах. Провалих се", пише Мартин.

Авторът на „Игра на тронове" Джордж Р.Р. Мартин потвърди опасенията на почитателите си, че е изпуснал крайния срок за предаване на новата си книга за печат. Това означава, че феновете ще могат да гледат следващия сезон на сериала, преди да се е появила шестата книга от поредицата.

Крайният срок за книгата беше 31 декември. Оказва се обаче, че Мартин не е успял да го изпълни.

Писателят работи заедно с авторите от HBO и продуцентите, за да помогне за създаване на сериала по книгите му, но когато в началото на април започне новият сезон на Game of Thrones, книгата му все още няма да е публикувана.

„В продължение на месеци не исках нищо повече от това да мога да кажа: завърших и предадох за печат книгата си Winds of Winter преди последния ден на 2015. Книгата обаче не е завършена." - пише Мартин в блога си.

Той допълва, че няма да бъде завършена нито утре, нито след седмица. Написани са стотици страници и десетки глави, но все още има много работа. Писателят уточнява, че е на месеци работа от завършването на книгата, ако всичко върви гладко, а понякога не е така. Той посочва, че освен глави за написване има и такива, които се пренаписват, защото той често преработва текста си.

Още в първата половина на 2015-та година с продуцентите от HBO са обсъждали излизането на книгата преди филма. За да е на пазара през март обаче, трябвало да бъде завършена през октомври - нещо, което му изглеждало съмнително още тогава, през май.

Заради натоварената година, той обяснил на издателите си, че няма да се справи с този краен срок, затова уговорили нов - 31 декември.

„Ето сега вече е 1 януари. Книгата не е завършена, не е издадена. Няма думи, които да променят това. Кълна ви се, че се опитах. Провалих се", пише авторът.

Мартин казва, че няма извинение за това, което причинява на феновете си, които ще разберат част от събитията в новата книга от сериала, преди да са я прочели. Той подчертава, че сам е виновен за това и нито редакторите му, нито издателите, нито HBO имат вина.

Oще: game of thrones  hbo  автор  джордж мартин  джордж р.р. мартин  епизоди  игра на тронове  книга  книги  литература  писател  писатели  популярна култура  сериал  филм 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

1 Дракон с кисело зеле | 03.01.201600:37

Дъъ...
Това стана още по-миналата година, ако не и преди това.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани