Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Рецепта за коледни кантучини

Рецепта за коледни кантучини Снимка: Мира Дерменджиева

Имало едно време една девойка, която искала да направи всички жени красиви. Тя не била магьосница, но пък имала тайна сила - да запазва младостта и красотата завинаги - чрез фотоапарата си.

Така започнала да разказва своите фотоприказки. Запознайте се с Мирослава Дерменджиева.

За нея снимането е не само изкуство, но и приключение. Не й пречи да мъкне килограми техника из гори и планини, когато знае, че резултатът би могъл да бъде главозамайващ.

И тя наистина прави жените красиви. (Отделете си малко време да видите фотосесиите й за Луиза Григорова и Мария Силвестър.)

Освен с фотоапарата, Мира и много добра и в кулинарията, затова я поканихме да сподели нещо свое, любимо и коледно.

А кантучините са една от любимите й рецепти за коледно настроение. Те представляват италиански твърди бисквити, които започват да омекват след третия ден от приготвянето им, но са прекрасни потопени в кафе, капучино или десертно вино.

Съставки:

3 яйца
230г захар
400г брашно
70г черен шоколад, нарязан на дребно
450г микс ядки и сушени плодове - (лешници, кашу, сушени червени боровинки, захаросани портокалови кори)
половин настърган плод Тонка
няколко капки вода от портокалови цветчета
30мл мляко
1 ч.л. амониева сода за сладкиши
1ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата и захарта, и разбивайте с миксер или робот до получаването на пухкава кремообразна смес. Ако ползвате робот, то трябва да смените бъркалката с такава за тесто.

Добавете брашно с бакпулвера и отново разбъркайте добре.

В млякото разтворете предвидената амонячна сода. Ако миризмата от нея ви притеснява имайте предвид, че след изпичането и изстиването на сладките тя изчезва напълно.

След това добавете шоколада, плодовете, ядките и ароматите. Загрейте фурната на 170 градуса. Върху тава, застлана с хартия, с намокрени ръце оформете четири продълговати салама.

Печете ги около 30 минути. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.

След това нарежете „саламите" по диагонал. Парчетата наредете повторно в тавата и запечете за 10-12 минути във фурната на 150 градуса.

 

Най-четените