Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Бирена супа с бадеми

Салата от червено цвекло и пармезан Снимка: 1001recepti.com
Салата от червено цвекло и пармезан
Бирена супа с бадеми Снимка: 1001recepti.com
Бирена супа с бадеми Снимка: 1001recepti.com

Здравейте!

Кулинарните ми предложения за предстоящия уикенд включват три лесни и бързи рецепти. Салатата, която ви предлагам, е много полезна, заради червеното цвекло, което се смята не само за храна, а и за лечебно средство. Можете да приготвите салатата и с готово червено цвекло от консерва, като това ще намали времето за приготвяне, но и част от качествата на продукта.

Супата, която ви препоръчвам, е бирена и със сигурност няма да опропастите алкохолната напитка, като я използвате за готвене! Рецептата е бърза, ще ви донесе голяма наслада, а филираните бадеми в нея можете да замените и с други натрошени ядки.

Основното ястие е много ефектно на вид и се приготвя изключително лесно. Важно е да нарежете тиквичките на тънки колелца, за да не останат хрупкави при печенето, а да поомекнат. Поднесете ястието горещо и се насладете на лека и здравословна храна.

Салата от червено цвекло и пармезан

Продукти:

300 г червено цвекло
1 ч.л. захар
к.ч. лимонов сок
3 с.л. зехтин
4 листа от маруля
20 г пармезан
сол

Да я направим:

Цвеклото се обелва и нарязва на кубчета. Поръсва се със захарта, залива се с вода, лимонов сок и зехтин и се вари до полуомекване. Посолява се и при небоходимост се долива още вода. Вари се до пълна готовност. Изважда се от тенджерата и се оставя да се охлади. Листата от марули се накъсват на едро и се нареждат в салатена чиния. По средата се изсипва цвеклото и се поръсва обилно с натръган пармезан.

Бирена крем супа с леща

Продукти:

1 ч.ч. червена леща
1 глава лук
1 к.ч. морков
50 г крутони
25 г бадеми
1 ч.ч. бира
сол
черен пипер
3 скилидки чесън

Да я направим:

Лещата, лукът и морковът се сваряват и пасират. Към полученото пюре се прибавят подправките и бирата, и супата се вари още 5 минути. Поднася се гореща с крутони и филирани бадеми.

Запечени домати с тиквички и хрупкава коричка

Продукти:

6 домата
1 тиквичка
30 г крутони
30 г пармезан
1 стрък зелен лук
сол

Да ги направим:

Доматите се измиват и поставят легнали в тавичка, на дъното на която има хартия за печене. Разрязват се на тънки филийки, но не до края, за да се запазят цели. Посоляват се и между филийките се пъхат тънки полумецеси тиквичка. Крутоните, пармезанът и зеленият лук се поставят в блендер и с получената смес се поръсват доматите. Пекат се около 20 минути в силна фурна. Сервират се топли.

С пожелание за апетитен и спокоен уикенд!

Сандра

 

Най-четените