Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Бързо ризото с чорисо и боб

Бързо ризото с чорисо и боб Снимка: Стоян Георгиев
Бързо ризото с чорисо и боб Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

започваме седмицата с едно бързо, лесно и вкусно ризото. Рецептата си е наша импровизация - и се оказа страхотна.

Вероятно защото не липсваше вдъхновение при приговянето на ястието.

Предупреждаваме, че когато седнахме на масата, се оказа толкова вкусно, че едната порция не стигна на никой.

Начин на приготвяне

Нарежете лука, лютата чушка и пресния чесън на дребно, червената чушка - на колелца, чоризото - на ленти.

Налейте зехтин в загрят тиган и задушете червения лук и чоризото, добавете чесъна и сложете ориза.

Добавете още малко зехтин и бъркайте, докато оризът стане прозрачен.

Прибавете малко пилешки бульон и бъркайте.

След това сложете червената и лютата чушка, като продължите да бъркате и да добавяте по малко от бульона.

Когато оризът е почти готов, добавете и варения бял боб.

Следва нарязаният пресен джоджен. Сложете сол и черен пипер, маслото и настържете пармезан.

Сместа трябва да стане нежна и кремообразна.

Сервирайте с пресни домати, полети със зехтин и малко пресен джоджен.

Добър апетит.

 

Най-четените