8 часа, 16 изби, 57 вина - ГАТ 2013 | webcafe.bg
Webcafe

8 часа, 16 изби, 57 вина - ГАТ 2013

Goodlife.bg
12.06.2013, 10:55 (обновена 12.06.2013, 11:44)
ГАТ 2013

На 19 юни 2013 Гранд Хотел София ще посрещне изложението за популяризирането на австрийската винена култура Grand Austrian Tasting.

VI-тото поредно издание на ежегодната дегустация на вина от Австрия ще започне в 12.00 часа и ще продължи до 20.00 часа в градината на хотела на ул. "Гурко" 1.

Посетителите ще имат възможност да дегустират 57 вина на 16 изби във всички цветове, стилове и ценови категории срещу вход от 10 лв.

Любопитно е, че всеки, който е успял да дегустира всичките 57 предложения, ще е опитал вино на стойност над 1500 лева.

От основаването си през 2008 година Grand Austrian Tasting (ГАТ) се подчинява на идеята за обединението на различни, иначе конкуриращи се, търговци за един ден в името на една идея - австрийското вино.

Основано от Лияна Стоилова, Яна Петкова и Валтер Ватцин събитието се подкрепя от австрийската държава в лицето на Австрийския Винен Маркетинг.

"Grand Austrian Tasting не е просто винено изложение. Още от самото начало ние се отличаваме от подобни събития у нас с две неща - всички участници са равнопоставени, като площ и представяне, независимо от големината им. И откритото, некомплицирано отношение към виното, което ние имаме и което държим да предадем на публиката. Виното не е напитка за сноби в костюми, то е за всички, от него няма нужда да се „разбира”, трябва само да се обича", казва единият от организаторите Яна Петкова.

За първи път на ГАТ е представен всеки един важен винен регион на Австрия - Бургенланд, Вайнфиртел, Карнунтум, Кремстал, Камптал, Щайермарк, както и легендарните лозя около столицата Виена.

Вината ще се представят от също рекорден брой вносители:

Петкова и Съдружие (организатор)

Авексим

Бибендум

Картел

Касавино

Негосиан

Трансимпорт

О & В Корп.

Oще: grand austrian tasting  австрия  вино  гат  гат2013 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.