MammaMia! Диляна Попова в кухнята! | webcafe.bg
Webcafe

MammaMia! Диляна Попова в кухнята!

СибинаСибина Григорова
09.01.2018, 16:19 (обновена 11.01.2018, 18:32)
Хепи, Happy, Диляна Попова, в кухнята на Happy

Снимка: © Мирослава Дерменджиева за Webcafe.bg

Щафетата в кухнята на Happy поема зеленоокият модел

Готвачите са новите рок звезди, това е ясно. Ние обаче решихме да приложим обратния подход - да поканим няколко човека със статут на рок звезди, които да сложат престилката и да демонстрират размах в кухнята.

Започнахме с Драго Симеонов и синът му Павел, продължихме с Мария Силвестър, която предаде готварската щафетата на Диляна Попова. Задачата на Диляна е да направи "леко и здравословно меню от салата и основно ядене".

Диляна Попова облече роклята с деколтето, което приемаме, че е женският вариант на "запретна ръкави", и отиде в кухнята на Happy Bar&Grill Раковски, за да докаже, че полът няма значение в кухнята, а само в Холивуд.

Менюто на Диляна Попова е салата с киноа и спанак и ризотото с пиле. Колко женско ли чухме? Познаваме повече от трима мъже, които ядат спанак, и те не са братовчеди.

Преди да започне със салатата обаче, пироманският дух у Диляна взима превес и тя решава да направи едно фламбе за добре дошла.

Всичко минава мирно и тихо, така че преминаваме към салатата.

В Happy основните съставки на салатата са внимателно подбрани. Главните готвачи на ресторанта имат отговорността да избират само добре узрели домати, иначе комбинацията в чинията ви няма да има същия апетитен вид и структура.

Пиперът - нали знаете, че родният град на Happy е Варна, а там чушките задължително са пиперки, но да не влизаме в езиков спор, та пиперът е от специален сорт и задължително е добре изпечен, за да се постигне специфичният опушен привкус.

Със сиренето също не се прави компромис, а думата "млечен деликатес" е официално забранена за изричане на глас точно в тази кухня. Сиренето трябва да не е солено или воднисто.

Следва киноата, която, както всичко останало, си има своите тънкости при приготвянето. Диляна слуша внимателно инструктажа на готвачa, готова да размаха лъжицата - а именно след като е сварена, киноата трябва да се охлади и отцеди много внимателно. Прибавя се екстра върджин зехтин, за да не се слепят зрънцата, сол и специалният соево-горчичен сос на Happy.

Един от стандартите на Happy е, че там трябва да ви сервират всеки път перфектно овкусени салати, независимо в кое заведение от веригата се намирате.

И така салата е готова. Voila!

Диляна въобще не губи ценно време, ако не броим няколкото снимки с връзка копър, и се захваща с ризотото с пиле.

A post shared by Webcafe.bg (@webcafe.bg) on Dec 21, 2017 at 11:17am PST

Пилето в Happy не е замразявано, а e охладено, което запазва вкусовите му качества и текстура. Tо се доставя всеки ден от български производители. Зеленчуците също са пресни. Тук идва една тънкост, която изисква малко търпение - те трябва да са внимателно нарязани, за да не се загубят ценните им съставки и вкус, а и за да седят красиво в чинията.

Соевият сос е на японската марка Кикоман, но ключът ризотото да стане вкусно е в начина му приготвяне.

След кратки инструкции от готвачите Диляна показва неподозирани от кариерата й на модел умения, а именно жонглирането с уока - той се накланя на една страна, докато заври сосът, и чак след това ястието се овкусява с него. Ако просто излеете соса върху ориза, той ще се напои твърде бързо.

Диляна е готова за отрицателно време. Имайте предвид, че се намираме на място, където думата "време" е на особен пиедестал. Открадваме още няколко секунди за снимки и изчезваме.

А вие, следващият път като минете през Happy, надникнете тайно в кухнята, защото не се зная кой ще е зад печката. Всъщност, ние знаем, но вие още не...

Локация: Happy Bar & Grill "Раковски"

Грим: Росина Георгиева

Коса: Росица Петрова

Гардероб: магазин Collective, mall Paradise

Фотограф: Мирослава Дерменджиева

Стилист: Ирена Игнатова

 

Oще: happy  happy раковска  актриса  борил  дизайнер  диляна попова  кухнята на happy  модел 


Още от Web, сол и алкохол