Да видиш вкуса без филтър | webcafe.bg
Webcafe

Да видиш вкуса без филтър

webcafeЗахарина Въжарова
14.12.2015, 12:07 (обновена 20.12.2015, 21:29)

1 от 3 снимки Назад Напред

каменица

Снимка: © Каменица

"Нефилтрирано" от "Каменица" не е традиционна бира - тя е нов продукт, който залага на позитивните страни на нефилтрираното производство, които запазват истинския вкус на пиво.

Лятото свърши, а с него и сезонът на бирите - това обаче е само привидно. Всеки уважаващ себе си почитател на бирите знае, че за тях сезон няма - тъмни, светли, мътни - за всеки сезон си има подходящото хмелено удоволствие.

Като стана дума за лято - това беше сезонът, в който всички брандове представиха нови бири.

Една компания обаче сякаш използва момента, за да акцентира върху основния си бранд, но през есента се появи и с нова бира.

Става дума, разбира се, за "Каменица" и нейното "Нефилтрирано" пиво.

Неизбежно е сравнението с "Каменица Пшенично" отпреди няколко години. Тя също беше нефилтрирана бира и за мнозина бе най-вкусното удоволствие от лятото на 2011 година.

Бирата, която не е преминала през филтрация, се отличава с естествена мътност и плътен вкус.

По този начин се запазват част от бирените дрожди в готовата бира, съхранява се вкусът на пшеничен малц и хмел

Тя е пивка и приятна, а начинът й на употреба е наистина забавен. Признавам си, че първия път, когато я опитах, не спазих всички указания - да обърна бутилката с капачката надолу, за да се разнесат равномерно дрождите и естествената мътност на бирата, преди да я налея в чаша.

Въпреки това пренасянето й от магазина до вкъщи беше свършило работата наполовина, независимо от опитите ми да я запазя обездвижена в чантата.

Наистина, сякаш може човек да "види" вкуса - не само заради по-меката пяна, която се образува.

Бирата е средно газирана, с насищащ вкус и умрено алкохолно съдържание - от 4,95%. Винаги описанието на един вкус като "плътен" ми се е струвало подвеждащо, но в случая човек може да разбере за какво става дума. Има нещо по-особено във вкуса, по-различно отколкото при вкуса на традиционното светло пиво. Вероятно то идва от използването на кориандър като ключова съставка на бирата.

"Нефилтрирано" от "Каменица" не е традиционна бира - тя е нов продукт, който залага на позитивните страни на нефилтрираното производство, които запазват истинския вкус на пивото.

И да не завъртите бутилката според указанията, пак е вкусна.

Oще: webcafe  анализи  без филтър  бизнес  бира  бира за коледа  бири  българия  забавление  каменица  каменица нефилтрирано за празниците  коледа  коментари  лайфстайл  медии  невилтрирано каменица  нефилтрирано  нова каменица  новини  пиво  пиене на бира  политика  празници  развлечение  ревю на бира 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.