Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Канелони с рикота и спанак

Канелони с рикота и спанак Снимка: Стоян Георгиев
Канелони с рикота и спанак Снимка: Стоян Георгиев
Канелони с рикота и спанак Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Както вече сте разбрали от рубриката ни, наистина сме големи почитатели на пастата.

А специално канелоните имат и един много известен свой почитател - актрисата София Лорен.

Начин на приготвяне

Нарежете спанака на ивички, а лука и чесъна на дребно.

Загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука за 3-4 минути, добавете чесъна, разбъркайте и сложете спанака.

Гответе 4-5 минути, колкото да омекне и прехвърлете в купа, за да се охлади.

През това време пригответе сос бешамел. В тенжерка загрейте маслото, добавете брашното и запържете до златисто.

На тънка струйка при непрекъснато бъркате налейте студеното мляко и варете до сгъстяване. Посолете и подправете с черен пипер.

Смесете спанака с настъргания пармезан и рикотата, разбъркайте, посолете и подправете с черен пипер.

На дъното на съда, в който ще печете, налейте зехтин и сложете малко от соса.

Напълнете канелоните. Ако имате пош - използвайте го, ще стане доста по бързо, но може и с малка лъжичка.

Подредете напълнените канелони в съда и залейте със соса.

Отгоре подредете парченца моцарела и печете около 30 минути в предварително загрята до 200-220 градуса фурна.

Добър апетит.

 

Най-четените