Патладжан със скариди в неаполитански стил | webcafe.bg
Webcafe

Патладжан със скариди в неаполитански стил

Стоян Георгиев
13.03.2013, 14:31 (обновена 13.03.2013, 16:34)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Това е наш прочит на популярната рецепта "Патладжани по неаполитански".

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Наситнете чесъна и листата на 2-3 стръкчета риган. Почистете скаридите, а моцарелата нарежете на дребни кубчета.

В голям съд загрейте 4-5 с.л. зехтин и запържете патладжана на силен огън за 10 минути, като разбърквате често.

Посолете, ако има нужда - долейте още малко зехтин.

Добавете чесъна и ригана, а след около минута сложете доматите. Прибавете захар, рибките аншоа, разбъркайте и намалете котлона.

Варете около 10 минути и добавете скаридите. Разбъркайте, оставете за минута - две и свалете от котлона.

Разпределете сместа в индивидуални съдове за печене (гювечета), разпределете отгоре моцарелата, полейте с малко зехтин и поръсете с листенца риган.

Печете около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато моцарелата се запече добре.

Извадете, оставете за 10 минути да се охлади и сервирайте с пресен хляб.

Наздраве.

Oще: home cusine  домати  неапол  патладжан  скариди  храна  чесън 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани