Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пица Хавай

Пица Хавай Снимка: Стоян Георгиев
Пица Хавай Снимка: Стоян Георгиев
Пица Хавай Снимка: Стоян Георгиев
Пица Хавай Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Може да сте далеч от екзотична дестинация, но нищо не пречи да си направите една интересна пица, в която ананасът е приятен и свеж акцент.

Начин на приготвяне

Разделете тестото на две и разстелете в 2 намаслени тавички за пица с диаметър 26 сантиметра.

Обелете ананаса, изрежете твърдата сърцевина и нарежете на много тънки колелца.

Нарежете моцарелата, а доматения сок овкусете със сол, черeн пипeр и 1 с.л. висококачествен зехтин.

Намажете тестото с доматения сок, отгоре разпределете накъсаната на парчета шунка, а между парчетата шунка подредете парченца ананас.

Покрийте с настърган пармезан и моцарела и запечете в предварително загрята до 250 градуса фурна за около 10 минути.

Добър апетит.

Тагове: пица, храна, home cusine
 

Най-четените