Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Котлети от сьомга със сметана и каперси

Котлети от сьомга със сметана и каперси Снимка: Стоян Георгиев
Котлети от сьомга със сметана и каперси Снимка: Стоян Георгиев
Котлети от сьомга със сметана и каперси Снимка: Стоян Георгиев
Котлети от сьомга със сметана и каперси Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това е една бърза рецепта, когато сте закъснели, а искате да си приготвите нещо вкусно.

Така се получи вчера и при мен.

Избрах сьомга, защото се готви бързо и лесно. За този вариант е хубаво да вземете по-"сухи" котлети.

Можете да приготвите рибата и на тиган скара.

Сосът е много лек и приятен и придава летен привкус на рибата.

Начин на приготвяне

Овкусете котлетите със сол и черен пипер.

В голям тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете от двете страни, докато се зачерви.

Прехвърлете в тавичка за печене и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути.

Пригответе сос за рибата. В същия тиган запържете нарязаните на тънки колелца лук и люта чушка.

Добавете нарязаните на четвъртинки чери домати, а след 3-4 минути - и каперсите.

Налейте виното. Посолете, подправете с черен пипер и изстискайте около 2-3 с.л. лимонов сок.

Сложете маслото и сметаната, разбъркайте добре и подправете със ситно нарязан копър.

За гарнитура сварете бял ориз, като в края на готвенето сложете малко пресен грах и около 20 г масло.

Добър апетит.

 

Най-четените